ASHIHARA POLSKA
Napisano Ponad rok temu
A pytania mam takie :
1. Czy Ashihara dziala w Polsce legalnie ?
2. Czy klub w Darlowie jest zarejestrowany i czy maja inne kluby , federacje albo zwiazek ?
3. Czy pan D. Winiarski ma uprawnienia instruktora i kto to jest pan Winiarski / nie znam /
Bo ... jak pan Winiarski twierdzi ze jest lepszy od Shihan Dyducha i od Oyama , to nie wiem czy slusznie. Moze slusznie . Chcialbym sie dowiedziec.
Tylko bez zlosliwosci ... please !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
związek jest bardzo mało znany i zrzesza wiele klubów różnych sztuk walki ktore są przeważnie zbyt mało rozwinięte w Polsce aby mieć swój związek. ale organizują swoje zawody (np w ten weekend w Iławie będą mistrzostwa polski - nasz klub jest gospodarzem - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ćwiczymy głownie Taekwondo ale w budo sport jesteśmy podpięci jako Tong il moo do. do tego związku należy na pewno ashikara karate z dobrocina - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To jak rzogrywacie te zwody skoro kazdy ciwczy co innego?? Wedlug jakich przepsiwo??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie chce sie czepiac , ale cos mi smierdzi z legalnoscia ashihara .
Moze ktos z Darlowa cos dopowie ...
Napisano Ponad rok temu
to mi przypomnialo o niezyjacym jyz sensei burzynskim z Radomia, tez kazal biegac po sniegu dzieciom, az sobie poodmrazaly stopy, ku przerazeniu rodzicow i powiadomionej prasy, teraz to by trafil pewnie do programu "Uwaga" na TVN
Napisano Ponad rok temu
Poprosze o adres, telefon i www.zasady są ujednolicone. walczymy w pełnym osprzęcie i semi contact. za każde traafienie punkt. jakoś tak ze za rączke i nóżke 1pkt za to samo z wyspoku 2 no a kopnięcie z wyskoku na główke 3 pkt. a ze stronką i telefonem to bedzie porblem.;/
Napisano Ponad rok temu
Bieganie to sniegu to normalna forma treningowa nie tylko stosowana w sztukach walki.Każde zajęcia sa forma dobrowolna i nikt nikogo do nieczgo nie zmuszahttp://www.shogundobrocin.friko.pl/images3/s6.jpg
to mi przypomnialo o niezyjacym jyz sensei burzynskim z Radomia, tez kazal biegac po sniegu dzieciom, az sobie poodmrazaly stopy, ku przerazeniu rodzicow i powiadomionej prasy, teraz to by trafil pewnie do programu "Uwaga" na TVN
A sensei Burzyński to był wielki karateka pomimo ,że zeszedł z dogi budo ale takim go zapamiętam
Napisano Ponad rok temu
Bieganie to sniegu to normalna forma treningowa nie tylko stosowana w sztukach walki.Każde zajęcia sa forma dobrowolna i nikt nikogo do nieczgo nie zmusza
Tak, zwłaszcza jak się ma dzieci na treningu :? Też swego czasu mielismy podobne przypadki w okolicy...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Ale Karateka 1 - na pewno pamietasz ile mielismy problemow przez ten jeden egzamin.
Ale to nie jest ten temat
Podajcie lepiej namiary na ten wasz zwiazek / chyba ze jest to zwiazek poza malzenski no to wtedy ciemna mogila bo jeszcze sie ktos dowie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
04-519 Warszawa, ul. Korkowa 78
tel.: 0694-851-401
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie należę do tego Związku, ale na jego zawodach startowaliśmy dwa razy. zawody są rozgrywane w formule semi-kontakt (All Style Karate). Związek jest członkiem jakiejś swiatowej federacji (ale jakiej to nie wiem, bo pewnie za wielka nie jest).
PZSB nie jest zwiazkiem Ashihara (bo taki był temat), jednak kluby tego stylu do niego należą.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co się orientuję to PZSB zrzesza style i odłamy których jest za mało w Polsce ,żeby mogły utworzyć własny związek krajowy. Również zdziwił mnie brak strony internetowej z informacjami o działalności związku, co w dobie lotów w kosmos, internetu i telefonii cyfrowej jest cokolwiek dziwne. W wielu zakresach działalność PZSB jeszcze raczkuje jak sądzę.
Proszę mnie jednak źle nie zrozumieć - nie potępiam działalności czegoś co zrzesza środowisko i konsoliduje style. Poza tym, na pewno działają w nim wartościowi ludzie i dobrzy fachowcy.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Za co sie wema to zawsze sp...la. I dobrze nam tak .
Napisano Ponad rok temu
Nie chodziło mi o to, że tam działają sami fachowcy. Ale napewno jacyś się znajdą (przynajmniej kilku).
Ale miało być o Ashihara, a nie o PZSB. Pozdra.
Napisano Ponad rok temu
nie żebym się czepiał ale po ch*** biegać na boso po śniegu? co to konkretnie daje oprócz odmrożeń itp? bo jak to jakaś kolejna chora metoda "utwardzania" to ciekawi mnie czy ci sensei może wpierdalają kamienie? żeby miec mocne szczęki może nie maja w domu ogrzewania ani wody, myja się w lodowatych górskich struieniach itp??? jeśli tak to rozumiem- są nienormalni, jeśli nie to są tylko sadystami sam nie wiem co gorsze- głupek czy sadystaBieganie to sniegu to normalna forma treningowa nie tylko stosowana w sztukach walki.Każde zajęcia sa forma dobrowolna i nikt nikogo do nieczgo nie zmuszahttp://www.shogundobrocin.friko.pl/images3/s6.jpg
A sensei Burzyński to był wielki karateka pomimo ,że zeszedł z dogi budo ale takim go zapamiętam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate Fudokan wraca pod skrzydła PZKT ?
- Ponad rok temu
-
Rozciąganie mięśni i ścięgien
- Ponad rok temu
-
instruktor tkkf specj karate
- Ponad rok temu
-
Ksiażka do nauki karate.
- Ponad rok temu
-
Karate Kyokushin