moj plan odzywiania - prosba o komentarze
Napisano Ponad rok temu
oto moj pierwszy post na tym forum
probuje ulozyc plan zywieniowy, w sumie to juz chyba gotowy, tylko nie jestem pewny czy jest ok
mam 19 lat, 182cm, 73kg, bardzo szybka przemiane materii, prowadze aktywny tryb zycia (3x w tygodniu plywanie, 4 razy biegi)
moim celem jest nabranie masy, tak do 78kg
sniadanie
6x kromka chleba zytniego razowego + maslo roslinne/dzem + serek wiejski
obiad
2 x100g ryzu + 3 kotlety mielone/2 schabowe / 2 ludka kurczaka + sos
3 posilek
3 nalesniki z bialym serem / 4 tosty z zołtym serem i miesem
tutaj cwicze
4 posilek
jajecznica z boczkiem / konserwa rybna (tunczyk lub sardynki) / 4 kromki razowego z maslem roslinnym lub dzemem wisniowym
pije tylko wode mineralna, ok 2 litry dziennie, do tego srednio 2 w czasie zajec
studiuje, wiec moje fundusze sa znacznie ograniczone
/ - oznacza ze na zmiane
Napisano Ponad rok temu
pzdr 8)
Napisano Ponad rok temu
3 raz to godzinne doskonalenie stylu + jakies 20 min ciaglego plywania
jesli chodzi o biegi, to 3-4km na 50%, 15min
cwicze ok 50min + rogrzewka
zastanawialem sie, czy nie lepiej by bylo co 2 dzien zamiast tego serka wiejskiego zrobic po prostu zupe mleczna z marakonem
z owocow to tylko jablka, 2 podczas zajec
Napisano Ponad rok temu
a tutaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
na forum były podawane linki do innych ale nie chce mi sie szukać więc oblicz twoje zapotrzebowanie kaloryczne, policz wg. tabeli ile dostarczać będziesz w swojej diecie, by nabierać masy powinieneś dostarczać ok. +500kalorii więcej niż wynosi Twoje zapotrzebowanie
pzdr 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na kromce z dżemem masy nie zrobisz. Brakuje Ci pelnowartosciowych produktów, zdrowych tłuszczy to tam wogóle nie ma prawie, warzyw zero. Masz podobne gabaryty do moich wiec można przypuszczać ze do kafarów którym masa idzie łatwo nie należysz również. Bedziesz potrzebował dużej ilości energii, czyli bilans kaloryczny moze sie nie ograniczyć jedynie do dodatkowych 500 kcal zwłaszcza, że bedziesz tracił bardzo duzo energii na swoje sporty(bieganie zdecydowanie nie pomaga łapać masy). Na początku mozna zacząć od +500, jak masa nie bedzie szła to bedziesz tą ilością operować.
Bedziesz potrzebował dużej ilości węglowodanów w diecie, musi miec zapotrzebowanie energetyczne pokryte tak wiec wypadałoby zeby z 50% diety zajmowały węglowodany, 30% białka i reszta tłuszczy.
Teraz kwestia co jeść
Jeśli idzie o białka to szamaj ryby, chudy nabiał, mięso kuraka(cycek kury najlepiej
Nie jedz jakiś parówek itd bo to chyba nie za dobre
Węglowodany- ryże,kasze,makarony, chleb najlepiej razowy, wafle ryżowe, płatki owsiane
Tłuszcze- z tym mam sam problem; oliwa z oliwek, tran(niestety dosyć drogi, nie stac mnei na niego ) orzechy, tłuste ryby.
Poza tym duzo wody, duzo warzyw, duzo snu. Jak o czymś zapomniałem to dopisze jak se przypomne. Masz tutaj tak mniej wiecej przedstawione co potrzeba. Jak masz kase to mógłbys dokupić Carbo, przydałoby sie jako zastrzyk energi zaraz po treningach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bieganie przed czy po siłowni?
- Ponad rok temu
-
Waga
- Ponad rok temu
-
Ktory Burn'er Lepszy ?
- Ponad rok temu
-
bieganie po betonie
- Ponad rok temu
-
Rano rozciąganie statyczne, wieczorem dynamiczne
- Ponad rok temu
-
Waga
- Ponad rok temu
-
Przedramiona - jak często?
- Ponad rok temu
-
jak ćwiczyć aby nie przybierać na masie
- Ponad rok temu
-
zapomnij o idealnym brzuchu...
- Ponad rok temu
-
Co robić/jak pomóc człowiekowi...który stracił przytomność ?
- Ponad rok temu