Aikido Renshin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
idz na boks, albo na kyokushin (chyba ze bierzesz jeszcze inne pod uwage - combat 56, krav maga, sambo, bjj, luta livre itd.)interesuje mnie nie tyle efektowność tej sztuki walki, co efektywność w sytuacjach skrajnego zagrożenia
Napisano Ponad rok temu
idz na boks, albo na kyokushin (chyba ze bierzesz jeszcze inne pod uwage - combat 56, krav maga, sambo, bjj, luta livre itd.)interesuje mnie nie tyle efektowność tej sztuki walki, co efektywność w sytuacjach skrajnego zagrożenia
w warunkach skrajnego zagrożenia, to może lepiej potrenować biegi krótko/średniodystansowe, ew. strzelanie z broni palnej
Napisano Ponad rok temu
.... W wakacje dotarła do mnie informacja, że na naszym uniwersytecie (w ramach Ośrodka Kultury Studenckiej, jak sądzę) prowadzone są od 4 października zapisy do grupy poczatkującej aikido renshin. Zanim sie jednak tam wybiore chciałbym wam zadac pare pytań. Czy słyszeliście kiedyś cokolwiek o tej odmianie(?) aikido, czym się charakteryzuje, czym się różni od innych odmian (może to po prostu nazwa sekcji?). ....
Renshin to nazwa federacji. A w tamtejszej sekcji trenują aikido Nishio - przeczytaj sobie wątek "Uchwycenie umyslu" lub [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
1) Sekcja Vale tudo.
2) Sekcje spotrowe: najlepiej w połaczeniu judo + muay thai/kick boks.
3) W ostateczności jakiś system kombat /kravat, c56/, ewentualnie jako uzupełnienie treningu podstawowego.
Generalnie - system bez sparingów nie uczy walczyć.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz szybkiego wzrostu realnych umiejętności, to unikaj tradycyjnych sztuk walki. Jest w nich zawsze mnóstwo zbędnych upiększaczy.
1) Sekcja Vale tudo.
2) Sekcje spotrowe: najlepiej w połaczeniu judo + muay thai/kick boks.
3) W ostateczności jakiś system kombat /kravat, c56/, ewentualnie jako uzupełnienie treningu podstawowego.
Generalnie - system bez sparingów nie uczy walczyć.
Randall - słyszałeś ten łoskot? To zawaliło się wszystko, w co wierzył El Tigre a co miało związek z aiki.
Jesteś dla niego zbyt okrutny....
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
W Olsztynie ma swoją siedzibę główną (jeśli się coś zmieniło proszę bardziej zorientowanych o korektę) centrala AAI Polska, pod przewodnictwem Tomasza Krzyżanowskiego 4 dan.
Więcej informacji znajdziesz tu: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam :-)
h-k
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
[PAA] Cykl staży Aiki-Taiso
- Ponad rok temu
-
Hej,jestem nowa,potrzebuję rady!:)