Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
idz na boks, albo na kyokushin (chyba ze bierzesz jeszcze inne pod uwage - combat 56, krav maga, sambo, bjj, luta livre itd.)interesuje mnie nie tyle efektowność tej sztuki walki, co efektywność w sytuacjach skrajnego zagrożenia
Napisano Ponad rok temu
idz na boks, albo na kyokushin (chyba ze bierzesz jeszcze inne pod uwage - combat 56, krav maga, sambo, bjj, luta livre itd.)interesuje mnie nie tyle efektowność tej sztuki walki, co efektywność w sytuacjach skrajnego zagrożenia
Napisano Ponad rok temu
.... W wakacje dotarła do mnie informacja, że na naszym uniwersytecie (w ramach Ośrodka Kultury Studenckiej, jak sądzę) prowadzone są od 4 października zapisy do grupy poczatkującej aikido renshin. Zanim sie jednak tam wybiore chciałbym wam zadac pare pytań. Czy słyszeliście kiedyś cokolwiek o tej odmianie(?) aikido, czym się charakteryzuje, czym się różni od innych odmian (może to po prostu nazwa sekcji?). ....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz szybkiego wzrostu realnych umiejętności, to unikaj tradycyjnych sztuk walki. Jest w nich zawsze mnóstwo zbędnych upiększaczy.
1) Sekcja Vale tudo.
2) Sekcje spotrowe: najlepiej w połaczeniu judo + muay thai/kick boks.
3) W ostateczności jakiś system kombat /kravat, c56/, ewentualnie jako uzupełnienie treningu podstawowego.
Generalnie - system bez sparingów nie uczy walczyć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu