nowe filmy z katori shinto ryu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a można zapytać gdzie to było kręcone....
jak patrzyłem to mi się mały close combat paint ball zamarzył.... teren super na weekendowe szleństwo oj działo by sie, działo....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mi osobiście się podoba
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie bardzo coś innego, ale bardzo ciekawe. Chętnie obejżał bym więcej.filmiki niczego sobie.. warto popatrzeć. zawsze to coś innego od codzienności (uwaga nie dotyczy oczywiście adeptów KSR )
Wykonanie też ekstra, ma specyficzny "klimat".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mifune......Musashi.....same pozytywne skojarzenia z filmami
Faktycznie głupio polemizować z takimi skojarzeniami
Wypowiedzi Twoich spajk nie będę komentował bo są poniżej pewnego poziomu (nawet uprzedzenia mają swoją granicę) a Ty po prostu prowadzisz jakąś głupią demagogię.
Napisano Ponad rok temu
Przez przypadek trafiłem na to forum, ale jestem zadowolony. Filmiki są super. Pokazują że autor oprócz umiejętności technicznych ma również zmysł artystyczny. I to mu sie chwali. Prawdziwi mistrzowie byli swego rodzaju artystami, w przeciwnym wypadku nie doszliby do swoich umiejętności. O ile sie nie mylę niektórzy, oprócz treningu miecza, ćwiczyli kaligrafię i malarstwo. Dziesiejszy samuraj dostał jeszcze jedną mozliwość jaką jest - film.
Spajk - nie znam Cię, ale troszkę dziwi mnie twoja wypowiedź. Czyzbym dostrzegał tu nutkę zazdrości...??? nie widzę linka do twojej strony, nie kręcisz takich filmików...dlaczego...??? Czyżby konkurencja była za mocna..???
Dziwne zwyczaje panują między dzisiejszymi "mistrzami".....obrażać kogoś nie ujawniając swojej tożsamości jest chyba lekkim nie taktem i tchórzostwem....?!!!
Od początku mojej obecności na forum byłem lekko zdziwiony że większość forumowiczów ukrywa się pod nickami i bezkarnie krytykuje innych....
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
O ile sie nie mylę niektórzy, oprócz treningu miecza, ćwiczyli kaligrafię i malarstwo
Musashi np. projektował swego czasu ogrody
większość forumowiczów ukrywa się pod nickami i bezkarnie krytykuje innych....
Na niektórych forach zagranicznych nie dopuszcza się takich nicków. Jedynie Imię i Nazwisko i to się chwali....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spajk - z twojej wypowiedzi wynika że znasz dobrze osobę o której mówisz, i prawdopodobnie on zna Ciebie, więc wie kto go krytykuje. Jeżeli tak jest to spoko. Nie mam zastrzeżeń
Udowodniłeś że jesteś dojrzałym rozmówcą a nie jednym z wielu "forumowych szczekaczy".
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mysle ze takie zachowanie nie przystoi komus kto chcialby aby mowiono o nim Sensei
A o Musashim słyszałeś ?
prowadzenia zamiast treningow wywodow na temat wyzszasci aikibudo nad innymi stylami itp.
Jedyne wywody które są dłuższe na treningach (jeśli jakieś się pojawiają) są najczęściej o świadomości i przykładaniu się do ćwiczeń.
Ale powiem że faktycznie sam trenuje u senseia Kliglicha i raziło mnie to na początku że różne złe rzeczy mówi o innych szkołach i stylach. Tak jest i mnie też to drażniło, ale każdy ma prawo do własnych poglądaów a już na pewno jeśli sam jest mistrzem nie tylko w jednej dziedzinie sztuk walki.
A co jest w mma albo BJJ, tam nie ma poczucia wyższości swojego stylu nad innymi ? Człowieku nawet jeśli to razi to przecież nie to jest istotne tylko jakość wiedzy jaką się nam na treningach przekazuje. Gdybym chodził do jakiegoś miłego senseia na treningi a uczyłby mnie głupot to od razu bym dał sobie spokój
Za to sensei Kliglich jest osobą rzeczową, konkretną i co najważniejsze posiada bardzo dużą wiedzę... a poza tym sam jest niesamowitym szermierzem. I świadomość tego że jest bardzo dobrym mistrzem trzyma mnie u niego na treningach. Taka jest prawda.
A to że się gada tak czy inaczej o innych klubach (baaa nawet religiach to prawo każdego człowieka). Sensei nikomu na siłe swojego światopoglądu nie narzuca.. jeśli ktoś nie chce to nie musi słuchać... nie widziałem żeby kogoś wyrzucił za to że nie śmieje się z jego dowcipów albo docinek.
A jeśli jesteś taki wrażliwy na słowa krytyki i wyrażanie swoich poglądów to uważam że przesadzasz. Bo to że sensei nie boi się wyrażania swoich poglądów to jak dla mnie dowód jego pewności siebie a to jest raczej duży plus niż minus..
Poza tym to co podoba mi się w senseiu to po pierwsze konsekwencja. Czyli to co jest u ludzi z BJJ. Nie ma gadania teoretycznego - jeśli chcesz to właź na mate i walcz... a wtedy wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane... tak samo jest z kolesiami z mma czyż nie ?? I wszystkich moich znajomych z mma wkurza jak jakiś typek się wymądrza a nie chce po prostu wejść na mate
Wyrażaj swoje poglądy bo do tego masz prawo ale nie mów że sensei Kliglich nie zna się na rzeczy bo tylko "gadaniem" udowadniasz żeś pajac
dlatego ze robi to Kliglich ktory pozuje na wielkiego mistrza ktorym nie jest.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
osoby do walki i treningu, Wawa
- Ponad rok temu
-
W jaki sposob cwiczycie prywatnie?
- Ponad rok temu
-
Ksiązki