Skocz do zawartości

Zdjęcie

Filmy,filmiki, pokazy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2382 odpowiedzi w tym temacie

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Filmy,filmiki, pokazy

to powinien być system refundowany przez fundusz zdrowia:
- on ma permanentną migrene - trzyma sie za łeb cały czas...
- formy dostosowane do typowej polskiej przychodni - walka o miejsce na ławce - przepychanka i ciasne korytarze.
powinna tam jeszcze siedzieć w rogu dojo jakaś babcie i mówić z pasją o swojej grzybicy śledziony...
poza tym bardzo sprawny człowiek....

:lol: :lol: :lol:

Na pierwszy rzut oka, myślę, że to może być bardzo dobre ćwiczenie, trzymanie się za "obolały łeb" wymusza pracę całym ciałem (a nie samymi rękoma) całkiem mi się podoba. Co wy na to profanacja, czy twórcze rozwinięcie :?:
  • 0

budo_prorock
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2145 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

trzymanie się za "obolały łeb" wymusza pracę całym ciałem (a nie samymi rękoma) całkiem mi się podoba. Co wy na to profanacja, czy twórcze rozwinięcie :?:

Na końcu filmu są wymienione nazwiska nauczycieli, a co najmniej jednemu z nich zdarza się robić coś podobnego.
  • 0

budo_pmasz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2101 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

poważnie to widziałem to jako aplikacje kokyu ho wiele razy. Zapobiega tak zwanej syrence - sztywne ręce. analogia z gardą jest oczywista - tylko trzeba pamiętać - ze to rodzi tendencje do zamykania się i garbienia.
  • 0

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

poważnie to widziałem to jako aplikacje kokyu ho wiele razy. Zapobiega tak zwanej syrence - sztywne ręce. analogia z gardą jest oczywista - tylko trzeba pamiętać - ze to rodzi tendencje do zamykania się i garbienia.

Tak, też mam takie właśnie obiekcje...
  • 0

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To co prawda karatownia, ale...

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

...jak wam się podoba :twisted:
  • 0

budo_niok
  • Użytkownik
  • Pip
  • 10 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Eeee tam nic ciekawego. Pewnie karateka z aikidocką przeszłością. Umiejętności oparte na wierze w to, że "nie mogę trafić swojego senseia bo jest moim mistrzem i na pewno jest lepszy" oraz "po co bić kombinacją skoro mistrz i tak powali mnie po moim pierwszym ciosie". Ale rusza się szybciutko.
  • 0

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Eeee tam nic ciekawego. Pewnie karateka z aikidocką przeszłością. Umiejętności oparte na wierze w to, że "nie mogę trafić swojego senseia bo jest moim mistrzem i na pewno jest lepszy" oraz "po co bić kombinacją skoro mistrz i tak powali mnie po moim pierwszym ciosie". Ale rusza się szybciutko.

Taa..., to moze parę słów o Panu który występuje w połowie drugiego filmu i jest elegancko punktowany przez Senseia K.Ushiro:

Hajime Kazumi
Zwany jest "ostatnią twierdzą Japonii". To jeden z najbardziej utytułowanych zawodników Kyokushin. W wieku dwudziestu lat Kazumi pokonał wielu czołowych zawodników, dochodząc do finału Mistrzostw Japonii. Od tamtego czasu, Kazumi nigdy nie zakończył zawodów poniżej drugiego miejsca. Jego prosty, ale bardzo efektywny styl uderzania i miażdżące kombinacje low kicków, pomogły mu dotrzeć do finału Mistrzostw Japonii sześć razy z rzędu, wygrywając cztery z nich, bijąc rekord Keiji Senpai, i dwukrotnie do finału Mistrzostw Świata, gdzie przegrał z Yamakim, i później Filho przez deski. Kazumi został Mistrzem w II Wagowych Mistrzostwach Świata w Osace w 2001 a rok później zdobył swój piąty tytuł Mistrza Japonii w 2002. Obecnie prowadzi własną szkołę "Kazumi Dojo" a jego zawodnicy próbują swoich sił w różnych stylach walki.
  • 0

budo_jersey
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2071 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

...jak wam się podoba

-nowe fascynacje :o ?

Voivoda szwagra zięcia syna sąsiad też tak potrafi i nawet nie wstaje od telewizora.
Jeden dziadek, który uwierzył, że przewraca energią Ki już umarł (po pojedynku) a jak wiadomo natura nie znosi pustki... :roll:
  • 0

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...jak wam się podoba

Voivoda szwagra zięcia syna sąsiad też tak potrafi i nawet nie wstaje od telewizora.
Jeden dziadek, który uwierzył, że przewraca energią Ki już umarł (po pojedynku) a jak wiadomo natura nie znosi pustki... :roll:

Wiesz to nie jest gościu, który uczy aikido tylko karate... :-)

Wygląda na to, że Hajime Kazumi, który się o nim wypowiada w samych superlatywach (i którego zresztą robi jak dzieciucha, bo mam tą płytkę całą), to mały pikuś w świecie karate...

Sorrki, nie zam się :oops:
  • 0

budo_jersey
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2071 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...jak wam się podoba

Wiesz to nie jest gościu, który uczy aikido tylko karate... :-)

- i o tym mówie

Najstarszy kotlet Vortalu B.

te same przesłanki :wink:
  • 0

budo_avbert
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To co prawda karatownia, ale...

...jak wam się podoba :twisted:

co prawda nie SW ale to dokładnie to samo. Tak gdzieś od 3 minuty przedtem jest urabianie frajerów.

• 0

budo_voivod
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1723 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Voivoda szwagra zięcia syna sąsiad też tak potrafi...

BTW - ostatnio na działce przy grillu stanęliśmy naprzeciwko dyskutując o dawnych, legendarnych bokserach i próbowaliśmy różne układy. Niestety, ku mej frustracji, KAŻDY cios szwagra doszedłby celu... :/:/:/, a jego KI wyprzedzające uderzenie jest porażające. Co gorsza, każdy z nich kończyłby się nokautem...
Nie darmo miał ksywę "Rzeźnik" (nie mylić z Rzeźnikiem z Blaviken)... :twisted: :twisted: :twisted:
  • 0

budo_voivod
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1723 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pewnie karateka z aikidocką przeszłością...

Oto zdjęcie Hiroshi Ikeda (7 dan shihan Aikikai) na treningu Kenji Ushiro (8th Dan, Kyoshi of Shindoryu Ushiro Karetedo) zrobione podczas AikiExpo 2005 w LA:

A inne związki K. Ushiro sensei z aikido np. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_jersey
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2071 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sorrki, nie zam się

-sarkazm? :)

Drogi Jeżyku pragnę Cię przeprosić za odrobinę manipulacji w temacie.
Zauważyłem, że w najbardziej nawet interesującym temacie (gdzie trwa szybka wymiana postów) wystarczy umieścić ("ni z gruszki, ni z pietruszki") infantylne zdanie o rodzinie voivoda (zupełnie nie na temat), a rozmowa błyskawicznie "obumiera". Prowadzący temat, pomimo dużego zaangażowania, czuje się urażony a współpiszący tracą zainteresowanie do dalszej dyskusji.
Postanowiłem to sprawdzić i losowo padło na Ciebie (za co przepraszam). Początkowo sądziłem, że wina leży po stronie zawartości merytorycznej tematów, ale jednak nie...

W ramach przeprosin i na znak dobrej woli (bo lubie twoje posty, które dobrze współgrają z avatarem :) i są bardzo ciekawe) uchylam rąbka tajemnicy dlaczego tak się działo na filmie. Oczywiście jest to tylko bardzo mała część zagadnienia...

-pozdrawiam
Jersey ,Rzeżnik z Jersey :D
  • 0

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A inne związki K. Ushiro sensei z aikido np. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][/size]

Wiem, ze prowadzi staże (karateckie) na Aiki Expo, oprócz 8 dana w karate ma jeszcze 8 dan w iaido. Miałeś z nim może jakiś kontakt :?:
  • 0

budo_voivod
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1723 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Niestety, tylko poza mata. Nie miale czasu na karate, wybralem treningi tanto w ramach Sistiemy z Michailem Ryabko i Vladimirem Vasiliewem... :twisted: :twisted: :twisted:
  • 0

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Drogi Jersey :P

Absolutnie jestem wyjątkowo mało obrażalską osobą, więc nie musisz się przejmować zupełnie. Pragnę również dodać, że nie wierzę w żadne paranormalne energię, ściany mocy i powalanie kogoś nieznaną energią na kilometr i itd.
Wiem natomiast jak duże normalne moce w nas drzemią i bardzo jako straciliśmy z nimi kontakt, zaszczuci cywilizacyjną gonitwą szczurów.
Czasem wystarczy dobre słowo, drogi Jersey..., szeroki uśmiech... :D i z niewiadomego powodu...oponent opuszcza gardę i już nie chce nas bić :lol:

Wszystkiego Dobrego Przyjacielu :)
  • 0

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Niestety, tylko poza mata. Nie miale czasu na karate, wybralem treningi tanto w ramach Sistiemy z Michailem Ryabko i Vladimirem Vasiliewem... :twisted: :twisted: :twisted:

Ok, brzmi równie smakowicie :twisted: Jak wrażenia z obu Panów :?: :twisted:
  • 0

budo_voivod
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1723 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak wrażenia z obu Panów :?: :twisted:

Ryabko to zimnokrwisty, rybiooki zabojca, Vasiliev jest supersprawny, szczegolnie z nozami...
  • 0

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak wrażenia z obu Panów :?: :twisted:

Ryabko to zimnokrwisty, rybiooki zabojca, Vasiliev jest supersprawny, szczegolnie z nozami...

I oczywiście to wszystko to ściema i podkładziocha :?: :twisted:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 13

0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025