Co lepsze
Napisano Ponad rok temu
Prosze tylko o odp co jest lepsze na ulicy Vale tudo czy BJJ z jednym badz 2 napastnikami nie wiecej Dziekuje z Góry!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. Na ulice najlepsze jest szybkie auto z przyciemnianymi szybami, pozdro :wink:
P.S.2 A poważniej - polecam http://www.forum-kul...showtopic=62701
Napisano Ponad rok temu
Efektywne korzystanie z mózgu sprawia, że bjj i inne wynalazki ;-) w ogóle nie są potrzebne.
Tylko obawiam się, że stawiam poprzeczkę zbyt wysoko :?
Napisano Ponad rok temu
"Jak już to na ulicę to Vale Tudo, BJJ należy potraktować jako uzupełnienie - nie system główny... Mówicie, że krav maga jest słabsza od BJJ - a przecież kravaciarz nie wchodzi do parteru- próbuje rozwiązać sytuację w stójce. Czyli stosuje lepsze rozwiązanie! Podobnie postępuje każdy przedstawiciel dobrego systemu uderzanego! "
Pozostaje jeszcze Krav Maga... hmmm sam juz nie wiem teraz Bjj odpada za to doszlo Vale tudo czy Krav Maga?
Napisano Ponad rok temu
Na dwóch przeciwników nie polecam walki w parterze... Tak podpowiada rozum
Ale przeczytaj sobie "ULICA I PARTER - przeczytaj zanim zaczniesz pisać głupoty", bo naprawde nie chce być niegrzeczny, ale piszesz takie bzdury, że chyba nikt by nie miał za złe jakby Cię wyśmiać...
Jeśli chodzi o sztuki walki to nie zrobią one z Ciebie odrazu kozaka (właśnie dlatego ludzie ćwiczą to po pare lat). Kup 'teleskop' i naucz się machać. Jak przyjdzie co do czego nie uderzaj powyżej pasa... i żeby Ci nie przyszło uderzyć się w główke (czy nawet ręke) żeby zobaczyć czy boli...
(napewno jest jakieś faq odnośnie używania 'szukaj')
Napisano Ponad rok temu
czyli obrona najlepiej Vale Tudo?
Vale Tudo to formuła walki a nie styl
Napisano Ponad rok temu
A na poważnie - jako samoobronę polecam przeczytanie książki "Bezpieczna w mieście" P. Droździaka (chyba nie przekręciłem nazwiska?). Całkiem na poważnie.
EDIT: no i saku mnie wyprzedził. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...i po raz kolejny - Vale Tudo to nie styl!
Napisano Ponad rok temu
widze ze nie ma takiej opcji zeby ktos mi powiedział co najlepiej zaczac trenowac aby poczuc sie bardziej bezpiecznie chociazby w psychice zeby samoocena wzrosła itp A moze zadam pytanie po co ludzie cwicza/trenuja Vale Tudo lub krav Mage?
Żeby Ci wzrosla samoocena idź na operację przedłużenia małego
Trenowanie sztuk walki nie poprawia samooceny, ale uczy pokory. Zazwyczaj początkujący staja się zadufani bo "trenują" to czy tamto. Jednakże im dłużej trenujesz tym bardziej dowiadujesz się, że każdą walkę można przegrać, A ZDROWIE MA SIĘ TYLKO JEDNO.
Napisano Ponad rok temu
A niech wisi wątek, i straszy poziomem wypowiedzi i lotnością umysłu autora tematu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to nie kasuj, a ja tylko sie zapytalem na samym poczatku, a to ze malo kto umie tu odpowiedziec normalnie to juz nie moj problem nie trzeba zaraz kogos negowac no moze tu jest taki zwyczaj, przynajmniej juz jasne wszystko.
potrenuj troche, a sam bedziesz się śmiał z takich pytań
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Małe spostrzeżenia..
- Ponad rok temu
-
Wielka bójka polskich i niemieckich chuliganów
- Ponad rok temu
-
nie lubie kozaków ...
- Ponad rok temu
-
Agresja
- Ponad rok temu
-
Co ja mam robić ?
- Ponad rok temu
-
Zaczepka gowniarzy...bić?
- Ponad rok temu
-
Kozak zaczepia brata :/
- Ponad rok temu
-
jak często nosisz ze sobą szczeke idac na balety lub do pubu
- Ponad rok temu
-
Wykorzystanie MA nie tylko w przypadku bojek...
- Ponad rok temu
-
SABRE Red
- Ponad rok temu