Swiss Tool rzondzi !!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale szprych naciołem wczoraj sam kilka
Napisano Ponad rok temu
Ty jesteś niezawodny. Jak ktoś chce taki sprzęt kupić pewnie nie będzie już miał wątpiwości w co zainwestować :wink:
Wiedziałem, że szwajcar może wiele, ale na szprychach bym nim nie eksperymentował. Co prawda kuzyn twierdził, że "otworzył" nim kłódkę, do której zgubił klucz, jednak wydawało mi się to przesadą. W chwili obecnej skłonny jestem dać mu wiarę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gdyby to miał być prawdziwy hardcore to może ... przecinanie pilnika - iglaka? ale nie namawiam - swojemu bym tego bez potrzeby nie robił
Napisano Ponad rok temu
To co prawda off-topic ale podzieliłbyś się jak jest z nożem na rowerze, jaki, jak wozić, oczywiście wnętrze plecaka pomijam. Chyba, że jeździsz na taktycznym rowerze jak Paratrooper z przystawką : )
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jakoś ostatnio parę razy psy sie mna zainteresowały, choć zauważyłem, że trzask rozpinanego SPD działa tak, że schylają łeb.
Widzę, że ludzie chodzą sobie beztrosko z pitami luzem, więc się zastanawiam, czy nie wozić ze sobą sprzętu i jak to zrobić, żeby był w gotowości a nie budził zachwytu przechodniów : ). Najlepsza byłaby katana przez plecy, ale kask w stylu Pana Musashi ze słomy ryżowej słabo się do górala komponuje... No i przede wszystkim jak sobie tego nie wbic w nerę przy upadku albo jeszcze innych istotnych części ciała nie odspoić, heh.
Napisano Ponad rok temu
ja mam folderka w kieszeni, czasami beckera neckera na pasku - oczywiście mój strój rowerowy jest w miarę normalny - ma kieszenie np.
ale o obronie nożem przed psem z roweru lepiej zapomnij [tylko w sytuacji podbramkowej piedy pies Cię ściągnie z roweru] - z "siodła" to chyba najlepiej się bronić gazem [nie mam takich doświadczeń więc sobie gdybam] - nie wziąłbym do ręki nic ostrego w czasie jazdy rowerem [tak jak i w czasie prowadzenia samochodu] - wypadki się zdarzają i lepiej się nie nadziać na własny nóż
Napisano Ponad rok temu
kiedyś kupiłem rower i zaczołem po kawałku go ulepszać
w efekcie z orginału została sztyca od kierownicy a połowa drugiego roweru leży w częściach
koło było "nie do pary" więć zmieniłem koła na wzmacnaine stożki dwókomorowe
a reszte części rzucam do piwnicy - kiedyś sobie trekingowego złoże
co do perełek to mam rame firmy GITANE - w sumie to firma Peugeot ale mają mała fabryczkę która robi pojedyncze egzemplarze dla kolarzy albo krótkie serie dla grup kolarskich
więc rama podejrzewam że jedna z kilku w polsce - tym rzadsza że oni w zasadzie nie robią górskich ram
na rowerze jak jeżdże nie wpinam folderka w kieszeń bo kieszeni nie mam w getrach kolarskich
z tyłu w koszulce są okulary (ciemne na dzień i rozjaśniane na wieczór), bandama, chusteczki, bidon (konstrukcja mojej ramy uneimożliwia zamontowanie koszyka), ortalion, klucze i w chuj innych rzeczy.
nóż folder mam wpięty na fajce keirownicy klipsem w linki od hamulców (fajke mam oklejoną grubą pianką)
do tego multiitool
a o obronie nożem z siodła zapomnij
kiedyś woziłem w torbie pod ramą straszama albo petardy, a najlepszy jest gaz pieprzowy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pierwotny plan cięcia linki był taki że meiliśmy przyłożyć Trace Rinaldiego (TUK2) do liny i wtedy napieprzać w nóż latarą
spoko - ja tam sprzętu nie oszczędzam
8O o rzeszty , żebym wiedział :wink:
Napisano Ponad rok temu
wożę złożony folder na takiej nerce na plecach, razem z kluczami i łatkami ale zahamować (obie ręce), wykręcić się z SPD (obie nogi), uwolnić się od roweru, wyciagnąć nóż i otworzyć to baardzo długo, jakby pies chciał chapnąć na serio.
z wszych postów widać, że potwierdzacie moje wyczucie - tym sposobem się nie da i gaz lepszy
poza tym generalnie lubię zwierzaki, tylko nieco mniej te wżarte w łydkę : )
Blacha, współczuję - w razie czego podstawisz raczej nogę niż kultową ramę : ))
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
serwis Fallknivena
- Ponad rok temu
-
Choil?
- Ponad rok temu
-
magia stali- recenzja BM 552
- Ponad rok temu