teleskop dobry na wszystko ?
Napisano Ponad rok temu
pozwolę sobie więc napisać odpowiedź ogólną w dziale ulica - przperaszam tych, którzy nie znajdą tu opisu moich cudownych wygranych z 10 przeciwnikami
czy teleskop jest "idealnym rozwiązaniem" na ulicę, jako narzędzie do samoobrony? równie skuteczny jak broń palna, albo noż, a jednocześnie mniej radykalny w efekcie końcowym?
imho NIE
zanim go kupisz i zaczniesz wmawiać sobie, że jesteś królem ulicy i megawymiataczem który sam rozwali 100 osobową grupę kibiców legii po przegranej z pipidówkiem kozia wólka zastanów się, czy:
1 potrafisz go wyjąć - może śmieszne, ale nikt nie będzie czekał, aż go wygrzebiesz, rozłożysz i się przygotujesz - pierwszy lepszy przciwnik na widok tego że wyciągasz sprzęt błyskawicznie sprowadzi cię na glebę...
2 potrafisz nim uderzyć - znów śmieszne? a jesteś pewien że jednym uderzeniem przynajmniej zatrzymasz przeciwnika który spędza cały wolny czas na siłowni? a nie daj, matko huto , trenuje coś więcej? albo dwóch takich, albo cholera wie ilu ?
więc zanim zaczniesz czuć się niepokonany i eskalować trafiające się konflikty z myślą "no zacznij frajerze, to cię nauczę..." zastanów się, czy przypadkiem teleskop nie będzie stanowił dla ciebie jedynie utrudnienia - rozprasza uwagę i zajmuje rękę
tak więc nie pytajcie mnie więcej bo nie powiem tego co chcielibyście usłyszeć
pzdr
Napisano Ponad rok temu
pierwsze 2 akapity
post jest do bardzo konkretnej grupy użytkowników
nie jest zaproszeniem do dyskusji, ani wywodem filozoficznym
po prostu moje zdanie w kwestii teleskopu na ulicy - publicznie, bo nie bede 5 raz odpowiadał pojedynczej osobie
Napisano Ponad rok temu
Tekst dla zainteresowanych pytaniem OFKOZ
Napisano Ponad rok temu
dla rozleniwionych, lub mających migrenę:
nie wiem z jakiego powodu ale regularnie dostaję zapytania o teleskop+ulica
jestem miły i na nie odpisuję, ale ile razy można
w celu uniknięcia dalszych pytań odpowiadam publicznie - dzieki temu, mam nadzieję, nie dostanę więcej tego typu PW
no i.... ?
Napisano Ponad rok temu
Trudno domyslec sie Tikemi o co Ci chodzi .. moze jakies cyctaty ? Bo chyba sie zirytowales na jakiegos usera
Napisano Ponad rok temu
jestem oazą spokoju
ale jak do mojej oazy włażą na oko 16 letnie wielbłądy i za każdym razem pytają, czy jak kupią sobie teleskop to wszystkich porozwalają to staram się im spokojnie wytłumaczyć, że niekoniecznie...
ale jak wielbłądy zamiast przyjąć to zdanie próbują mi udowodnić, że jednak takich 3 dresów z pakerni to na pewno położą raz dwa to mi się coś robi
więc teraz mają temat do udowadniania swoich racji - czyli dadzą mi spokój na PW. ja nie będę do tematu zaglądał i tym sposobem bedę spokojniej egzystował nie niepokojony głupimi pytaniami.
podsumowując - staram się uwolnić swoją skrzynkę poprzez utworzenie kolejnego głupiego tematu w dziale ulica :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Ot składana pałka i tyle. Wcale nie bardziej niebezpieczna niż bejsbol czy gazrurka.
Sedno sprawy ujął p. Jóźwiak.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to w końcu jak jest wz tym teleskopem ? idzie sie tym obronić np. przed trzema bykami czy nie ? podobno taleskop jest klepszy od noża bo dłuższy i ma większy zasięg ramion..prawda ?ja się nie irytuję :roll:
jestem oazą spokoju
:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiście że można
tylko jak się ma o tym pojęcie - chociaż minimalne
bo inaczej to jak dac małpie pistolet żeby się broniła przed lampartem - nie dośc że nie wie jak to jeszcze się bardziej pogubi bo zamiast spier... to będzie kombinowac
potrafisz - lux - moim zdaniem nie ma nic lepszego - duży zasięg, jeden strzał wyłączy przeciwnika a niekoniecznie go okaleczy
nie potrafisz - zabiorą ci, a potem przy... tak jak nigdy
Napisano Ponad rok temu
Uzycie teleskopa jest obwarowane przepisami mocno rozsadkowymi - z nim jest tak samo jak z kazda inna bronia - nie wyciaga sie jej o ile sie nie jest pewnym sytuacji oraz tego ze sie go uzyje w sposob prawidlowy. Jak w kazdej MA czy MMA wszystko zalezy od czlowieka predyspozycji psychofizycznych oraz najrozniejszych doswiadczen i umiejetnosci. Posiadanie teleskopa nie robi z czlowieka supermena - na pewno daje niezaprzeczalna przewage psychologiczna.
Trudno domyslec sie Tikemi o co Ci chodzi .. moze jakies cyctaty ? Bo chyba sie zirytowales na jakiegos usera
Bo teleskop jest bronią.
Napisano Ponad rok temu
*Kłonica to taki badyl co u wozu robi za podtrzymywaczkę siana. Ma długości toto z pół metra, jest twarde i raczej jest drągowate niźli kijowate
Napisano Ponad rok temu
no tak ale jak oni mają każdy po jednym nozu to cow tedy ? też teleskopem sie obronisz? poza tym słyszałem od kolesia z klatki schodowej obok , że nawet przed pistoletem można sie obronic jak gość umie szybko rzłozyc pałkę niewidocznie dla przeciwnika...cugar
oczywiście że można
tylko jak się ma o tym pojęcie - chociaż minimalne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wyciągnąć swoją pałę i mu pokazać, na pewno zrobi mu sie głupio
O, to na pewno. Szczególnie jak masz wielkiego 8O
Napisano Ponad rok temu
wytrącanie pistoletu po dyskretnym rozłożeniu - nawet sobie takiej akcji nie wyobrażam
Napisano Ponad rok temu
no ale zawze można nosić teleskopa rozłozonego np. w rekawie na wypadek zaatakowania cie przez kogoś z pistoletem .wtedy nie musisz juz go rozkłądac i mozęsz sie obronić jak cie napadnie nnawet dwóch mkolesi z jednym pistoletem.nie ?wytrącanie pistoletu po dyskretnym rozłożeniu - nawet sobie takiej akcji nie wyobrażam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
mioltacz zelu
- Ponad rok temu
-
Co lepsze
- Ponad rok temu
-
Małe spostrzeżenia..
- Ponad rok temu