Boks - ból pleców
Napisano Ponad rok temu
Dodam, że w tej chwili czuję się raczej dobrze, aczkolwiek o gwałtownych ruchach mowy być nie może.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uraz spowodowany, złym oddychaniem podczas dużego wysiłku - należy oddychć głęboko i powoli (m.in przez nieszczęsną szczękę bokserską), zbyt małym spożyciem płynów. Mięśnie w ekspresowym tempie się zakwasiły i dostałem ich zapalenia.
Leczenie: Przerwa w treningach (nawet gdybym chciał nie mogę bo cholernie boli), spożywanie dużej ilości wody (ok. 3,5L dziennie), maści przeciw bólowe i przeciw zapalne.
Dodam, że nie dotyczy to tylko początkujących, może dopaść każdego, sport uprawiam od zawsze, a trafiło mnie pierwszy raz.
Napisano Ponad rok temu
Miałam to nie raz, ból wredny jak cholera... Myślałąm wtedy, że to się moż eprzytrafic tylko drewniakom, którzy 10 lat nic nie trenowali....
Tak się zdarza, gdy wymagasz od siebie za dużo na pierwszym, nowym treningu (bo jak sam piszesz, jestes wytrenowany ), mięśnie nie są jeszcze przywyczajone do innego rodzaju wysiłku, do innej "pracy".... Do tego pare innych zaniedbań... (to o czym pisałeś)
Wracaj szybko do zdrowia pzdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Program promocji zdrowia
- Ponad rok temu
-
CZY W SPORTACH WALKI WSPOMAGACIE SIE ANIMAL PAKiem?
- Ponad rok temu
-
Odszkodowanie za nieszczęśliwy wpyadek
- Ponad rok temu
-
Zwykłe stłuczenie?
- Ponad rok temu
-
Macie moze jakies strony z muzyka do treningu karate
- Ponad rok temu
-
Za duzo waze