Filmy,filmiki, pokazy
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Saitowski film o Takemusu Aiki nakręcony gdzieś w połowie lat siedemdziesiątych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Film jest otagowany jako Aikido vs MMA. Abstrahując ot tego ile aikida jest w tym aikidzie, warto odnotować fakt że zawodnik w hakamie ma tylko jedną rękę.
Napisano Ponad rok temu
Znalazlem ciekawe filmy z Morihiro Saito Sensei. Pierwszy dotyczy dziewięciu technik tanken ( tanto) dori, znajdujących się w programie egzaminacyjnym szkoły Iwama:
Drugi, to techniki z ataku yokomen uchi:
Warto zwrocić uwagę na zupełnie inny ( od najczęściej spotykanego ) sposób wykonania techniki ikkyo ura waza.
Pozostałe filmy znajdziecie tu:
Napisano Ponad rok temu
To z nożem niezły kosmos! ;-)
Zauważcie, że do standardowego pojedynczego tsuki czasami dokładali drugie! Aikido się normalnie rozwija! ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do śląskiej prezentacji, to jest mistrz, i są uczniowie, którzy atakują z pozycji nieznanych w aikido - a jakże. Szkoda tylko, że ataki, w tym ciosy, wymierzane są bez intencji. A sztuczki magiczne z nożem, są efektowne, ale ... hmm. Co do randori, to odsyłam do filmu o SS, w którym pokazano egzamin na 1 dan. Amerykański football, czy też rugby, to też dobry przykład, jak bawić się w te klocki.
Nie mniej, film jest znakomitym materiałem do sprzedawania kitu, w zasadzie, w każdej szkole aikido. Dobra reżyseria, aranżacja i tempo wykonania. I także, dobre światło i podkład muzyczny. Gratuluję.
Napisano Ponad rok temu
Postaram Ci sie przywiezc kilka sztuk...(btw, co z wydaniem Mistrza Mariana w druku?).
A wracając do filmów ==>>> [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ci faceci z piłką, to co? Jakieś wkręty z DNA, czy odruchy ... jakie to były? Zawsze zapominam. :wink:
Napisano Ponad rok temu
ja nie mam ego - jestem z biednego domuNie poznaję pmasza. Ten sarkazm, w tak zdecydowanej formie, pojawił się w jego wypowiedziach od niedawna. Czyżby ostatnia letnia szkoła miała coś z tym wspólnego? Czy to wzrost, czy też upadek ego, naszego znakomitego autora (btw, co z wydaniem Mistrza Mariana w druku?).
Co do śląskiej prezentacji, to jest mistrz, i są uczniowie, którzy atakują z pozycji nieznanych w aikido - a jakże. Szkoda tylko, że ataki, w tym ciosy, wymierzane są bez intencji. A sztuczki magiczne z nożem, są efektowne, ale ... hmm. Co do randori, to odsyłam do filmu o SS, w którym pokazano egzamin na 1 dan. Amerykański football, czy też rugby, to też dobry przykład, jak bawić się w te klocki.
Nie mniej, film jest znakomitym materiałem do sprzedawania kitu, w zasadzie, w każdej szkole aikido. Dobra reżyseria, aranżacja i tempo wykonania. I także, dobre światło i podkład muzyczny. Gratuluję.
sarkazm jest sarkazm - ja sie łudzę, że jest oznaką inteligencji
i nie jest wcale bardziej złośliwy niż wcześniej. !!!!!
Napisano Ponad rok temu
Andrzej zaczynal od Nishio, potem Kobayashi aikido, poza tym cwiczy wiele innych sw z Indonezji czy jakos tak, Kali i nie wiem co jeszcze, kiedys dostal ksywe rzeznik z Tych
to fajny mily czlowiek, maly ale byk
pozdrowionka dla Andrzeja i jego uczniow
Napisano Ponad rok temu
Prośba o dedykację w książce, dotyczyła oczywiście dedykacji autora. :wink:sarkazm jest sarkazm - ja sie łudzę, że jest oznaką inteligencji
Napisano Ponad rok temu
Pmasz, zmusisz sie jakos? Podeslij mnie, a ja gosciowi z przyjemnoscia w listopadzie zawioze... :-)Prośba o dedykację w książce, dotyczyła oczywiście dedykacji autora. :wink:sarkazm jest sarkazm - ja sie łudzę, że jest oznaką inteligencji
Napisano Ponad rok temu
Ikeda:
Doran:
Saotome: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 41
0 użytkowników, 41 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jezykowe rozwazania o aiki oraz jitsu
- Ponad rok temu
-
Aikido-Krosno
- Ponad rok temu
-
wierzyc...nie wierzyc?
- Ponad rok temu
-
Gdzie najlepiej trenować Aikido w Bydgoszcz?? HELP
- Ponad rok temu
-
Seminarium - Shihan Seizo Takimoto 7 dan - 1-2.10 Warszawa
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Warszawie rozpocząć trening?
- Ponad rok temu
-
Staż z senseiem Philippe Orban-Warszawa! :)
- Ponad rok temu
-
rzuty
- Ponad rok temu
-
Kiai
- Ponad rok temu
-
Czy jest mozliwe cwiczenie roznych styli aikido razem?
- Ponad rok temu