W jaki sposob cwiczycie prywatnie?
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob cwiczycie z mieczami w warunkach "domowych"?
Ja staram sie cwiczyc na podwórku swojego domu jednak mam tam dosc malo miejsca wiec czesto udaje sie do lasu nieopodal gdzie moge spokojnie cwiczyc techniki. Przy okazji ludzie patrzą na mnie jak na wariata i tylko czekam az sie policja przyczepi... Mieszkam poza miastem wiec warunki jakotakie mam, chcialbym sie dowiedziec jak cwiczycie Wy?
Ja cwicze elastyczym Taiji Jian.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
przed domem - komfort - jest sporo miejsca a sąsiedzi tolerancyjni. cwicze głownie połączenia technik podstawowych i cos co chyba było by odpowiednikiem filipińskich "flow drills" - utrzymywanie płynności ruchu bez jego zatrzymywania. W tlumaczniu na polski - oduczam się breakdance'u.... przedtem czesto robilem to ze stalową bronią, teraz coraz częsciej do ćwiczeń używam drewna.
Czasem robię sobie ćwiczenia kondycyjno-wytrzymałościowe biorę najcięższe iaito w mojej skromniutkiej kolekcji i 1,5 kg stali macham techniki podstawowe w ruchu i w miejscu az mi ręce opadną i jeszcze parę ale to głównie jak się mocno na coś/kogoś zdenerwuje to taki "odkurwiacz"
tak naprawdę to jeśli trening indywidualny pod/koło domu jest uzupełnieniem treningu na sali to można by się obyć wogóle bez miecza i nic nie stracić na jego wartości.
Napisano Ponad rok temu
Glupio jest tylko jak kogos po drodze spotykam no i oczywiscie wszystkie psy jakie napotykam na mnie sie rzucaja ale przywyklem juz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W roku akademickim jest inaczej bo w dni powszednie najczęściej mam zawalony plan, ale mam też trzy treningi w tygodniu więc jakoś da się przeżyć... później aktywnie przeżywam weekend i ogólnie wszystko od nowa. Studiuje w Krakowie i tutaj mieszkanie mam mniejsze więc czasem tylko poćwicze postawy albo techniki ręczne bo z bokkenem za bardzo nie mogę tutaj skakać
Jednak takie rzeczy jak żonglerka albo nunchaku bądź techniki ręczne z powodzeniem można wdrażać w życie i w małym pokoiku.
Ogólnie nie narzekam na nude w osobistym treningu. Zazwyczaj ćwicze TSKSR - postawy i kata w różnych konfiguracjach, trochę kopniaków jakieś bloki, ogólna sprawność (wyskoki, podskoki jak można to i przeturlania) no i cała masa innych chorych rzeczy związanych z Fireshow bądź firedance jak kto woli, czyli kij łańcuchy itd.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ksiązki
- Ponad rok temu
-
Taki filmik z pokazu
- Ponad rok temu
-
Iaido... nieopodal Gliwic (Żarnica)...