Przy Jakiej Muzyce ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja się w coś takiego nie bawie, staram się bardzo skupić na sobie i otoczeniu... przy samotnym treningu bardziej liczy się dla mnie otoczenie, żeby ładny plener wybrać i wtedy wystarczy się w nature wsłuchać.
Problem się pojawia gdy nie da się wyjść i trzeba w domu ćwiczyć to czasem można wtedy sobie coś puścić, ale ja ogólnie wybieram bardziej do własnego klimatu niż konkretnie. Czasem coś do medytacji (jakieś japońskie tradycyjne utwory i instrumenty) a czasem coś szybkiego (Asian Dub Foundation, Steve Vai i ogólnie to co mi akurat pasuje) raczej rock, coś instrumenatlnego albo elektronicznego (byleby nie jakieś totalne techno albo dance). Ogólnie trzymać się w klasyce i jak najbardziej naturalnych instrumentów lub czymś na wzór folkloru (Kitaro)
Ale jeśli tylko jest możliwość to staram się ćwiczyć na łonie natury choć z tym wiadomo że jest ciężko.. a jeśli muzyka to jakaś naturalna i spokojna...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A raz podczas treningu sensei nam gral na shakuhachi, to bylo cos!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Styczeń 2005, godzina 20:00, -10 stopi celcjusza i szum lasu, a w oddali światła koksowni rzucają kolorowe refleksy na śniegu. Drzewa, skrzypienie śniegu i szum oddechów to najpiękniejsza muzyka do treningu.
Napisano Ponad rok temu
Sentiel, a łapki Ci nie marzły? Czy ćwiczyłeś w rękawiczkach, choć to widzę jeszcze mniej niż trzymanie miecza /bokkena zamarzniętymi na kość palcami...Styczeń 2005, godzina 20:00, -10 stopi celcjusza i szum lasu, a w oddali światła koksowni rzucają kolorowe refleksy na śniegu..
Napisano Ponad rok temu
Może dla niektórych to profanacja, ale czasem lepiej ćwiczyć w rękawiczkach(dwie pary - zmarzluch jestem) niż nie ćwiczyć w ogóle. Zresztą w rękawiczkach czy bez - przeżycie i tak niesamowite
Napisano Ponad rok temu
A może po prostu sklerotyk
Napisano Ponad rok temu
A wracając do muzyki..... teraz to już jestem zdecydowanie przeciw.... no... chyba że Kasia zacznie śpiewać
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening z Waldemarem Karwowskim Sensei (5 dan MJER)
- Ponad rok temu
-
filmik z katana na discovery
- Ponad rok temu
-
Jak chronic Katane przed rdzewieniem.
- Ponad rok temu
-
tatami omote
- Ponad rok temu
-
Rewelacyjne video