Ile litrów potu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja trace gdzieś koło 1 kg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aha, zapomnialem dodac ze waze praktycznie tyle samo co Ty tzn jakies 82kg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dekstro bierz tush po treningu bo dekstro to glukoza ktora jest cukrem prostym
rozklada sie szybko w zoladku i oprocz szybkiego uzpuelnienia energi (kalorii) to uzupelnia zapas glikogenu w miesniach (paliwo dla miesni) dzeki temu tak sie miesnie nie katabolizuja (nie spalaja sie tak)...
carbo bierz 30 minut przed trenem ..... a dekstro po w proporcji 0.6 gram na kg masy ciala...
dodatkowo przy kreatynie warto dziennie dostarczac 2 gram tauryny (dzielone na 4 dawki aby sie odpowiednio wchlonelo)
strzel sobie teesh troche carbo ale nie duzo po trenie razem z dekstro (zaleznie od proporcji maltodekstrny {weglowodan zlozony uwalniany systematycznie i w dlugim czasie} do proporcji glukozy w twoim carbo zobacz na opakowaniu jakie sa proporcje i tak dobierz ilosc carbo i dekstro po trenie zeby ci wyszlo 0.6 grama na kg masy ciala nie bierz wiecej dekstro na raz bo to za bardzo podnosi poziom insuliny i jest niebezpieczne i niezdrowe...
co do diety to przed snem zjedz sobie zaleznie do tego czy chcesz sie masowc czy raczej nie
albo 100 gram ryzu + 200 gram twarogu poltlustego albo wersja "light" 250 gram twarogu poltlustego...
w ciagu dnia jedz mnostwo schabu piersi z kurczaka bez skory indyka ryby (zajrzyj sobie do tabel z wartosciami odzywczymi i zobacz ktora najlepsza rynka bo sie bvardzo od siebie roznia) cieleciny i od czasu do czasu w ciagu tygodnia zjedz sobie wolowine aby dolozyc wiecej zelaza b 12 i innych pierdol....
ja przykladowo jem 600 gram miesa dziennie oprocz reszty skladnikow diety (jajka twarog tunczyk morszczuk itd)i becek urosl w tym miesiacu 1 cm :F:F
Napisano Ponad rok temu
glukoza ktora jest cukrem prostym
rozklada sie szybko w zoladku
odnosze wrażenie że chcesz być ekspertem na siłe...
co do diety to przed snem zjedz sobie zaleznie do tego czy chcesz sie masowc czy raczej nie
albo 100 gram ryzu + 200 gram twarogu poltlustego albo wersja "light" 250 gram twarogu poltlustego
jedzeniem tuż przed snem chyba nie jest zbyt zdrowe? chyba że bardzo zależy ci na tym żeby zrobic smietnik z jelita.
w ciagu dnia jedz mnostwo schabu piersi z kurczaka bez skory indyka ryby (zajrzyj sobie do tabel z wartosciami odzywczymi i zobacz ktora najlepsza rynka bo sie bvardzo od siebie roznia) cieleciny i od czasu do czasu w ciagu tygodnia zjedz sobie wolowine aby dolozyc wiecej zelaza b 12 i innych pierdol....
w pełni sie zgadzam zamiast chleba używaj piersi z kurczaka oraz filetów rybnych, i popijaj surowym jajkiem... białka nigdy nie za mało...
ja przykladowo jem 600 gram miesa dziennie oprocz reszty skladnikow diety (jajka twarog tunczyk morszczuk itd)i becek urosl w tym miesiacu 1 cm :F:F
współczuje...
Napisano Ponad rok temu
albo 100 gram ryzu + 200 gram twarogu poltlustego albo wersja "light" 250 gram twarogu poltlustego...
takie jedzenie weglowodanow na noc to bardzo szybka droga do masy - tyle tylko, ze tluszczowej. pomijam juz fakt, ze prawie 50g bialka w jedym posilku to zdecydowana przesada. na noc, jesli juz, to wystarczy 100g twarogu i nic wiecej.
Napisano Ponad rok temu
Nie jest mi z nim łatwo, bo on ćwiczy po kilka godzin dziennie od 20 lat z haczykiem, a ja nie :wink: , ponadto jest ode mnie kilkanaście kg cięższy, także sparring to dla mnie prawdziwy wysiłek.
A a'propos suplementów : dekstrozy używam jako transportera kreatyny, i przy tym pozostanę, ponadto jest już ona wzbogacona tauryną.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wszystko ladnie pieknie ale miesnie nie ograniczaja zakresu ruchu jezeli ktos jest rozciagniety
ja biore 200 kg na nogi i sie rozciagam w chacie kopie wyzej nish moja glowa....
nedohin nie wiem o co ci biega stary po co tyle sarkazmu??
"Rascal666 napisał:
glukoza ktora jest cukrem prostym
rozklada sie szybko w zoladku
odnosze wrażenie że chcesz być ekspertem na siłe... "
czy powiedzialem cos co sie mija z prawda???
"jedzeniem tuż przed snem chyba nie jest zbyt zdrowe? chyba że bardzo zależy ci na tym żeby zrobic smietnik z jelita. "
zalezy o ktorej idzie sie spac (ile sie spi na dobe ) ja regularnie chodze o 22 spac o 6 wstaje
jem tak o 21 i nie narzekam sa osoby ktore nie pomga zasnac z pelnym zoladkiem....
ja do nich nie naleze mam nawet odwrotnie nie zasne jak bede choc lekko glodny..
smietnika sobie nie zrobisz jak bedziesz jadl 6 posilkow dziennie (mniejsze ale czesciej) to w znacznym stopniu przyspiesza metabolizm....
jak jush mowilem kwestia upodoban...
"w pełni sie zgadzam zamiast chleba używaj piersi z kurczaka oraz filetów rybnych, i popijaj surowym jajkiem... białka nigdy nie za mało...
Rascal666 napisał:
współczuje..."
no i znowy bezkonstruktywna krytyka sprawdzonych i nie tylko moich pogladow...
jak jush sie chesz bawic w szczegoly to ci powiem tyle ze dla osoby ktora chce sie masowac (mowie tu o masie miesniowej oczywisce)
to 2gram bialka na kg masy ciala jest niezbedne dla szybkich i zadowalajacych efektow...
zdziwilbys sie ile wegli trzeba jesc w ciagu dnia (czyt chleb razowy ryz brazowy)
w 100 gramach piersi kurczaka jest 20 gram bialka policz sobie ile musze jesc roznych produktow bialkowych aby zjesc dziennie 180 gram bialeczka...
a twojego wspolczucia nie potrzebuje bo dla mnie to nic strasznego
gawron
w jednym posilku mozna przyswoic okolo 40 gram bialka w 100 gramach twarogu jest zazwyczaj 20 gram bialka rachunek jest prosty....
twarog dla mnie jest bardzo przyjemny do spozycia i czuje sie po nim lekko na zoladku
dalej co do ryzu (czyt wegli) to masz racje ze wlasnie jedzenie wegli na noc to metoda na otluszczenie . jednak dla sucharow zazwyczaj wazne sa efekty ogolnowizualne i troche tluszczu im nie zawadzi... jezeli jednak podchodzimy do sprawy z punktu widzenia czysto kulturystycznego to oczywisce ze nie nalezy jesc wegli na nos tylko twarog chudy i do tego 15 ml oliwy z oliwek lub pestek winogron lub z siemienia lnianego...
Napisano Ponad rok temu
Podczas biegania i na wf-ie(intensywny) ok 1l a podczas tereningu SW nie pamietam bo od paru lat nie korzystam :-)
pzdr
Napisano Ponad rok temu
glukoza ktora jest cukrem prostym rozklada sie szybko w zoladku
czy powiedzialem cos co sie mija z prawda???
tak powiedziałeś, glukoza bynajmniej nie rozkłada się w żołądku.
zalezy o ktorej idzie sie spac (ile sie spi na dobe ) ja regularnie chodze o 22 spac o 6 wstaje jem tak o 21 i nie narzekam sa osoby ktore nie pomga zasnac z pelnym zoladkiem.... ja do nich nie naleze mam nawet odwrotnie nie zasne jak bede choc lekko glodny..
a jaka to różnica czy pójde spać z pełnym żołądkiem o 22 czy 24? idziesz spać czyli odpoczywać, takie czynności jak trawienie zostają organiczone więc nie strawisz wszystkiego i to sie odkłada w jelicie.
smietnika sobie nie zrobisz jak bedziesz jadl 6 posilkow dziennie (mniejsze ale czesciej)
to tylko jeden z warunków.
jak jush mowilem kwestia upodoban...
masz racje jedni lubia dbać o swoje zdrowie inni już nie.
jak jush sie chesz bawic w szczegoly to ci powiem tyle ze dla osoby ktora chce sie masowac (mowie tu o masie miesniowej oczywisce)
to 2gram bialka na kg masy ciala jest niezbedne dla szybkich i zadowalajacych efektow...
zdziwilbys sie ile wegli trzeba jesc w ciagu dnia (czyt chleb razowy ryz brazowy)
coż ja ogólnie współczuje osobą które chcą się "masować" bo to raczej nie prowadzi do niczego dobrego w szczególności jeżeli chcą osiągać szybkie i zadowalające efekty.
nedohin nie wiem o co ci biega stary po co tyle sarkazmu??
wybacz ale poprostu męczą mnie twoje posty, nie trenujesz SW a komentujesz wszedzie gdzie się da na dodatek twoje komentarze czesto sa nie temat (np. ten topic) i posiadają znikomą wartość merytoryczną, i jak wczesniej wspomniałem na siłe starasz się być ekspertem.
jeżeli chcesz coś sprostować to zapraszam na priv, myśle ze wystarczy już offtopowania w tym temacie.
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze jezeli moje posty cie mecza to jest taka opcja jak ignore w prawym rogu i po sprawie....
nie zgrywam sie na zadnego znawce czy eksperta to ze ty tak oceniasz to twoja subiektywna opinia. ja tylko mowie to co wiem z doswiadczenia swojego lub innych
co do glukozy to jest monocukrem wchlanianym bardzo szybko i dostarcza energii bezposrednio po spozyciu. Jest niezastapionym zrodlem energii odbudowujacym zuzyte zapasy glikogenu miesniowego
"coż ja ogólnie współczuje osobą które chcą się "masować" bo to raczej nie prowadzi do niczego dobrego w szczególności jeżeli chcą osiągać szybkie i zadowalające efekty. "
klulturystyka to sport dla cierpliwych a prowadzi do bardzo wielu prozdrowotnych rzeczy
(efekty mnie zadowalaja )
co do offtopowania hmmm to marecki napisal o tym w jaki sposob przyjmuje suple i jaka diete stara sie prowadzic ja natomiast zauwazjac pewne niedopatrzenia chcialem mu pomoc swoja rada...
rada to cos do czego mozna sie stosowac lub nie jego wybor...
Napisano Ponad rok temu
co do glukozy to jest monocukrem wchlanianym bardzo szybko i dostarcza energii bezposrednio po spozyciu
ja nie chciałem sie dowiedzieć czegoś o glukozie, tylko chciałem zwrócić ci uwage że w stwierdzeniu "glukoza jest trawiona w żoładku" są dwa błedy...
nie zgrywam sie na zadnego znawce czy eksperta
to po co uzywasz stricte biologicznych stwierdzen(na szczescie umozliwiasz nam zrozumienie ich poprzez wytlumaczenia zawarte w nawiasach) oraz wypowiadasz sie o anatomii opierajac się głownie na wiedzy zasłyszannej od innych?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
popelnilem blad co do glukozy nedohin
a co do jezyka to wiesz kazdy pisze jak pisze prawda...
Marecki masz racje chodzilo mi raczej o to ze na sw spala sie duzo miesiwa jezeli nie stosuje sie odpowiedniej diety i supli....
a tutaj zasady nie roznia sie za bardzo od tych na mase dla kuturystow chodzi tu o zahamowanie procesu katabolicznego w miesniach (glikogen do miesni dzeki glukozie bialko dla odpowiedniej regeneracji)....
PEACE poklon
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tang Lang Men
- Ponad rok temu
-
Electornc round timer
- Ponad rok temu
-