Aikido wygrywa z bjj!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To ja nie wiem Stary gdzie Ty trenujesz... skoro na tym Twoim bjj, nawet hiji dori i duszenia Ciebie nie uczą
A inna sprawa że bjj, to takie aikido w parterze, tylko ze sparingami;]
Napisano Ponad rok temu
Aikido wygrywa z bjj!
Napisano Ponad rok temu
To tak, jakbyś powiedział, że aikido to taki samochód tylko bez silnika i skrzyni biegów.A inna sprawa że bjj, to takie aikido w parterze, tylko ze sparingami;]
Napisano Ponad rok temu
Uczą uczą, nie musisz się o mnie martwić :wink:nawet hiji dori i duszenia Ciebie nie uczą
Napisano Ponad rok temu
Z silniekem, czy nie, mało istotne, ważne żeby jeździł. Waść odsyłam do Filnstonów;]To tak, jakbyś powiedział, że aikido to taki samochód tylko bez silnika i skrzyni biegów.
![]()
Google racje Tobie przyznają, zapomniałem że u Was tj. w Aikikaiu "dori" oznacza uchwyt? mało istotne. Ja bodajże na stażu Aiki buken, nauczyłem się tej nazwy i mojej wersji się będę trzymał :wink:A technika z filmu to nie żadne hiji dori tylko kannuki gatame, która to nazwa dobrze oddaje jej sens, bo "kannuki" to po japońsku "zasuwa" albo "skobel" - taki jak do drzwi od stodoły na wsi. :-)
Hehe, wiesz tak mi przyszło do głowy, w odniesieniu do kontekstu Twoich dwóch ostatnich postów, że oni może Ciebie tam w konia robią i zamiast bjj, aikido się uczysz?Uczą uczą, nie musisz się o mnie martwić :wink:nawet hiji dori i duszenia Ciebie nie uczą
Napisano Ponad rok temu
Dobrych ma padalcow dlatego tak to efektownie wyglada. Poza tym bardzo ladnie sie przemieszcza, zmienia dystans i timing...I coby nie było że offtopicuję, to trochę Yoshinkanowskiego Shudokanu:
Szybkie, mocne, dynamiczne, czyli to co tygryski lubią najbardziej;]
Napisano Ponad rok temu
Dobry pokaz = 40% tori + 60% ukeDobrych ma padalcow dlatego tak to efektownie wyglada.
Bo Aikido ogólnie bardzo ładne jest :wink:Poza tym bardzo ladnie sie przemieszcza, zmienia dystans i timing...
Napisano Ponad rok temu
Szybkie, mocne, dynamiczne, czyli to co tygryski lubią najbardziej;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To randori mówi samo za siebie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]![]()
![]()
Napisano Ponad rok temu
Niezłe jajca!
Steven Seagal trenuje jednego z najlepszych zawodników MMA Andersona Silvę do UFC 117:
Jak Anderson przegra, to będzie na kogo zwalić winę, ale jak wygra...?!?! :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niezłe jajca!
Steven Seagal trenuje jednego z najlepszych zawodników MMA Andersona Silvę do UFC 117:
Jak Anderson przegra, to będzie na kogo zwalić winę, ale jak wygra...?!?! :wink:
mnie bardziej zaskakuje fakt ze ten jeden z najlepszych zawodnikow MMA robil wielkie oczy na te techniki, a do tego wykonywal je mniej wiecej na poziomie 14 kyu :-)
taki super zawodnik a nie potrafi narmalnie techniki powtorzyc?
tak poprostu z odwzorowania wzrokowego?
cos tu nie pasuje....
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
FaceBook
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu