Noo, ja tak u nas robię... :twisted: :twisted: :twisted:
ciekawe tanto
Filmy,filmiki, pokazy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Brazylijska szkoła Kaze-no-ryu Ogawa-ha. Kontrowersyjna, ponieważ powołuje się na tradycję rodu Ogawa, którego członkowie mieli się przenieść w XIX wieku z Japonii do Brazylii, na co jednak nie ma żadnych historycznych dokumentów. Praktycy tej szkoły wywodzą ją jeszcze z okresu Kamakura, wiążą z dawnymi plemionami Ainu, i takimi tam historiami.czy ktoś miał do czynienia?
Ponieważ w dokumentach japońskich nie można znaleźć niczego na temat tej szkoły, istnieje przypuszczenie, że jej lider, Pan Jordan Augusto, sam ją stworzył z elementów aikido, daito-ryu, judo, ken-jutsu, yari jutsu, itp. a nawet BJJ.
Z drugiej strony ten człowiek posiada niesamowite umiejętności techniczne, zna język japoński, jap. kaligrafię, mimo misiowatego wyglądu jest niesamowicie sprawny fizycznie, więc jeśli rzeczywiście stworzył ten system, to jest geniuszem. W każdym bądź razie techniki są bardzo ciekawe i inspirujące.
Napisano Ponad rok temu
jak się dobrze przyjrzycie sporo z tych skomplikowanych ruchów jest mało wykonalnych na średnio silnym facecie który po prostu chciałby trzymać ten miecz, nóż czy kijek.
ludzie tak łatwo nie poszczają i nie oddają broni :-)
ale bardzo ładna szkolą, bez względu na to czy japońska czy nie :-)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
jak się dobrze przyjrzycie sporo z tych skomplikowanych ruchów jest mało wykonalnych na średnio silnym facecie który po prostu chciałby trzymać ten miecz, nóż czy kijek.
to prawda. Dlatego pewnie wykonuje je na kobiecym szczypiorku Inna sprawa że jak sie ma przed sobą dryblasa gdzie podejrzewamy że może nam zrobić kuku, to nie wdajemy się w skomplikowane rozwiazania techniczne żeby zawiazać go w precel tylko ucinamy mu łeb
Nie mniej jednak wszystko ładnie poukładane, zaakcentowane i dynamiczne. Pewne rzeczy można zapożyczyć
Napisano Ponad rok temu
czarny, brodaty w kalesonach i haori
Nawet brodę ma w deseń pasa ))
Napisano Ponad rok temu
wytrąć takiego z równowagi
tak od 1:10 jest niezłe
Napisano Ponad rok temu
Obejrzalem 2 minuty, szkoda tracic czasu.ciekawe tanto
czy ktoś miał do czynienia?
pozdrawiam GT
To sa straszne gzdety.np:
Gosciu przeciwko atakowi nozem robi jakies dziwaczne wejscia nie interesujac sie w ogole bronia, albo facetka uzywa uchwytow gdzie jej nadgarstek jest zlozony wpol i niby tym ma kontrolowac cale ramie silniejszego od siebie goscia?
marnota i dyndas jak mawiali starozytni indianie...
Napisano Ponad rok temu
na szczescie takich nie ma az tak duzo
Napisano Ponad rok temu
Gosciu przeciwko atakowi nozem robi jakies dziwaczne wejscia nie interesujac sie w ogole bronia, albo facetka uzywa uchwytow gdzie jej nadgarstek jest zlozony wpol i niby tym ma kontrolowac cale ramie silniejszego od siebie goscia?
marnota i dyndas jak mawiali starozytni indianie...
czyli ja prawie całe aikido...
nie spodziewałem się u Ciebie takiej oceny :-)
Napisano Ponad rok temu
nieźle jak na gościa z protezą nogi, co?
jako że nie tylko aikidem człowiek żyje, troszkę z innej beczki. Myślę że szanowni forumowicze docenią Ciekawe koryu:
ciekawe tanto
Na mnie robi wrażenie. Ciekawe czy działa w realu, czy tylko wygląda że gość spoko ogarnia temat?
Napisano Ponad rok temu
nieźle jak na gościa z protezą nogi, co?
poważnie??? Całe szczęście wiekszość czasu spędza na rękach ;-)Ciekawe czy działa w realu, czy tylko wygląda że gość spoko ogarnia temat?
w realu to pewnie nikogo nie pokroił ale mnie też sie podoba
Napisano Ponad rok temu
Bo też nie jest to żadna ocena! Szczepan tylko focha strzelił.nie spodziewałem się u Ciebie takiej oceny
Jest tak, jak napisał Kriss: "gość spoko ogarnia temat". ;-)
Napisano Ponad rok temu
Specjalnie z myślą o Szczepanie
hłe... hłe... niezłe!
jako że aikidowcy (i nie tylko) pod osłoną miłości bliźniego mają w swoim arsenale cała masę zabójczo i morderczo skutecznych technik z pewnoscią odnajdą ,,to coś" co zaspokoi ich najniższe instynkty:
1. uke niekoniecznie musi wyjść z opresji bez szwanku
2. liczy sie wytrwałość w podejmowaniu starań
polecam wszystkie odcinki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie sztuki walki, ale ładne to wklejam
Smailu, Ci to są dopiero mistrzami... nie jakieś tam kurna szóste dany...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
swoją drogą trochę jak scena z filmu o zobmi, wyłażą pokolei z każdej dziury z dalego krzyczą że biegną, tylko że ci troszkę szybciej sie ruszają od zombiaków :-) hahahah
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jezykowe rozwazania o aiki oraz jitsu
- Ponad rok temu
-
Aikido-Krosno
- Ponad rok temu
-
wierzyc...nie wierzyc?
- Ponad rok temu
-
Gdzie najlepiej trenować Aikido w Bydgoszcz?? HELP
- Ponad rok temu
-
Seminarium - Shihan Seizo Takimoto 7 dan - 1-2.10 Warszawa
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Warszawie rozpocząć trening?
- Ponad rok temu
-
Staż z senseiem Philippe Orban-Warszawa! :)
- Ponad rok temu
-
rzuty
- Ponad rok temu
-
Kiai
- Ponad rok temu
-
Czy jest mozliwe cwiczenie roznych styli aikido razem?
- Ponad rok temu