Tang Lang Men
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio w mojej szkole stworzone sekcje Tang Lang Men. Przed zapisaniem sie na cokolwiek wole jednak wiedziec co to jest, a o takim rodzaju sztuki walki nigdy nie slyszalem...
Czy mozecie mi pomoc, podsylajac jakies informacje zwiazane z tym sportem?
Z gory dzieki
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich.
Ostatnio w mojej szkole stworzone sekcje Tang Lang Men. Przed zapisaniem sie na cokolwiek wole jednak wiedziec co to jest, a o takim rodzaju sztuki walki nigdy nie slyszalem...
Czy mozecie mi pomoc, podsylajac jakies informacje zwiazane z tym sportem?
Z gory dzieki
Pozdrawiam
Styl Modliszki Kung fu. Pytanie należałoby zadać w dziale Kung Fu, podać lokalizację szkoły (ewentualnie nazwisko instruktora/instruktorów) i poprosić o opinię czy otwierana sekcja jest jakąś poważną, autoryzowaną inicjatywą czy jakąś ściemą. Styl Modliszki jest ogólnie nastawiony dosyć realistycznie do walki a w Polsce w wersji Siedmiogwiezdnej Modliszki z linii mistrza Yu Tiancheng z Yantai reprezentowanej przez kolegów z Warszawy mamy do czynienia z rzadkim w Polsce autentycznym kung fu i instruktorami którzy uczą się w Chinach a nie z książek...
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za odpowiedz...
Nie wiedzialem gdzie to zakwalifikowac wiec napisalem tutaj.
Generalnie szukam dyscypliny ktora pomaga prztrwac na ulicy, a ze powstala nowa sekcja w mojej miescinie to wolalem sie upewnic.
Czy jest to godne polecenia na ulice?? Czy moze moglbys polecic mi cos innego. Jestem poczatkujacy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. były jakieś poważniejsze kontuzje po sparingach?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może to plotki ,ale słyszałem, że na modliszcze dozwolone są (na sparingach) ataki na oczy i krocze. Prawda czy plotka?
To prawda.Można atakować na krocze i oczy ale ataki na oczy są raczej unikane na treningach(nie warto sobie robić krzywdy bez sensu) ale na ulicy wszystko jest dozwolone.
8O 8O 8O
Ze tacy ludzie jeszcze istnieja... :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiecej informacji mozesz uzyskac na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jesli chodzi o wspomniane 3 - 5 osobowe sparringi oraz atakowanie na oczy i krocze:
nie wiem w tej chwili jak prowadzone sa zajecia poza warszawa, ale trudno to nazwac sparringami 3-1 itp. jesli juz sa to raczej cwiczenia zadaniowe, ktore maja na celu przyswoic w miare mozliwosci pewne nawyki; jakby sie skonczyl taki wolny sparring - wszyscy wiemy.
ataki na krocze i oczy. jesli juz ten element jest cwiczony na sparringach - to powinien byc cwiczony przez osoby zaawansowane. ataki na oczy - bez kaskow z przyslona to szalenstwo. starsi czesto uderzaja na czolo. a ochraniacze na krocze pozwalaja zaznaczyc kopniecie , odczuwalnie ale i w miare bezpiecznie. jest istotna kwestia - osoby zaawansowane, ktore maja dobra prace nog, dystans itd. przez te elementy moga pozwolic sobie na taki mocniejszy sparring. dlatego u nas jest podzial na 3 stopnie wolnej walki. tak by stopniowo wprowdzac elementy i uniknac zlych nawykow.
to wszystko to oczywiscie literki i lepiej jest to pokazac. ale obawiam sie, ze kolejny raz ludzie majacy wieksze i nazwijmy to realne doswiadczenie beda sie pukac w glowe czytajac o "sparringach z atakiem na oczy"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam ze dawno nie zagladalem.
Faktycznie chodze juz okkole miaesiaca czy dwoch i jestem maksymalnie zadowolony!!
Po pierwszym treningu mialem niezle zakwachy ale juz czulem sie o wiele pewniejszy.
Hehe poki nie wyjade z rodzinnego miasta we wrzesniu przyszlego roku to bede wytrwalem trenowal TangLang Men!!
Podobno juz widac u mnie postepy bo wczesniej mialem kilka zlych nawykow z ulicy ale jzu jest lepiej
Pozdrawiam wszystkich
Dzieki za odpowiedzi!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Electornc round timer
- Ponad rok temu
-
licznik sędziowski
- Ponad rok temu
-