Filmy,filmiki, pokazy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Więc - nie CO to takiego, tylko KTO to takiego. Miałem przyjemnośc poznac osobiście Gaku Homma sensei, mało brakowało, a sam go zaprosiłbym do Polski. Byłem zachwycony jego treningami podczas AikiExpo 2005.wywnioskowalem ze zalujesz ze cie nie bylo, wiec pytam co to takiego bo tez mnie nie bylo i chce wiedziec czy zalowac :-)
:-) nie znam Gaku Homma sensei, pierwsze słyszę, zaproś go, poćwiczymy
Napisano Ponad rok temu
Dobra muza, fajne tempo, szkoda tylko że ten aikidoka tak dziwnie tymi "sierpami" uderza i jako makiwara raczej służy
Żeby to tak działało jak wygląda
działa działa, tylko cholera trudno doprowadzić do tego żeby działać zaczęło...
Napisano Ponad rok temu
A jako co ma służyć? Przecież chłopaki tylko się bawią, a nie biją. ;-)szkoda tylko że ten aikidoka tak dziwnie tymi "sierpami" uderza i jako makiwara raczej służy
Oczywiście że się nie biją, ale skoro filmik jest podpisany "Aikido and Jiujitsu !!! Dinamic training " to mogliby się chłopaki wymieniać, raz jeden robi technikę, raz drugi, a nie że aikidoka se zrobi dwie techniki na krzyż i biedny jest "lany" przez tego drugiego z Ju Jutsu
ha, pan aikidoka nie ma wiekszego pojecia co wogole robic :-)
a pan z jujutsu bardzo ladne aikido robi, szkoda ze ja juz tak nogami nie umiem machac
chyba czas zacząc trenowac...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
sie chłopak zdziwił ze ktos pada zanim on cos zrobi :-)
Napisano Ponad rok temu
A moze koleś ma taki wyraz twarzy
Napisano Ponad rok temu
Nonszalancja z jaką wykonany jest ten pokaz mnie rozbraja
Voivod, wklej jakiś komentarz do filmu bo zupełnie nie wiem dlaczego go umieściłeś ;-)
Napisano Ponad rok temu
Może lepiej niech to skomentuje ktoś, kto to ćwiczy(ł). Garry...?Nonszalancja z jaką wykonany jest ten pokaz mnie rozbraja
Voivod, wklej jakiś komentarz do filmu bo zupełnie nie wiem dlaczego go umieściłeś ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak tylko na chwilę wpadłem, nie przeszkadzajcie sobie. Mam nadzieję, że temat nie zejdzie na skuteczność. Jako reprezentant tej szkoły nie mam sobie nic do zarzucenia w dziedzinie skuteczności w technikach aikidockich oczywiście, bo ogólnie co do tzw. 'skuteczności' w aikido mam zdanie zbliżone do Akahige.
Napisano Ponad rok temu
Naiwniaczek...Mam nadzieję, że temat nie zejdzie na skuteczność...
Napisano Ponad rok temu
Bycie dobrym aikidoką wymaga min. umiejętności uważnej obserwacji.
Chętnie dowiem się więcej o tej sztuce obserwacji jak się jej uczycie, jaki jest tego cel, jak weryfikujecie postęp.
Wiesz Jon Snow, mi to wygląda tak jakby wykonująca technikę osoba była skupiona na tym co jest wokoło (w tym wypadku w większości pusta mata) zamiast na uke. To tutaj widzę lekką nonszalancję. Być może się mylę, może tori rownie wielką uwagę poświęca partnerowi co otoczeniu. Tego typu obserwacja otoczenia świetnie sprawdzi się podczas ćwiczenia w wielkim tłumie (na stażu np.) ale na pokazie wygląda jakoś tak dziwnie. Ten pokaz ukazuje również do jakiej perfekcji można doprowadzić powtarzanie technik - już nawet nie musisz patrzeć na partnera - oboje doskonale wiecie co będzie dalej.
Pozdro.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jezykowe rozwazania o aiki oraz jitsu
- Ponad rok temu
-
Aikido-Krosno
- Ponad rok temu
-
wierzyc...nie wierzyc?
- Ponad rok temu
-
Gdzie najlepiej trenować Aikido w Bydgoszcz?? HELP
- Ponad rok temu
-
Seminarium - Shihan Seizo Takimoto 7 dan - 1-2.10 Warszawa
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Warszawie rozpocząć trening?
- Ponad rok temu
-
Staż z senseiem Philippe Orban-Warszawa! :)
- Ponad rok temu
-
rzuty
- Ponad rok temu
-
Kiai
- Ponad rok temu
-
Czy jest mozliwe cwiczenie roznych styli aikido razem?
- Ponad rok temu