Witam chce sie do dowiedzieć w jakim "stroju" biegać  
    Czy ubierać z 2 koszulki i długi dres aby wszytsko wypocić czy też biegać w krutkich spodenkach!?Chodzi mi o to jak lepiej będzie aby złapać kondycje itp.czy to bez znaczenia?? Jak Wy biegacie w jakim ubiorze?No nie będe wspominać o dobrym i wygodnym obówiu i także o dobrym podłożu... 8)
  Czy ubierać z 2 koszulki i długi dres aby wszytsko wypocić czy też biegać w krutkich spodenkach!?Chodzi mi o to jak lepiej będzie aby złapać kondycje itp.czy to bez znaczenia?? Jak Wy biegacie w jakim ubiorze?No nie będe wspominać o dobrym i wygodnym obówiu i także o dobrym podłożu... 8)
Przcież jakbys sie choc troszeczke zastonowił to byś wiedział, ze...:
-to jest uwarunkowane od tego po co biegasz (dla kondycji, czy dlatego np. zeby zrobic wage) i nie trzeba byc geniuszem zeby sie domysleć (tak na czysta logike) jak się ubrać do chudniecia,  jak do kondycji...
Podam Ci przykład, np. taki Partyznat biega dla kondycji, nie dla wagi (co widać na zmieszczonych na forum zdjęciach), biegi są długodystansowe, i zapewne jednostajne, poprawia się ten sposób, np. wytrzymałość. Ninijeszym, taki Partyzant powinnin wiedzieć o tym, iż nie powinien biegać po twardym podłożu, np. asfalcie, czy chodniku gdyz to jest b.szkodliwe dla jego stawów (wszególnosci kolanowych) i kregosłupa...wilczaja w to jeszcze jego mase...powinnien wybierac sobie np. boiska trawiaste, polne, leśne drogi itp itd
Jednak kondycja uzyskana na takowych, jednostajnych biegach nie przydaje sie za bardzo w walce...choc ogólnie poprawia sprawnosc, ale nie daje tago "wiekszego biegu" gdyz nie była pod tym kontem robiona.
Bieg powinnien być zróżnicowany, i nie dłuzszy niz 3 km. (mówie o swoich doświadczeniach)
Znaczy, biegniesz sobie np. 200 metrów truchtem, po czym dajesz kopa na 50 m. i tak cały czas. 
Jak się ubierac? Jak chcesz zrzuci-obciśle (tylko nie za bardzo, zeby potem nowego tematu w dziale "Ulica" nie było :wink:  ) i grubo (znaczy zakładasz sobie getry, a na to jeszcze normalny dres), a jak dla kondycji to naprawde jak chcesz...tylko uwazaj na przeziebienie jajowodów.
Jeśli moge Ci co jeszcze powiedzieć, choć pewnie o tym dobrze wiesz, ale ja sied owiedziałem ostatnio i jako stary sexsista chce błysnać 

, sa dla Was, takie specjalne staniki do biegania, jak dla mnie bardziej to przypomina koszulke na dyskoteke, no, ale ja na tym kompletnie nie znam...w kazdym razie, jakieś super-extra miseczki maja, nieobcierają i w ogóle...bajery.