Swiss Tool rzondzi !!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
oto dlaczego kocham swiss toola
ktoś keidyś na budo wrzucał zdjęcia Wave który sie wyszczerbiłprzy cięciu szprychy rowerowej.
Z ekipą na jachcie przypieprzyliśmy mieczem w kamienie i urwaliśmy fał miecza
5 mm stalowa linka
musieliśmy ją przeciąż w 2 miejscach
zero problemów - oczywiście na raz nei poszło ale pare ciachnięć i linka poszła sie jebać.
Koleś który przyszedł naprawiać nam fał zdołował jak to zobaczył i pokazał nam wielkie kombinery którymi chciał to ciąć
a o to bohater
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a to nowa wersja swiss toola dla palaczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Blacha, a od Wave'a to sie stary odczep, co? Kucharz różne myki z nim robił. Wiesz, on nawet SRK potrafi zepsuć. Drugi Blacha jakby nie patrzeć...
Ale fajnie, ze się sprzęt przydał. Bo nie ma to jak satysfakcja z faktu, że te tony sprzetu co je nosimy po kieszeniach to jednak przydatne czasem są.
Napisano Ponad rok temu
Wysz koleś sie zdziwił że tym przecieliśmy ale prawie zawału dostał jak wybijałem oś na której siedział bęben przy pomocy toola w którego napierdalałem z całej pary latarką TwinTaskiem - a jak pokazałem mu że ona cały czas jest włączona i mimo konkretnego napieprzanai nawet nie mignie światło to koniecznie taką chciał kupić.
Pierwotny plan cięcia linki był taki że meiliśmy przyłożyć Trace Rinaldiego (TUK2) do liny i wtedy napieprzać w nóż latarą
spoko - ja tam sprzętu nie oszczędzam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorki, czy mógłbyś mnie oświecić jaki nożyk jest w tle za multitoolem na pierwszej fotce.
Bo mi to wygląda na jakiegoś kershaw'a - ale ma dziwna śróbę na osi głównej i dziwne zakończenie rękojeści??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
latarka na 3 baterie R14 ma już swoją wage i wielkośći nie mieliśmy na jachcie nic innego czym można by naprawde silnie przy.....lić. zresztą raczej niewiel rzeczy by przetrwało to bo wybijanie to kilka minut nawalania z całej pary tą latarą.
tutaj widać bęben którego musieliśmy zdjąć i oś którą wybijaliśmy latarą
widać też fał który cieliśmy toolem - tym trudniej że trzeba było wśrodku skrzynki go docinać a miejsca na ręke tam niedużo a upuszczenie toola było równoznaczne z jego utopieniem w pizdu
Napisano Ponad rok temu
Blacha - jesteś moim idolem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cos mi sie zdaje, że Blacha go zmuuuuuuusił :wink:Wiedziałem, że szwajcar potrafi przeciąć małego gwoździa bez szkody dla kombinerek, wiem też, że jego nożyk potrafi przecinać dziwne rzeczy ale do tej pory nie wiedziałem, że może on być nałogowym palaczem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam w piwnicy jeszcze całe koło od starego mojego górala
piasta Shimano XTR obręcze stożki down hillowe - więc przy tej klasie to i szprychy tam muszą byćdobre (od zjazdówki w końcu koło)
skocze potne szpryche Vickiem i powiem jak poszło
Napisano Ponad rok temu
W każdym razie jeśli on już pisze, że coś jest wytrzymałe musi być to prawda w stu procentach.
Napisano Ponad rok temu
zawsze uwazalem ze do zeglarstwa potrzeba dobrych narzędzi...
dobrze że mogliście to zrobić od góry -bo nie zapomnę jak kiedyś poszedł nam fał na Maku 777, nie mieliśmy forsy na dźwig, położyć tej kobyły nie było jak -więc nam z góry spuszczali fał skrzynką a my z kumplem nurkowaliśmy z kluczami i przykręcaliśmy pod wodą do płetwy
najfajniejsze było sklepywanie gwitu młotkiem pod wodą 8)
Napisano Ponad rok temu
To już wiem dlaczego Blacha może wykończyć każdy nóż.
W każdym razie jeśli on już pisze, że coś jest wytrzymałe musi być to prawda w stu procentach.
Tak tak, do tego Eugenowego dowcipu o ruskich drwalach mozna spokojnie wstawic Blache
Napisano Ponad rok temu
daj pan spokój
strzelały jak suche patyki
w sumie kurde jak człowiek zacznie to fajna zabawa ale koło to już sie nie nada
musze dodawać że szczęki vicka sie nawet nie porysowały ??
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
serwis Fallknivena
- Ponad rok temu
-
Choil?
- Ponad rok temu
-
magia stali- recenzja BM 552