pewnie -dla fanóf fszystkoPmasz, zmusisz sie jakos? Podeslij mnie, a ja gosciowi z przyjemnoscia w listopadzie zawioze... :-)
Filmy,filmiki, pokazy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ależ w formie - tylko jak widać nie z każdym uke wychodzi ;-)Kurczaki, czy mi się wydaje ale Krystian jakiś nie w formie, czy co...
To raczej uke nie w formie i za mało tresowani ;-)
Napisano Ponad rok temu
Ty to się zawsze wetniesz. A mogła być taka fajna konwersacja.Znowu na kilka stron... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżyk a ty to myślałeś, że Krystian tak fajnie z każdym potrafi?
No..., a co nie... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Jego aikido pozwala na wiele luzu dla uke i to powoduje ze wiele roznych reakcji jest mozliwych. Stad potrzeba w\w 'kodu'. Poza tym jak znam zycie, pewnie kolana mu dokuczaja i nie moze nisko wejsc do koshinage..
Napisano Ponad rok temu
Tissierowcy nie bijcie mnie - ja się nie znam i się mi zapewne tylko wydaje ;-)
Napisano Ponad rok temu
Tissierowcy nie bijcie mnie - ja się nie znam i się mi zapewne tylko wydaje ;-)
Tak serio, to się zastanawiałem czy nie przechodzi teraz jakiejś transformacji technicznej i dlatego tak ma, tym bardziej, że namierzyłem jeszcze jeden filmik z 2009 gdzie były podobne akcenty, a dodatkowo ćwiczył w bardzo wąskich pozycjach tylko za cholerę nie mogę go znów namierzyć :?
Napisano Ponad rok temu
Zobaczcie w tym ujęciu, w sumie dosyć wąskie pozycje jak na Tissierowego...
Napisano Ponad rok temu
Racja, wąsko i wysoko, odejście w stronę quasi-kendockich pozycji Yamaguchiego.Zobaczcie w tym ujęciu, w sumie dosyć wąskie pozycje jak na Tissierowego...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ano obiło mi się o uszy już jakiś czas temu, że pojawiły się u niego problemy ze stawami w kończynach dolnych.... Może dlatego zmienia teraz swoją technikę. Ponoć sensei Savegnago po swoim wielce nieszczęśliwym wypadku również dostosował wykonywane wcześniej techniki do swoich aktualnych możliwości ruchowych.Poza tym jak znam zycie, pewnie kolana mu dokuczaja i nie moze nisko wejsc do koshinage..
Napisano Ponad rok temu
To typowe tissierowe shiho nage. Gdy biodro i noga się przemieszcza, to uke już leci w powietrzu rzucany przy pomocy shiho nage. Ergo, tam nie ma harai goshi.0,25 pomógł sobie czymś instar :wink: harai-goshi?
Napisano Ponad rok temu
O którym linku mówimy? Bo w drugim, to koshinage jak nic. Z yokomena...To typowe tissierowe shiho nage.0,25 pomógł sobie czymś instar :wink: harai-goshi?
Napisano Ponad rok temu
Jest tak, jak napisał Mags. Po shiho nage jest koshinage z cofnięciem nogi. Czasami Ch. Tissier unosi tę nogę i wtedy to przypomina harai goshi. Dowcip polega na tym, że harai goshi powstało jako odpowiedź na obronę przed rzutem uki goshi polegającą na przeskakiwaniu nad biodrem rzucającego. Tak przynajmniej twierdził Kazuo Kudo ( 9 dan judo). W aikido natomiast nikt nikomu nie utrudnia wykonywania technik więc tego rodzaju wynalazki to choreograficzna ciekawostka.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 25
0 użytkowników, 25 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jezykowe rozwazania o aiki oraz jitsu
- Ponad rok temu
-
Aikido-Krosno
- Ponad rok temu
-
wierzyc...nie wierzyc?
- Ponad rok temu
-
Gdzie najlepiej trenować Aikido w Bydgoszcz?? HELP
- Ponad rok temu
-
Seminarium - Shihan Seizo Takimoto 7 dan - 1-2.10 Warszawa
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Warszawie rozpocząć trening?
- Ponad rok temu
-
Staż z senseiem Philippe Orban-Warszawa! :)
- Ponad rok temu
-
rzuty
- Ponad rok temu
-
Kiai
- Ponad rok temu
-
Czy jest mozliwe cwiczenie roznych styli aikido razem?
- Ponad rok temu