Ksiażka do nauki karate.
Napisano Ponad rok temu
Przynajmnije w tym roku chcialym zaczac od ksiazek i samodzielnych cwiczen.
Jaka ksiazke polecacie ? i czy wogole choc podstawy mozna sie z ksiazki nauczyc, oczywiscie zdaje sovbie sprawe ze zadna ksiazka mnie techniki nienaczuczy ale na poczatek chyba moze byc?
Na sztukach walki sie kompletnie nieznam i zastanawialem sie tez czy to ma byc karate, glownie chcialbym sie uczyc sztuki walki dla obrony i myslalem ze karate najbardziej sie do tego nadaje i dlatego w dziale karate umiescilem ten post.
Z gory dziekuje za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej wejdź na stronę [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] . Tam znajdziesz masę książek.
Polecam serie Best Karate oraz książki Fumio Demury,
Jeżeli chodzi czy karate, to musisz wiedzieć czy chcesz ćwiczyć tylk dla obrony czy takze dla swojego ciała i duszy 8)
Jeżeli chcesz nauczyć się obrony to polecam wszelkie formy Combatu ewentulanie tajski boks.
Napisano Ponad rok temu
Mam jedna ksiazke z seri Best karate - 10 zcesc tylko mi raczej trzbea poidstawy typu jak kopac, jaki trnening,jak efektywnie uderzyc a nie rysunki z zaawansowanym kata.
Jeżeli chodzi czy karate, to musisz wiedzieć czy chcesz ćwiczyć tylk dla obrony czy takze dla swojego ciała i duszy Cool
Mozesz napisac jak karate moze sluzyc cialu i duszy?
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze ciekawą rzeczą jest książk Fumio Demury: "Black blet Karate". Są w niej opisane podstawowe techniki.
2. Jak duszy i ciału??
Ciału: rozwój kondycji, siły i sparwności fizycznej, poprawa zdrowia itp.
Duszy: rozwój koncetracji, dyscypliny itp.
Napisano Ponad rok temu
ja bym polecal cwiczenia, cwicz rozciaganie, kondycje itd. to ci sie przyda jak kiedys znajdziesz klub dla siebie, ja np chcialem cwiczyc karate jak mialem 15 lat ale rodzice mi nie pozwalali, mialem ksiazki, ale cwiczylem jedynie cwiczenia tam pokazane, zadnych technik, pamietaj technike sie mozesz zawsze nauczyc jak jestes juz przygotowany fizycznie, a poprawic zepsuta technike i zle nawyki powstale z nauki z ksiazki jest bardzo ciezko...
Napisano Ponad rok temu
Kolega polecil mi ksiazke Tao of jeet kune do moze ktos mial ja moze cos o niej powiedziec bo trudno znalezc jakiegos szersszego opisu o niej.
Napisano Ponad rok temu
"Dynamiczne karate" Nakayamy i "Karate" Jerzego Miłkowskiego. To są najllepsze ksiązki dla początkującego...
Napisano Ponad rok temu
Ja korzystam z filmów tylko do nauki kobudo( sensei jest ekspert ale nie ma czasu nas uczyć ) oraz do nauki nowych kata--czyt. poznawania ruchów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Sinkyokushinkai pytanie
- Ponad rok temu
-
sensei Miroslaw Zuziak Bielsko Biala - pytanie
- Ponad rok temu