Bardzo szczytna idea, ale niestety całkowicie utopijna.ja optuje za czystym sportem.
Doping
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I sa w tych sklepach sprzedawane legalnie ?Sorki, dwa razy mi się wyślij wcisnęło. Prohormony można u nas kupić w każdym sklepie z odżywkami, a DHEA w aptece i reklamuja to w radiu. A na liście jest.
Akurat DHEA to ma wieksze zastosowanie w andropauzie niz sporcie, ale fakt jest prohormonem zalegalizowanym w Polsce.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy legalnie, ale taki Animal Stack widziałem w paru sklepach, o konkurencyjnym forum w którego sklepie można kupić wszelki prohormony nie wspomną. DHEA jest stosowane jako środek łagodzący andropauzę, niemniej jednak figuruje jak byk na liście środków dopingujących.I sa w tych sklepach sprzedawane legalnie ?
Akurat DHEA to ma wieksze zastosowanie w andropauzie niz sporcie, ale fakt jest prohormonem zalegalizowanym w Polsce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do dopingu genetcznego, to jeszcze chyba jeszcze troche czasu minie nim zaczna go stosuwac u ludzi.
Dla zainteresowanych: odkryto gen blokujacy rozrost miesni, nazywany miostatyna, oraz stworzona substancje blokujaca ten gen, testowano ja na bykach i myszkach.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ok sport zawodowy to inna bajka zwykle sa to dorośli ludzie i wiedzą za jakie pieniądze ryzykuja utratę zdrowia.... w sporcie zawodowym jest swego rodzaju wyscig zbrojen i nie za bardzo wiadomo jak to sie skonczy.
mnie rozwala to że przy amatorce np. w juniorach trener sam coś daje albo udaje że nie widzi.
Napisano Ponad rok temu
I zapewne każdy zawodowy kulturysta chętnie by sobie ten gen zablokował.
Na szczęście sporty walki to zupełnie inna para butów, aż takich jaj tu nie ma.
O to jest jeszcze lepsze.
Napisano Ponad rok temu
A Ronnie ostatnio przesadza moim skromnym zdaniem ... jak cała zawodowa kulturystyka niestety
Napisano Ponad rok temu
zastopowac zjawiska sie nie da tylko jakos w ryzach trzeba to utrzymac. pelna legalizacja to bedzie wyscig zbrojen w celu stwrzenia nadczlowieka wszelkimi dostepnymi metodami. nie chodzi tylko o to ze ktos sie skoksuje, pojdzie na silke i urosnie pare kilo. jesli zalegalizowac to co, min modyfikacje genetyczne tez, bo to takze metoda dopingu?? roznice w wynikach na przelomie dekady sa znaczne, a zaplecze farmakologiczne moze juz nie wystarczac do satysfakcjonujacego podnoszenia rezultatow. i kolejne, jesli legalizowac to dla jakiego wieku sportowcow?? jak widze 12 latka ktory robi wage to dochdze do wniosku ze nie o to chyba w sporcie chodzi, a niebawem moze juz 14 latki zupelnie legalnie beda na dopingu. to wcale nie jest latwa sprawa
nie zatrzymasz technologji i wiedzy bo rozwoj sie oplaca. bedzie coraz wiecej wiedzy o czlowieku i jak poprawic umiejetnosci gracza. sport to biznes i nie masz co oczekiwac dobrej woli w biznesie. jak chcesz zobaczyc "czysty" sport to przejdz sie na gre na ktorej nikt nie zarabia. I jakby wyszlo na jaw i do ogulnej swiadomosci ze sport jedzie na koksie, to moze ludzie by olali taki sport, i zajeli sie ogladaniem czegos co jest dla nich "czyste."
Napisano Ponad rok temu
Wyczuwam lobby kotów w tym tekście.przesada ze nawet myszy koksuja.to sie musi wreszcie skonczyc!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S.
Oto kilka przypadków z reala.
1. Znany a właśniwie gwiazda polskie MMA przygotowywał się do walki i w tym czasie paro krotnie bił swoją żonę. To efekt brania sterydów.
2. Sąsiad z bloku pewnego lata zapisał się na siłke po jakimś czasie przybrał na muskulaturze, jednak że była zima zachorował na coś i lekarz zapisał mu jakiś antybiotyk( nie moge so przypomnieć nazwy, w każdym bądź razie był to lek który polegał na zmniejszeniu w ody w organiźmie) I po tygodniu wyglądał jak huherko wszyscy z niego na osiedlu mieli bk.
Napisano Ponad rok temu
1. Znany a właśniwie gwiazda polskie MMA przygotowywał się do walki i w tym czasie paro krotnie bił swoją żonę. To efekt brania sterydów.
O kim mowa? Skąd o tym wiesz?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wywiad z Cro Copem na POLSAT Sport
- Ponad rok temu
-
[art]Medal dla "Uszatego"
- Ponad rok temu
-
MMA A VALE TUDO(SZCZECIN)