Jego obrońcy, wraz z lekarzami, udowodnili, ze Riddick jest psychicznie chory, a nieodwracalnych zmina doznał, po walce, z ....nie, NIE, Dariuszem Michalczewskim
, tylko z Andrzejem Gołotą. Bowe ma kisiel zamiast mózgu.

Napisano Ponad rok temu
Jego obrońcy, wraz z lekarzami, udowodnili, ze Riddick jest psychicznie chory, a nieodwracalnych zmina doznał, po walce, z ....nie, NIE, Dariuszem Michalczewskim
, tylko z Andrzejem Gołotą. Bowe ma kisiel zamiast mózgu.
Napisano Ponad rok temu
Moje?
ARGUMENTY o bezpieczeństwie starć VT/MMA
1. Jeden przypadek śmierci w Vale Tudo/MMA, setki w boksie zawodowym. Jak to wytłumaczysz?
2. W MMA w większości wypadków uderzenia to dla zawodnika dodatek. Nawet uderzenia w parterze mogą służyć tylko dojściu do dźwigni i duszenia, nie nokautowaniu.
3. Jest wielu dobrych uderzaczy w MMA (np. Mirko Crocop należący wcześniej do czołówki K-1) Problemem nie jest więc technika, siła ciosu czy inne "ograniczenia".
Napisano Ponad rok temu
KO nie musi wcale oznaczać wstrżasu mózgu
Napisano Ponad rok temu
oraz bokserów po K. O.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Bilans przypadków smiertelnych w boksie zawodowym jest prowadzony od poczatku jego istnienia wiec przez tyle dziesiecioleci uzbierała sie pokażna liczba ale czy zdajesz sobie sprawe ile gal bokserskich praktycznie kazdego dnia odbywa sie na świecie?przy tej ilości i lat istnienia boksu te liczby nie są az tak straszne
A Vale Tudo/MMA możesz twierdzic że ma historie kilkudziesieciu lat, tylko ile się tego odbywało? były od poczatku federacje które sankcjonowały walki? robiły statystyki? ten sport wypłynął na szerokie wody w ostatnich latach i nadal powtorze to co juz mówiłem to poczatek prawdziwego rozwoju, sport sie dopracuje i wtedy pogadamy
2.To naprawde mnie rozbroiło, uderzanie to dodatek? aha i tak bedzie zawsze? a może to jakies nie pisane prawo że nie wolno bić mocno i nokautować? wszystko powoli i do tego dojdą i bedą i to ciezkie nokauty
3. Podajesz przykład zawodników K1 ale to jest Vale Tudo/MMA
technika żeby była skuteczna musi byc dostosowana do tej dyscypliny, wiekszość elementów z K1 może sobie w buty wsadzić, to nie oznacza że jak był dobry w kicku czy boksie i nawet jak tam wymiatał zawodników przez KO, to bedzie tu to robił to samo?
Napisano Ponad rok temu
1. Bilans przypadków smiertelnych w boksie zawodowym jest prowadzony od poczatku jego istnienia wiec przez tyle dziesiecioleci uzbierała sie pokażna liczba ale czy zdajesz sobie sprawe ile gal bokserskich praktycznie kazdego dnia odbywa sie na świecie?przy tej ilości i lat istnienia boksu te liczby nie są az tak straszne
A wiesz ile jest gal kicka, thaia i MMA? Setki.A Vale Tudo/MMA możesz twierdzic że ma historie kilkudziesieciu lat, tylko ile się tego odbywało? były od poczatku federacje które sankcjonowały walki? robiły statystyki? ten sport wypłynął na szerokie wody w ostatnich latach i nadal powtorze to co juz mówiłem to poczatek prawdziwego rozwoju, sport sie dopracuje i wtedy pogadamy
Jest dziesiątki udokumentowanych walk w VT. A ze statystykami i sankcjonowaniem walk to w boksie zawsze było to takie dokładne? Nie wydaje mi się.2.To naprawde mnie rozbroiło, uderzanie to dodatek? aha i tak bedzie zawsze? a może to jakies nie pisane prawo że nie wolno bić mocno i nokautować? wszystko powoli i do tego dojdą i bedą i to ciezkie nokauty
Są ciężkie nokauty - ale większość zawodników bazuje na chwytach - bo są skuteczniejsze od uderzeń. I większość walk tak się kończy. A w boksie albo punkty albo TKO/KO - wniosek prosty...3. Podajesz przykład zawodników K1 ale to jest Vale Tudo/MMA
technika żeby była skuteczna musi byc dostosowana do tej dyscypliny, wiekszość elementów z K1 może sobie w buty wsadzić, to nie oznacza że jak był dobry w kicku czy boksie i nawet jak tam wymiatał zawodników przez KO, to bedzie tu to robił to samo?
Statystyki crocopa - no comnents.
Napisano Ponad rok temu
1. Gal kicka? własnie ile? jak powiesz ze setki to mnie naprawde juz rozbawisz
ile np w kraju miałes zawodowych gal kicka?
przeciez w kicku były przypadki śmierci i to nie jeden zreszta kiedys twierdzono że przypadki śmierci z boksu są połaczone ze statystykami z kicka
3. czlowieku, mi nie chodzi czy ktoś wymiata w stójce bo był kick-boxerem tylko o to że bez rekawic z małymi ograniczeniami co do sposobów i miejsc zadawania ciosów, technika sie tak dopracuje, że będą cieżkie przypadki kalectwa czy tez smierci i to przez tech reczne i nozne. Po prostu przepisy daja duże pole do popisu ale na to trzeba jeszcze troche czasu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mr. Dedge's death inevitably brings up the issue of safety in NHB. MMA (mixed martial arts) events are inherently dangerous. Death, which is not uncommon in many other "safer" athletics, is inevitable in NHB. Those who tout NHB as a safer sport than boxing should take note of the following: Kevin Neuendorf, a media and public relations assistant at USA Boxing, the governing organization for U.S. amateur boxing says that in 1992, the last year for which he had complete statistics, USA Boxing put on 23,528 bouts, and there were 87 insurance claims for injuries and two for deaths. And these are only amateur bouts. The number of pro boxing fights around the world very likely far exceeds this number. The American Journal of Medical Association (JAMA) puts boxing deaths at a rate of 0.13 per 1,000... UFCs (ultimate fighting competitions) have been around since 1993 with an average of 7 fights per event and 5 shows per year. The total number of UFC matches has not exceeded 180 in 5 years. Conservatively speaking, if there were 20 additional NHB organizations since 1993 with roughly the same number of fights as the UFCs, the sum of all MMA fights worldwide in 5 years would be under 3,780 and there's already one accounted death. While it may be too early to tell, MMA risk for death appears to be at least two times higher than that of boxing." (13)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wlasciwie to jest taka niepisana zasada ze uderzenia to dodatek. zostala wprowadzona od kiedy Gracie udowodnil ze techniki "chwytane" goruja nad "dystansowymi".2.To naprawde mnie rozbroiło, uderzanie to dodatek? aha i tak bedzie zawsze? a może to jakies nie pisane prawo że nie wolno bić mocno i nokautować? wszystko powoli i do tego dojdą i bedą i to ciezkie nokauty.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ok powinienem slowa "niepisana zasada" umiescic w cudzyslowiu. dokladnie to mialem na mysli;Nie żadna niepisana zasada - tylko chwyty sprawdzają się lepiej
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu