Skocz do zawartości

Zdjęcie

BOKS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

budo_green_lady
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 249 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

BOKS
U mnie w mieście jest plakat "BOKS. Chłopców w wieku od x do x zapraszamy treningi w takie i takie dni tygodnia tu i tu". Zawsze chciałam trenować boks. I gdzie mam to robić :?: Mam techniki ręczne u siebie w Karate, ale chciałabym zobaczyć jak to od początku wygląda w boksie.
Dziewczyna na trningach boksu to lipa :?: Przecież nie, więc nie rozumiem.

Co myślicie :?: Porozmawiać z trenerem może :?:
  • 0

budo_duncan
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 372 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: BOKS
Nie spotkałem się jeszcze z klubem, gdzie dziewczyny/kobiety miałyby zakaz.

Moje doswidczenia, z kobietami w boksie? Prawie zadne, u mnie w klubie się nie pojawiają, raz czy dwa były jakieś, ale przyszły z kick'a tylko cos tam sie podszkolic, i z typowymi pannami miały tyle wspólnego, co ja z ... Malcolem X :wink:

Ogólnie, jeśli chodzi o mój wyraźnie seksistowski klub :wink: , to raczej panny, by nie wytrzymały. Czego? Wszystkiego.

Zaczewszy od dosc ciezkiej atmosfery poprzez boks-jako sport, skończywszy, ze pewnie by były traktowane jako atrakcje... .

Mój znajomy, który zapisał sie na gimnastyke, znaczy na karate, miał tam coś takiego-kobiety na sali, być moze to jest sport dla kobiet...boks to jest cos owiele ciezszego.

Ja słyszałem, ze baby zapisują sie na "wschodnie sztuki walki" często też dlatego,żeby znaleźc sobie faceta... :lol: No, to w boksie, raczej nic ciekawego nieznajadą, bo tu są faceci wprost proporcjonalni to przeciazen, które wywołuje ich uderzenia. Ciezki łapy, ciężkie charaktery. :)
  • 0

budo_p-14
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 78 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ciezki łapy, ciężkie charaktery.

Dobre określenie :D :D:D

A co do boksu kobiet- nie jestem zwolennikiem tego zjawiska i jak ostatnio moja kobieta wyjechała mi z tekstem, że też chce trenować (jak później się okazało żartowała) to wyszło małe spięcie:P. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego (szczególnie twarzy po jakiś cięższych sparingach czy walkach).
Wg mnie szkoda kobiet do tego sportu:P
  • 0

budo_duncan
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 372 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A wyobrazasz sobie sytuacje, ze Twoja kobieta (pozdrawiam serdecznie), jednak zaczyna treningi, ma jakiś sparing czy walke, i trafia, na zenskiego odpowiednika Najmana?

Nie wierz zebys wytrzymał, nie wierze,zeby nie był skandalu... to nie jest sport dla kobiet.
  • 0

budo_shrek.rtx
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 168 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A ja mam kilka dziewczyn w sekcji (kickboxing) i nieźle sobie radzą.
Trenują równo z facetami (o swojej masie), niektóre są nawet lepsze :twisted:

"...i wcale nie uważam że ten sweter jest wieśniacki.." 8)

Lemur - Feminista :)
  • 0

budo_perminator
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 433 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Nie wiem o co wam chodzi... :)
  • 0

budo_vardi
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 91 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Boks

Napisano Ponad rok temu

Dziewczyny/kobiety można nawet spotkać na treningach Muay Thai. :)
  • 0

budo_mate
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2646 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mój znajomy, który zapisał sie na gimnastyke, znaczy na karate, miał tam coś takiego-kobiety na sali, być moze to jest sport dla kobiet...boks to jest cos owiele ciezszego.
Ja słyszałem, ze baby zapisują sie na "wschodnie sztuki walki" często też dlatego,żeby znaleźc sobie faceta... :lol: No, to w boksie, raczej nic ciekawego nieznajadą, bo tu są faceci wprost proporcjonalni to przeciazen, które wywołuje ich uderzenia. Ciezki łapy, ciężkie charaktery. :)

Bredzisz jak potłuczony. :) Jeśli chcesz wiedzieć to kyokushin karate które trenuje Green lady jest w swoich założeniach o wiele twardsze niż boks rekreacyjny (chyba ze koleżanka chce startować w zawodach) nawet jesli bedzie lekko sparowac w kasku. Jest tak dlatego że w kyokushin podstawa są lowkicki i ciosy na korpus bez rekawic a kyokushin to styl kontakowy. Na boksie jesli nie trenujesz pod zawody możesz trenować lepiej lub gorzej a na kyokushin jesli zdajesz egzaminy musisz zapierdalac. Sam miałem sparing z dziewczyną zdajaca egzamin na 4 kyu ktora w pewnym momencie zasłabła z wycieczenia. Daruj wiec sobie nazywanie kyokushin karate gimnastyką i wrzucanie go do jednego wora z tradycyjnym chłamem. Pozdro i bez urazy

GREEN LADY JESLI CHCESZ TYLKO OPANOWAC RECE TO NIE MASZ NAD CZYM SIE ZASTANAWIAC TYLKO GRZEJ DO KLUBU A PLAKATEM SIE NIE PRZEJMUJ. POWIEDZ TYLKO TRENEROWI O CO CHODZI I PAMIETAJ ZE KLUB TEZ WYZNAJE ZASADE "NASZ KLIENT NASZ PAN"
  • 0

budo_duncan
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 372 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dobrze Mate, wierze Ci, teraz wychodzi na to, ze się myliłem...racja, nie powinnienem sie wypopwiedać, na temat tego "innego" karate.

Sparujesz z dziewczynami? Nie pisze, ironicznie, ale...nie jest Ci głupio?

Jasne, ja tez mógłbym cos tam poćwiczyc, z dziewczyną...np. tarcze, ale niewyobrazam sobie, ze miałbym wyjsc na ring wsadzic lewy na szczęke, i wykończyc prawy sierpem...i nie ma znaczenia, czy to by była jakś poczatkujaca, czy Laila Ali. Nie mógłbym sie bic z kobietą.
  • 0

budo_mate
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2646 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sparujesz z dziewczynami? Nie pisze, ironicznie, ale...nie jest Ci głupio?
.

No zajebać jej haka i poprawić sierpem az by padła na tyłek byloby mi głupio ale sparingi z dziewczynami na kyokushin wygladały tak ze dawaliśmy im sie obijać a sami tylko je dotykalismy :) choc jak jedna zajebała mi kopa na głowe bez to wachania jej oddałem i faktycznie bylo mi glupio bo byla bardzo zdziwiona ze sie ośmieliłem (miała strasznie glupią mine mimo ze nie dostala mocno) Nie sparowałem jeszcze z dziewczyną lepsza od siebie a słabsze traktuje jak słabszych kolegów
  • 0

budo_mate
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2646 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Acha zebys sie nie zastanawiał co to za twardy styl gdy slabszym dziewczynom daje sie fory odpowiem Ci ze one miedzy sobą leją sie bardzo serio :wink:
  • 0

budo_krde
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 52 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

do Tae Ted'a przychodzily dziewczyny na muay thai ;] szlo im calkiem niezle.. wiec dla kazdego cos dobrego ;>
  • 0

budo_rzozio
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

odpusc sobie ten boks, to nie dla panienek, tam sie po bani zbiera, ja nie jestem mietus, 3 roki smigalem na boks i odpadlem, bo normalnie do tego charakteru mnie brak,
idz lepiej na jakie tance czy plywanie, bo jaki ziomek cie bedzie chcial jak ci kinola przestawia i kufe przyklepia
  • 0

budo_tae tad
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2258 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

ludzie a kto powiedzial ze ona na tym boksie ma sparowac czy tez walczyc??? Moja kobieta chodzi na kicka, sam jej sekcje wybralem :) radzi sobie niezle, co to znaczy ze to "nie sport dla kobiet" ?? Jak kobitka chce sie poruszac to niech chodzi, porobi technike, poskacze na skakance, pocwiczy w parach, potlucze w worek, przeciez to rowniez swietne cwiczenia ruchowe, a kto komu karze sparowac?? Ja tam sie ciesze ze moja chodzi na kicka, nie wiem jakie wy sekcje widzieliscie ze kobietki przychodzily z podbitymi oczami.
  • 0

budo_rzozio
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ludzie a kto powiedzial ze ona na tym boksie ma sparowac czy tez walczyc??? Moja kobieta chodzi na kicka, sam jej sekcje wybralem :) radzi sobie niezle, co to znaczy ze to "nie sport dla kobiet" ?? Jak kobitka chce sie poruszac to niech chodzi, porobi technike, poskacze na skakance, pocwiczy w parach, potlucze w worek, przeciez to rowniez swietne cwiczenia ruchowe, a kto komu karze sparowac?? Ja tam sie ciesze ze moja chodzi na kicka, nie wiem jakie wy sekcje widzieliscie ze kobietki przychodzily z podbitymi oczami.

pochodzi rok i co? zawsze sie przyszweda jakis frajerek co ja podpusci, zeby posparowala, boks to i cwiczenia dobre no ale taniec nie gorszy nie? faceci nie tansza przy rurce, binie nie sparuja, sport nie dla nich, czego nie kleisz? a ta twoja panna co chodzi to zona jest? zonie albo corze bys poszedl na taka numere zeby chodzily na boks, na wierlonke to widze
  • 0

budo_partyzant
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1872 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja wielokrotkie sparowałem z kobietami. nie wykorzystywałem całej mojej siły, gdyż... no to by była przesada :wink: ale jak jednej dziewczynie zacząłem się podkładać to zrobiła mi awanturę, ze ją ignoruję :) więc musiałem się przyłożyć i wtedy była zadowolona :D
  • 0

budo_tae tad
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2258 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

pochodzi rok i co? zawsze sie przyszweda jakis frajerek co ja podpusci, zeby posparowala,

No i nawet co z tego? W jej sekcji jest duzo dziewczyn wiec "frajerek" nie potrzebny, jak bedzie chciala sparowac z dziweuchami to nie widze w tym nic zlego, moze pochodzi rok, a noz 2 miechy, mi to nie przeszkadza, wazne ze traktuje to jako sport rekreacyjny

boks to i cwiczenia dobre no ale taniec nie gorszy nie? faceci nie tansza przy rurce, binie nie sparuja, sport nie dla nich, czego nie kleisz?

jesli ktos sie chce poruszac to jego sprawa w jaki sposob to robi, taniec to nie tylko "tanczenie przy rurze" i nie widze tu porownania kobiety sparujacej do faceta tanczacego na rurze

a ta twoja panna co chodzi to zona jest? zonie albo corze bys poszedl na taka numere zeby chodzily na boks, na wierlonke to widze

narzeczona, ale nie o to chodzi, jak chce chodzic na kick to niech chodzi, jak chce chodzic na ping ponga to niech tez se pojdzie
  • 0

budo_lekki
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 99 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dostalem kiedys wpierdol od kobiety. trenerki tez mialem w zyciu kobiety. i boks jak najbardziej tez trenowalem z kobietami. takie co zaczynaja to raczej tragedia, nie da sie z nimi cwiczyc bo uderzaja tak jak kot lapa. ale z czasem to sie zmienia i niektore z nich walcza naprawde konkretnie. zdarzalo mi sie robic z nimi technike w parach i zadaniowki ale sparingi to raczej mialy miedzy soba. a i wcale nie byly brzydkie czy cos ;)
  • 0

budo_kumite
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 79 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja mam zupełnie inne pytanie odnośnie boksu.
Otóż poważnie rozwazam uprawanie tej dyscypliny. Chodzę już parę lat na Karate Kyokuhin, więc nogi mam opanowane, stwierdziłem, więc że czas wyżwiczyć ręce. Oczywiście wybrałem boks, a nie MT, ponieważ wiadomo, w MT, też niby są łapy, ale nic nie zastąpi boksu. :-)

Moje pytanie, jak to jest z nosem. Czy da się tak trenować boks, aby go nie spłaszczyć. Zawodowcem już nie będe, a jednak, nie chciałbym wyglądać jakoś tak płaciutko.

Druga sprawa, czy są może jakieś ochraniacze na nos?

Druga sprawa, czy warto się w wieku tych już prawie 17 lat zapisać na powiedzmy 2, no góra 3 treningi w tygodniu, bo jednak cały czas zamierzam rozwijać KK, zwłaszcza, że juz się parę zawodów kroi :>
  • 0

budo_duncan
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 372 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mozesz sie zapisać w wieku nawet 40-paru lat...jak sam napisałeś, mistrzem świata juz niezostaniesz, a rekreacyjne trenowanie, mozna zaczać praktycznie w kazdym wieku...w, którym człowiek zachowuje jako taką sprawnosc fizyczna. Przy czym nie weim jak bezie się układało Tobie w boksie...to, ze trenujesz karate moze byc dla Ciebie przeszkodą, gdyz bedziesz miał nawyki z tamtad...choćby ułozenia nóg.

Widziałem juz dzisiątki takich "doszkoleń", i widziałem, ze Ci nowi adepci boksu musieli poswięcic troche czasu, na to, zeby umieć się przestawić...np. przychodzili kolesie z kick'a. :roll: ...:

-nogi za szeroko, ptrzez to w ringu stali niepewnie a poruszali się pokracznie...

-garda zdecydowanie nieodpowiednia. Też za szeroko, jakoś dziwnie w górze, i jakieś 20 cm. od twarzy 8O , (a akurat koleś, o którym pisze był w kadrze Polski, i ponoć w kicku wymiatał...szkoda, ze w boksie nie) . Przez to złapał raz sierpa i sie położył, innym razem hakiem oberwał...

-jak ja sprował raz z kickboxrem i mocniej go przycisnąłęm, to spotkał mnie chyba najdziwniejsza rzecz w zyciu w ringu...podniosł noge, tak jakby sie nia zasłaniał....musze przyznać, ze mnie to skołowało, myślałem, ze mnie kopnie... 8O

Albo przychodza chłopaczki z MT, i zadaja ciosy bite od góry...a potem dostają prosta kontre lewym i ...."co sie stało" 8O i też garda szeroko...i łapią, i łapią...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024