dziękuje za odpust

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tak od podbrzusza w górę nie można, jak Kuba Rozpruwacz na filmach? :-) :-)A tak, mianowicie, że wbijasz nóż tuż poniżej wyrostka mieczykowatego mostka...a jak się flaki Akahige wypruwa?
heheh, słusznie, nie zmienia to faktu że mu gacie spadały :-)oka
1. musi chłop mieć źle ubranie zawiązane...
Twoja droga, Twój punkt widzenia, ja wolę teatr, Ty operę o gustach się nie dyskutuje...ale możesz zarzucić przykładem nie "technicznej masakry"? ;-)
techniczna masakra jak na 7 dan, żeby nie było
bo 7 dan i shihan nie powinien kupy robić :-) ))))))na forum aikido o tym piszesz :-)Właśnie. Ciekawa sprawa.Ciężko wtedy przejść, z pchnięć do cięć... .
Nakazawa, tego czarniawego mistrza już widziałem wcześniej na YT, fajny taki, mały chyba bo drobi jak geysha :-)
a szarpie jakby miał pary za czterech :-)
na tym pokazie troszkę sie pogubił później, ale jakoś wybrnął, to tez shihan?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zgadzam się z Twoim zdaniem
ale jak przez ileś tam lat czułem na sobie techniki iluś tam sensejów, to i pogląd mogę wyrobić na podstawie filmu
zwłaszcza że aikido (i nie tylko) uczymy się w dużej mierze właśnie oglądając mistrzów, czy to na stażu czy na filmie :-)
Napisano Ponad rok temu
A nie. Mawiają, a raczej mawiali w filmie "Karate po polsku" tak: Takich dwoje jak nas troje to nie ma ani jednego. Niby sens ten sam, ale trochę inacze(...)Jak mawiają "co dwie głowy to nie jedna, gdzie dwóch Polaków tam są 3 zdania oraz takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego".
Napisano Ponad rok temu
A nie. Mawiają, a raczej mawiali w filmie "Karate po polsku" tak: Takich dwoje jak nas troje to nie ma ani jednego. Niby sens ten sam, ale trochę inacze(...)Jak mawiają "co dwie głowy to nie jedna, gdzie dwóch Polaków tam są 3 zdania oraz takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego".
;-) :razz:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co to tym aikidoce powiecie?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ech, smyk jeden ( rocznik 1980 ), synek tatusia, który nigdy nie będzie się zastanawiał nad sensem tego, co robi. Pewnie niedługo ktoś go do nas zaprosi na staż.a co to tym aikidoce powiecie?
Kiod, oczywiście, że by działało! A co byś zrobił na miejscu tego uke? Postawiłbyś się? Pociągnął sensejowi z bańki? ;-)Nie jestem do końca pewny czy takie irimi nage by na mnie działało,
A po co ma podążać za uke, który przecież dobrze wie, gdzie ma lecieć? Jakie to ma znaczenie?...ale czy głowa tego Pana który wykonuje techniki, celowo nie podąża za uke?
Napisano Ponad rok temu
Możliwe że by nie działało, ale i tak pewnie bym poleciałKiod, oczywiście, że by działało! A co byś zrobił na miejscu tego uke? Postawiłbyś się? Pociągnął sensejowi z bańki? ;-)Nie jestem do końca pewny czy takie irimi nage by na mnie działało,
jeśli to styl kobayashi, to powiedziałbym, że tak ;-)
A po co ma podążać za uke, który przecież dobrze wie, gdzie ma lecieć? Jakie to ma znaczenie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja wiem, ale nie powiem :-)
ogólnie każda szkoła ma swoje wyróżniki![]()
np w yoshinaknie stawia się stopę na zewnątrz i rozczapierza palce
a Tissierowcy się garbią i zginają w pól :-)
w kobayashi wykręca się rączęta i patrzy wszędzie tylko nie na uke
jak bedzie okazja wspólnie potrenować to wyjaśnię idee,
ale nie będę przekonywał ze jest słuszna ani podejmował dyskusji czy sensowna :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to taki kaprys tego stylu :-PWiesz może Juhas, dlaczego?
i jeszcze trzymają pionową postawę, robią małe kroki, mają zupełnie inne suwari waza i specyficzną pracę z bronią ;-)w kobayashi wykręca się rączęta i patrzy wszędzie tylko nie na uke
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu