Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sam zdecyduj na co postawisz, Pogromce zawiodlo 300ml Puissance mimo ze to markowy CS i gasnica, wiec jakiej odpowiedzi sie spodziewasz
Nawiązując do zacytowanej wypowiedzi .... Pogromco z Lbn mógł byś napisać kilka słów o zawodzie jaki Cię spotkał z strony Puissance - szukałem w Twoich postach jednak nic nie znalazłem, przy okazji prócz zachwalania miotaczy może ktoś napisze pare zdań o zawodach jakie daną osobę spotkały w związku z "nie efektownym" użyciem RMG
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Niska temperatura spowodowała, że gaśnica zamiast polecieć jak na filmiku który wklejałem, to poleciały gluty jak ze strzykawki na MAX 1.5 metra...
Co nie zmieniło, że koleś i tak dostał, ale za 30 sekund dalej atakował. Nie mogłem się przez ten czas oddalić, bo zamykałem garaż :roll: ...
PS. Jestem za wyodrębnieniem tematu, jeśli chcecie mogę później go założyć i od razu trochę się rozpisać
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
"The sprays you bought, TW1000 and TW500 have the same content and quality.
They have 10% OC and 2 Mio SHU.
The TW500 is designed especially for Poland and also with texture in
Polish.
As you can see, we are manufacturer and our representative PHU Absolutus is
distributing these products.
Both products have a target specific jet = gel active.
The TW1000 cans have always written "pepper-fog" and can individually made
with fog or gel active and are labelled accordingly.
We confirm again that these sprays have the same quality and content."
ciężko mi jakoś uwierzyć w te 10% i 2 mln SHU
Napisano Ponad rok temu
Spakowane ZIPem katalogi produktów (PDF) oferowanych przez SabreRed.
Napisano Ponad rok temu
Tu gdzie sporzedaje gaśnicę Force wychwala ją pod niebiosa : http://www.forum-kul...showtopic=92405
A gdzie indziej na tym forum pisze tak:
" Witam, odradzam gaśnicę Puissance 90 GEL, mi w trudnej sytuacji nie pomogła i musiałem ratować się umiejętnościami... ..... "
No ale sprzedawca nigdy nie pisze źle o towarze, który sprzedaje.
Dlatego jak chodzi o opinie to doradzam ostrożność. Są jednak na forum wyjątki do których zaliczam "doświadczonego w boju" kolegę o nicku Cizzia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja i tak preferuję pieprz i gaśnicę OC-17, nawet taką, czasem dostępną w Polsce.
Raz wpadła mi też w ręce taka z USA i jakoś wielkiej różnicy nie zauważyłem poza tą, że importer/sprzedawca w Polsce sam wpisał na niej termin ważności podczas gdy na opakowaniu oryginalnym nie było żadnej daty ( ani produkcji ani ważności).Może gasnice Police Magnum maja daty ważności na pudełkach zbiorczych?
Napisano Ponad rok temu
To właśnie z powodu słabej siły nosnej teoretycznie silnie stężone gazy mogą okazać się mało skuteczne w normalnym zastosowaniu tzn myślę o tzw zastosowaniu z bezpiecznej odległości ok 2 m. Właśnie odpowiednie, profesjonalne dobranie stężenia oraz siły nosnej gazu decyduje o jego cenie i skuteczności. A na bezpieczeństwie oszczedzać nie warto.
Dlatego ciesze się, że kolega Malachi na ten fakt zwrócił uwagę i mysle ,że temat jest do rozwinięcia przez specjalistów z tego forum.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem co było wcześniej z puissancem. Noszę go CZASAMI tym razem biorąc poprawkę na to, że polecą gluty. Po prostu uważam na to, żeby nie marzł.
Ogólnie odradzam, gdyż są środki o których nikt nie pisał, że się zawiódł. Jak ktoś chce niech kupuje i mała rada:
Uważaj żeby nie zmarzł i weź pod uwagę to, że może nie poleci solidnie, a poleci strumień na 1.5 metra. Może gościa dokładnie przez to nie trafiłem. Puissance noszę jeszcze z racji sentymentu do Forca którego nie mam. Sam nim oberwałem i nie byłem szczęśliwy. Towarzystwo które się nim nie bawiło również :wink: .
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niezłe znalezisko.
Było to pewnie jakiś tani gaz.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
HI-MAX 100 ml.
HI-MAX 550 ml. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam
Hi-Power - nie jest dostepny i nie przewidujemy sprowadzenia go.
Z poważaniem
HPE
Napisano Ponad rok temu
pytanie tylko czemu - w koncu ten gaz na pewno im schodzil..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 30
0 użytkowników, 30 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu