książki kyokushin
Napisano Ponad rok temu
jakiś czas temu czytałem na forum temat dotyczący literatury do kyokushin. Oczywiście chodzi mi o orginalne książki twórcy kyokushinkai. wiadomo w Polsce jak do tej pory nie ma przetłumaczonej ani jednej i wydanej w Polsce takiej knigi (no chyba że nic o tym nie wiem).
Ten kto ćwiczy chętnie by kupił taką książkę-zbyt by był jak na moje oko. Każdy marudzi i narzeka ale to może trzeba coś w tym kierunku zrobić żeby doszło do takiego wydania książki Oyamy?
przyznam że nie wiem jak to wygląda od strony formalnej i organizacyjnej ale może trzeba by było samemu zadziałać.
Chodzi mi np. o umieszczeniu na forum jakiegoś otwartego listu do władz PZK(może bezpośrednio do sihana?) ludzie ludzie dali by swój podpis. Jestem pewien, że jeżeli zebrali by sie wszyscy i wystosowali taki apel do władz to zebrało by sie nas na pewno duża liczba i nie pozostało by to bez echa??????
w grupie siła i jeżeli ciśnienie będzie szło od dołu to kto wie może się coś zmieni w tej sprawie????
(podkreślam że nie wiem jak to wygląda formalnie, finasowo i czy byłyy podejmowane takie proby tak mi przyszło do głowy, że to może zależy od nas wszystkich ćwiczących??)
co wy na to?
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi sie ze grupa odbiorcow jest za mala zeby ktos wyczul tu kaske do zgarniecia a niestety o to wszystko sie rozbija. Prawa autorskie, tlumaczenie, druk, wydawnictwo... hmmm pewnie troche to koszuje
pozdroszacun
Napisano Ponad rok temu
jestem świadomy że chodzi o kaaaaaasęę!
ale może masz racje że jest nas zbyt mało, a może tak nam sie wydaje?
przecież ćwiczy nas całkiem sporo, ale chyba w Polsce musimy poczekać na cud:) :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shigeru Oyama w Polsce
- Ponad rok temu
-
Karate a...JOga
- Ponad rok temu
-
Medytacja
- Ponad rok temu
-
TELEWIZJA a KARATE
- Ponad rok temu
-
Enshin karate - sabaki metod eMule
- Ponad rok temu
-
I Matsushima Cup Polska 2005
- Ponad rok temu
-
Przygotowanie do zawodów
- Ponad rok temu
-
Bubishi / Bubiši neboli BIBLE KARATE (czeski)
- Ponad rok temu
-
Renroku-waza
- Ponad rok temu
-
Czym dla mnie jest honor???
- Ponad rok temu