Randall, Garry - mam nadzieje, ze tylko udajecie glupkow... (no offence, plz)
Irimi lokciem na gardlo...? Irimi - co Ty na to...?
Sorry voi, ale jezeli nazywasz mnie głupkiem tylko dlatego ze posiadam wiedzę któej ty nie posiadasz. I ze robię inne aikido niż ty. To ja dziękuję za rozmowę z Tobą.
Sa rzeczy i irminagi o kt. Tobie się nie śniło. A u nas tych wariacji jest od groma i ciut ciut.
Dla przykładu opróćz zwykłych technik irmi, mamy chociazby techniki nikyo-irimi. A swoją drogą przy standardowej iminage-ura jak sciągasz głowę uke do barku, też na wyprostowanej ręce?
PS. Marze o tym, zeby Was wszystkich spotkac kiedys na macie... - to, wbrew pozorom, calkiem powaznie napisalem.
Wystarczy zacząć jeżdzić na staże.
PS2 - W stopniach to bedzie jakies 150-170...
Wnioskuję ze waćpan zatem yoshinkan/shudokan trenujesz. To nawet jest szansa ze ćwiczyliśmy razem. Pare lat temu, jeszcze zanim były orgaznizowane zloty budo. Próbowaliśmy zorganizować zlot aikido, który odbył się w akademii czarnych pasów w Zabrzu (przypomnę na zaproszenie Taisho).
Niestety mimo butnych zapowiedzi wielu tu osób na zlot przyjechałem ja. A lokalnie pojawiła się ekipa Yoshinkanu. No i oczywiście Szhudokan jako goście. Załuje że ta idea nie wypaliła. Naprawde bardzo fajnie było sobie poćwiczyć te trzy szkoły jednego dnia.