kilka (2:)) pytan od kompletnie "zielonego"
Napisano Ponad rok temu
Yy... no więc... doszedłem ostatnio do wniosku że potrzeba mi sportu.
Nie jest dobrze: od jakiegoś czasu spedzam więcej czasu w pozycji
leżacej niż stojącej. I mimo ze raczej nie jestem filigranowy czuje sie
slaby i zniedoleznialy jak malo kiedy W dodatku mam jakieś
cholerne lęki, dołki i samoocene bliska zera. Słowem moja psycha też
nadaje się do naprawy. A poimyslec ze lat mam dopiero 22
Więc, pewnego dnia pomyslałem sobie "dość tego" i od tego czasu
nosze sie z zamairem zapisania sie kickboxing (sekcja "rekreacyjna")
co by sie rozruszać i nabrać troche krzepkości. Zaznacze ze nie chce
sie nauczyc "bic ludzi" ale poczuc pewniej i sprawniej.
Oczywiście mam jakies watpliwosci, obawy i inne takie i w zwiazku z tym
kieruje kilka pytan do forumowiczow:
po pierwsze, czy w takim stanie mam po co isc do sekcji "kicka" czy moze
lepiej najpierw pocwiczyc w domu ? druga obawa pewnie wyda wam sie
super debilna... ale boje sie cwiczen w parach bo jak znajde
partnera do cwiczen gdy tam juz wszytcy sa w jakims stopniu zaprawieni ?
pewnie bede najwiekszym niedolega na sali i nikt nie bedzie chcial
ze mna cwiczyc a co dopiero sparnigi. heh. jak to wyglada w
praktyce ? no dobrze. narazie to by było na tyle.
Pozdrawiam
jacekg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w domu samemu to mozesz poćwiczyć pompki - w każdej sekcji jest taka osoba co się nazywa TRENER:) - On jest po to by Cię nauczał, wierz mi, że ćwicząc samemu jakąkolwiek sztukę walki po przez książki, kasety, płyty itp, nabierzesz strasznie złych nawyków, od tego jest trener by Cię uczył dobrzepo pierwsze, czy w takim stanie mam po co isc do sekcji "kicka" czy moze
lepiej najpierw pocwiczyc w domu ?
Na pewno sam trener nie pozwoli na to, żebyś ćwiczył w parze z kimś kto mógłby Ci krzywdę zrobić, oczywiście, może np dać Ci do pary kogoś o lepszych umiejętnościach kilka razy, ale nie po to by Ci zrobił krzywdę - ćwicząc z kimś lepszym uczysz się szybciej:)ale boje sie cwiczen w parach bo jak znajde
partnera do cwiczen gdy tam juz wszytcy sa w jakims stopniu zaprawieni ?
tylko jakiś pozer będzie się z Ciebie śmiał, czasem się zdarza taki imbecyl na treningu, ale wystarczy mu przypomnieć jak On zaczynał, bo przecież nawet Adamek kiedyś zaczynałpewnie bede najwiekszym niedolega na sali i nikt nie bedzie chcial
ze mna cwiczyc
sparingi?! hehe, długa droga przed Tobą zanim Cię trener do nich dopuści - czy dziecko które nie umie pisać, pisze dyktando?a co dopiero sparnigi
Pozdrawiam i mam nadzieję że na zachętach nie skończysz swojej przygody czy to z KB czy z MT czy z jakimkolwiek sportem który da Ci satysfakcję
Napisano Ponad rok temu
Poszedłem na kilka pierwszych treningów i wszystko jest super.
- jak ćwiczyłem z lepszym to lepiej się uczy bo dodatkowo Ci podpowiada
- zawsze jest ktoś początkujący więc nikt na umiejętności nie zwraca uwagi
- kondycha fakt, na początku kiepsko, trzeba dużo samozaparcia i po kilki treningach było ok
- sparingi, ja zacząłem już na drugim treningu ale tylko markowanie (uderzenia na 10 %) i wszystko było ok, nawet coś mi wychodziło z technik których się nauczyłem
Ogólnie wszystkim polecam i nie ma się czego bać
Napisano Ponad rok temu
PS
"czy dziecko które nie umie pisać, pisze dyktando?" hehehe powiem inaczej "czy dziecko , ktore nie umie pisac , pisze wypracowanie?" 8)
Napisano Ponad rok temu
No no Seba... może na treningu w czasie brzuszków bedziesz nas nauczał filozofii ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[quote]
To prawda mozesz nabrac zlych nawykow, a moim zdaniem masz bardzo niska samoocene a powinnienes spróbowac swoich sil nie bedzie tak zle pamietam sam swoje pierwsze kroki to nic trudnego napewno na sali sa rowniez tacy jak i ty! Nie wiem jak tam edzie u ciebie ale u mnie bylo bardzo sympatycznie wszyscy rozumieli moje bledy, pamietali jak to bylo z nimi na pierwszym treningu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najważniejsze będzie to abyś nie porywnywał swoich umiejętności z innymi tylko ćwczył dla siebie... To jest tylko i wyłącznie dla Ciebie !
tu sie nie dokonca zgadzam owszem trzeba cwiczyc dla siebie ale i tez porownywac sie z innymi by poprzeczka wciaz szla w gore ale nie zostawala na tym samym poziomie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MUAY THAI "SPARTAN" Przedbórz!!!
Napisano Ponad rok temu
2 Ty sie boisz ćwiczeń w parach?? Naprawde ćwiczeń w parach to sie mogą bać ci bardziej dośwadczeni... ze 3 razy nawet dostałem strzała w łeb bo koleśowi sie pojebała akcja na tarczach :roll: albo jak przy wewnętrznym low'ie ci jeleń pojedzie po jajach bo sie zagapi... ehhhh..... ale cóż nikt nie jest nieomylny :? ale niektóre żeczy to żenada porostu
z resztą zapisz sie to ci sie spodoba
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1 Jeśli twoja samoocena jest bliska zera to sie nie martw czasem u niektórych ( ) wacha się w okolicach -10.
2 Ty sie boisz ćwiczeń w parach?? Naprawde ćwiczeń w parach to sie mogą bać ci bardziej dośwadczeni... ze 3 razy nawet dostałem strzała w łeb bo koleśowi sie pojebała akcja na tarczach :roll: albo jak przy wewnętrznym low'ie ci jeleń pojedzie po jajach bo sie zagapi... ehhhh..... ale cóż nikt nie jest nieomylny :? ale niektóre żeczy to żenada porostu
z resztą zapisz sie to ci sie spodoba
hahaha niezła zacheta
kazdy sport jest super zabawa, super rozluźnia i wogole swiat jest piekny! a na treningi sw do poczatkujacych grup zwykle przylaza suche chlopaki co nie umia sie bic - wiec stary dasz rade tyle Ci powiem :wink:
Napisano Ponad rok temu
PS Kolega z treningow tez kiedys trafil na takiego co duzo mowi i malo robi, a dokladniej nabijal sie z kumpla ze ten niby zadaja takie ciankie ciosy.. kole zadal mocniej koles nie zdazyl sie zaslonic, krew poszla z nosa i byl spoko.. tez jakies rozwiazanie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
gołota w klatce :-)
- Ponad rok temu
-
11.11.05 PUCHAR POLSKI W MUAY THAI KRAKÓW
- Ponad rok temu
-
PIERWSZY KROK - Juniorzy
- Ponad rok temu
-
Antonio Tarver kontra Rocky Balboa
- Ponad rok temu
-
Kick boxing,thai-boxing w Krakowie...Gdzie??
- Ponad rok temu
-
Kobieta vs facet....
- Ponad rok temu
-
Muai Thai w Gdańsku.
- Ponad rok temu
-
POLSK WALKA STULECIA! ! ! ADAMEK PRAWDPODOBNIE Z JONESEM
- Ponad rok temu
-
Boks- gdzie trenowć w 3Miasto