Dział ma tytuł ulica, jak Boga kocham, czasem jak widze jakie tematy są tu poruszany i jakie rady dają niektórzy użytkownicy, którzy z ulicą mieli tyle styczności co szczur z paralotnią to mi się serce kraja. Do tego widze liste masakrycznych tematów np. "Dres z Psem", brakuje : "Dres z Przeciwpancernym działem" "Dres z Miotaczem Ognia" "Dres zTygrysem Bengalskim" "Ciocia umarła w Ameryce, znowu te dresy". Ludzie ogarnięci totalną paranoją.
Po pierwsze.
Moim zdaniem forum nie jest do rozwiązywania problemów z którymi mamy styczność w świecie realnym. Nie uważam się za wielkiego mentora ale naprawde rad tutaj podawanych nie poleciłbym nikomu.
Po drugie.
Co to za paranoja? Dresy to dresy tamto. Ludzie, pod przykrywką stroju i subkultury szufladkujecie każdego? Wymyśliliście sobie wroga publicznego numer 1 przed którym potrzebujecie porad z pierwszej ręki jak sie bronić? Ja nie uznaje subkultur, dla mnie ktoś albo jest bandytą, albo porządnym człowiekiem , jest albo mądry albo głupi. Nieważne co nosi i do jakiej wyśnionej subkultury należy.
Po trzecie.
Na miejscu ludzi którzy proszą tutaj o rade, nie liczyłbym na waszym miejscu na żadne porady, rzeczywistość to co innego, życie pisze różne scenariusze i z kiepskim rozeznaniem sytuacji i "klimatów" przeciętny forumowicz albo osoba posiadająca duże dośw. (nie kwestionuje że tu takowe są) nie do konca może ocenić wszystko obiektywnie i z perspektywy ofiary.
Właściwie to tyle, ale myśle że jeszcze coś skrobne.
Jak znalazłeś temat "dres z Przeciwpancernym działem" to podaj link... Jak masz jakiś link do któregokolwiek z podanych przez ciebie tematów, to też podaj... najlepiej moderatorą chociaz tu tez mozesz wkleic...
Nie prowokujesz ? "Rad tutaj podanych nie poleciłbyś nikomu"
Znaczy sie jak mam to rozumieć? Jak dla mnie to wychodzi na to, że głupoty gadam w innych tematach. Logitech jak piszesz, że głupoty są pisane, a sam się nie uważasz za mentora to przeczysz sam sobie.
Zauważ: jak ktoś palnie głupote to odrazu jest odzew... Nie wierzysz przeczytaj ten temat... Mała podpowiedź: pierwszy post w tym temacie to głupota, a następne to odzew... Tak to działa.
Subkultura to pewne wspólne cechy => mówimy subkultura zamiast "grupa ludzi o podobnym sposobie bycia często spotykanym w różnych miejscach". Przez sposób bycia możemy rozumieć wszystko od słuchanej muzyki az po poziom agresji.
Ad 3 (po trzecie)
Osoby piszące najczęściej piszą z doświadczenia, które jakoś udało im się zdobyć najczęściej będąc ofiarą. Więc jednak umieją ocenić to z perspektywy ofiary, a jak ktos palnie głupote... no już wiesz...
Pozdrawiam i pamiętaj: nie liczy się ilość postów tylko ich sens.