Systiema
Napisano Ponad rok temu
no i przede wstzstkim czy gdzies w polsce sa zajecia z wczesniej wspomnianego stylu???
jezeli podobny temat byl to przepraszam ale korzystalem z opcji szukaj i nic mi specjalnego nie 'wyskoczylo'
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Slava sovietskomu sojuzu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Boze Cara chranij!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Lenin zyw po wsie wriemja!!!!!!!
Czy jakos tak
Napisano Ponad rok temu
jezeli podobny temat byl to przepraszam ale korzystalem z opcji szukaj i nic mi specjalnego nie 'wyskoczylo'
Pewnie dlatego że SISTEMA a nie SYSTIEMA :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pewnie dlatego że SISTEMA a nie SYSTIEMA :wink:
Po "polskiemu" z "ruska" będzie "SISTIEMA" a po "anglijsku" z "ruska" oczywiście że "SISTEMA" ! A najlepiej szukać wpisując "kadochnikov" !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Owszem muszę przyznać że nazwa Sistiema - dotyczy szkoły Kadocznikowa, ale zarazem mały kijek w mrowisko który może roznieci trochę tą dyskusję - czy koledzy słyszeli o rukopasznym boju SMESZ albo Buza?
To też są systemy rukopaszniewo Boja.
A odnośnie pytania czy ktos to ćwiczy - tak ja, i nawet istnieje szkoła choć młoda działa od 2tyg i jest uzupełnieniem mojej szkoły ju jitsu którą prowadzę w Polsce od 3 lat. Od tych wakacji mogę to robić.
To narazie tyle z wypocin starego ramola :-)
Pozdrowienia dla wszystkich
Dima
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Wieczorkiem się włączę do dalszej dyskusji, lecę na zajęcia.
pzdr Dima
Napisano Ponad rok temu
No ja zajmuję się systemem Kadochnikova i używam nazwy "sistiema" bo jest poprostu łacińskim zapisem tego słowa w rosyjskiej wersji. Co do tego że jest to jeden z wielu wariantów "rukopasznowo boja" zgodzę się jak najbardziej. Tak więc "kij w mrowisko" żadnym kijem nie jest.
Pozdrawiam!
A już myslałem.
Chodzi mi o to, że ktos kto odwiedza listę może niewiedzieć o co chodzi, a szkoda.
Juz wróciłem, może dalej pogadamy???????
Mam pewnego rodzaju propozycję, jeśli zajmujemy się tym samym proponuję zajęcie się interesujacym nas tematem. Np.:
1. Czy robicie ćwiczenia "WAHADŁA", jesli tak to jak wam z tym?
2. Może potrzebujecie materiałów możemy mieć różne? (wszystko co mam jest do dyspozycji),
3. Kiedy wybieracie się do Rosji, ja dopiero dam radę na wiosnę, wczesniej przyjedzie do mnie poćwiczyć mój przyjaciel Anton,
4. ???
pzdr Dima
ps. mam problemy ze swoja stronką i wszystko naprawię na razie proponuję klikanie odśwież wtedy zazwyczaj wraca do normy przepraszam
Napisano Ponad rok temu
i tu pytanie moje
doszly wogle jakies seminaria do skutku czy narazie polski ruch rukopasznych bojej sprowadza sie do studiowania ksiazek i filmow ??
Napisano Ponad rok temu
przegladalem teraz archiwum i gadali ludzie aby zaprtosic jakichs mistrzow od systiem do polski.
i tu pytanie moje
doszly wogle jakies seminaria do skutku czy narazie polski ruch rukopasznych bojej sprowadza sie do studiowania ksiazek i filmow ??
Nie wiem jak u innych, jak powiedziałem siedziałem u źródła 15lat, a i wakacje częściowo spędziłem na zabawie z "chłopakami". Robię swoje, róznica polega na tym, że owi mistrzowie to moi przyjaciele. Ostatni raz gościłem ekipę w marcu br., tylko nic nie ogłaszałem bo jak mówię robię swoje. Jest mi może łatwiej o tyle, że prowadzę szkołę Ten Chi Ryu Ju Jitsu (tez rosyjski wynalazek ) , a rukopaszka jest rozwinięciem. Co do ruchu nic nie wiem, tutaj na liscie spotkałem ludzi z którymi mogę o tym pogadać. Nie wiem skąd jesteś - nie podałeś, jeśli warszawa i okolice wpadnij na salę pogadamy.
A wracajac do tzw. Ruchu - może warto to przemyśleć. Jestem niepoprawnym optymistą może coś z tego wyjdzie, zwycięźy zdrowy rozsądek i coś się uda zrobić.
pzdr Dima
Napisano Ponad rok temu
a wiedze o systiemie czerpie na podstawie netu i takiego programu na doscovery co keidys byl ryabko tam byl (ten grubszy chyba ) i chyba vasiliev
Napisano Ponad rok temu
Ale uwaga - rukopaszka to system bardzo uwojskowiony, a wiekszość cwiczących/nauczycieli to spec formacje.
Dziwie się, że jeszcze nikt o tym nie napisał, byc może dlatego że to stąpanie po cienkim lodzie....
Nie wkop się w problemy z naszymi władzami. Bądź ostrożny z kim się zadajesz i ćwicz ile dusza zapragnie.
A co do ćwiczenia tylko z książek i Video, rukopasznyj boj to nie przelewki - to nie jest "Dżumpiksu w weeeeekend" nikomu nie polecam tego bez nauczyciela.
Pozdrowienia, jak będziesz w stolicy wpadnij pogadamy, może też po rosyjsku
i jeszcze raz do wszystkich cieszę się, że jest z kim pogadać na temat rukopaszki, naprawdę bardzo się cieszę.
Mam nadzieję, że mnie nie wywalą z Vortalu - zrobiłem przez pomyłkę ćwiczenia vortalowe na NEWBIE nie na Poligonie. A jeśli wywalą to pozdrawiam wszystkich, moje strony znacie, emila też.
Paka Dima
Napisano Ponad rok temu
A już myslałem.
Chodzi mi o to, że ktos kto odwiedza listę może niewiedzieć o co chodzi, a szkoda.
Juz wróciłem, może dalej pogadamy???????
Mam pewnego rodzaju propozycję, jeśli zajmujemy się tym samym proponuję zajęcie się interesujacym nas tematem. Np.:
1. Czy robicie ćwiczenia "WAHADŁA", jesli tak to jak wam z tym?
Może za krótko ćwiczę ale nie kojarzę o co chodzi z "wahadłem".Przepraszam ale jeśli czegoś nie wiem to nie udaję że jest inaczej .Jak to wygląda - bo może wiem o co chodzi tylko nie mam pojęcia że to się tak nazywa?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PRZETRAG NA INSTRUKTORA
- Ponad rok temu
-
Jak oszczędzić 600plnów i zdobyć P1 ;-)
- Ponad rok temu
-
Filmiki
- Ponad rok temu
-
ŚLĄSKIE CENTRUM KRAV MAGA ZAPRASZA NA WSPÓLNE TRENINGI
- Ponad rok temu
-
Fotografie z treningów systemu MCMAP- US Marines...
- Ponad rok temu
-
selous scout gdzie mozna się czegoś dowiedzieć?
- Ponad rok temu
-
ZBAWIENY WPŁYW KRYTYKI NA OJCA DYREKTORA
- Ponad rok temu
-
Krav Maga w Toruniu
- Ponad rok temu
-
pytanie do prowadzacych treningi
- Ponad rok temu
-
Rozpoczecie treningow KM w trakcie kursu?
- Ponad rok temu