Pompki na Seiken
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po kilku miesiącach takiego treningu nie tyko pompki na kostkach nie sprawiają kłopotu, jeśli chodzi o nadgarstki, ale również wszystkie tsuki z kontaktem są stabilne, przedramiona i nadgarstki "jak stal", chroni to przed zwichnięciami i kontuzjami nadgarstka oprzy uderzeniach.
Pozdrawiam, Marylko.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A spróbuj robić pompki mając nogi oparte na kolanach,będzie łatwiej,a później spróbujesz normalnie.
co to za sexi pozycja ?
Napisano Ponad rok temu
To tzw. pompki damskie. Są dużo łatwiejsze do wykonania i nie wymagają tyle siły co normalne uginanie ramion w podporze przodem. Ćwiczenie to wykonuje się w wielu fitness klubach w grupach żeńskich. Polecam wszystkim dziewczynom.
Napisano Ponad rok temu
Ja też już zaczynam powoli takowe robić, a dla mnie to i tak duży sukces, bo przeciętna dziewczyna nie zrobi nawet zwykłej pompki.
Pozdro .
Napisano Ponad rok temu
A spróbuj robić pompki mając nogi oparte na kolanach,będzie łatwiej,a później spróbujesz normalnie.
tylko uwazaj aby ktos od tylu nie nadszedl ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(niby wyglądam mało kobieco wg nich...:?).
Pokażesz mi którzy to za dwa tygodnie jak sie spotkamy. Pobawie sie z nimi...
W ogole to w ktorym miejscu? Jak ktos mogl cos takiego w ogole powiedziec? 8O
A żeby nie offtopować to powiem że takie seiken damskie przydałyby sie wiekszości facetom. Dlaczego? Bo wiekszość jak robi seiken to robi po prostu pompki na pięściach (całych a nie na tylko dwóch pierwszych kostkach) a to jest o niebo łatwiejsze od seiken. A jakby mieli te kolana na ziemi a te tylko dwie kostki wryte w ziemie to by nie tyle co wyrobiło odruch pompowania tylko na seiken a i lepiej utwardziło by owe kostki.
Napisano Ponad rok temu
ALe teraz też mam maly problem z tymi kostkami. Bo po skończeniu zawsze mam 3 czerwone, a nie dwie, ale staram się to zmienić, żeby nie uczyć się źle.
Pozdro dla wszystkich forumowiczek wykonujących pompki na kościach .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Greenbelt żeby Ci wyjaśnić do końca: tyłek (pośladki,biodra) nie powinien być wypięty! Całe ciało (barki-kolana) w jednej lini.
mnie jak uczyli kiba dachi to prowadzacy mowil o scisnieciu posladkow "tak aby jak ktos ci chcial wlozyc banana do dupy to nie mogl" ale to bylo na kyokushin gdzie takich oszolomow na peczki, teraz wsrod ludzi Tsunami nie spotkalem takich wulgarnych prowadzacych
osu
3dan Tsunami
Napisano Ponad rok temu
Ale, co by na temat....
Moim skromnym zdaniem najlepiej jest uczyć się pompek seiken przyjmując pozycję z rękami maksymalnie podpartymi na szerokości barków lub nieco węziej, wykonywać mniej powtórzeń, za to wolno i głęboko. W ten sposób przyzwyczajasz kostki do nacisku całego ciała na nie i kontrolujesz by tylko na kostce od wskazującego i serdecznego palców odbywało się pompowania. No i nie zdzierasz z nich skóry (tak od razu) co ma znaczenie kolosalne w przypadku gdyby jakiś szarmancki wojownik chciał Cię "buchnąć" w mankiet
Jak pompki zaczną sprawiać Ci przyjemność to nadejdzie czas na robienie "krokodylków"
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak na marginesie to mocne napinanie posladków, nie jest jakimś widzimisie instruktora, ale ma swe uzasadnienie.
Co do pompowania na kosciach czasem sporadycznie mnie sie zdarza, ale generalnie mało tego robię.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taka mała dygresja co do napinania pośladków (i zwieraczy). Sanchin Kata.
Dokładnie, podobnie jest w naichanchi kata
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BIG MAC KARATE
- Ponad rok temu
-
pytanie o tworce shin ai do pana Szurmieja
- Ponad rok temu
-
Kyokushin a Kyokushin-kan