Gdzie cwiczyc?
Napisano Ponad rok temu
Czesto zagladam na forum i co jakis czas coraz czesto pojawiaja sie posty z pytaniami
o sekcje danego stylu w danym miescie. Niby na kazdym z for jest przyklejony post
"Gdzie cwiczyc", ale tam informacje czesto podawane sa na odczep.
Gdy szukalem jakiejs sekcji BJJ w Warszawie to tez najpierw zajrzalem na vortal. Na forum o BJJ znalazlem linka do strony sekcji Pana Okninskiego. Wszedlem na strone. Poszukalem i znalazlem, ale zajelo mi to troszke czasu.
Pozatym, gdy chcialem isc na Muay Thai to kompletnie nie wiedzialem co zabrac na pierwszy trening. Naszczescie na Gwardi sa mili ludzie i powiedzieli mi co kupic: rekawice, szczeka (to wiedzialem, ze bedzie potrzebne), ale np. ze ochraniacze na piszczel by sie przydalo - to by mi za cholere do glowy nie przyszlo :roll:
I dzis wpadl mi do glowy taki pomysl. Gdyby zrobic strone z wyszukiwarka. Na stronie
byly by aktualne informacje o kazdej sekcji w kazdym miescie. Byly by informacje o tym co zabrac na pierwszy trening, byly by fotki sali, byly by informacje o wyposazeniu sal. Krotkie informacje o trenerach tez by sie przydaly. Jak dojechac. Jaka jest wysokosc miesiecznej skladki. Oczywiscie to wszystko mozna rozbudowac.
Glownym gwozdziem byla by wyszukwiwarka. Wpisalibysmy np. JuJitsu Warszawa i mamy liste sekcje JuJitsu w Warszawie. Dodatkowo mozemy np. sortowac za kryterium biorac np. wysokosc miesiecznej skladki, badz "wieku sekcji".
Dzieki takiej stronie w pare chwil mamy szczegolowe informacje o kazdej sekcji. W latwy sposob mozemy sobie porownac i oczywiscie wybrac. Wiemy gdzie latwiej dojechac, gdzie mamy blizej. No i co najwazniejsze co innego mozna cwiczyc w naszym miescie.
Ja np. niedawno sie dowiedzialem ze u nas w Pruszkowie mamy od cholery sekcji. Jest Judo x2, Taekwondo, Capoeira, jest Karate, jest Muay Thai. Pewnie znalazlo by sie cos jeszcze, ale skad mam wiedziec
Mozliwe, ze cos takiego juz zostalo stworzone. Jesli tak, to z gory przepraszam, poniewaz szukalem i nic nie znalazlem.
Co myslicie o tym pomysle?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O-ja....Mysle ze ktos juz wpadl na cos podobnego... Jakis czas temu...
8O
Ale sie schowało
Link do TEGO jest zajebiście niewidoczny.
Może należałoby to rozreklamować po różnych działach
Napisano Ponad rok temu
Trzeba by wciąż aktualizować, ceny by się zmieniały etc.
Jakby ktoś twierdził że baza klubów nieświeża czy coś, to z grubsza ktoś kiedyś zrobil taką wyszukiwarkę i całkiem nieźle działa :wink:
Na każdej stronce zazwyczaj jest telefon i mozna zapytać o resztę.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Osoba która prowadzi działalność(trener) napewno nie odpowie na odczep, a jeśli się tak przydarzy to już wiesz że u niego nie ma co szukać.
Napisano Ponad rok temu
Treningi macie we wtorki oraz czwartki. Macie czas i troszke oszczednosci, wiec postanawiacie dolozyc sobie do waszego stylu cos innego, powiedzmy bjj.
No tak, ale bjj jest tylko dodatkiem, wiec treningi musza odbywac sie w dni, ktore nie koliduja z waszymi treningami.
Najlepiej w poniedzialek, srode badz piatek. No wiec szukacie. Wchodzicie na budo i klikacie na link podany przez Liczmistrza. Szukacie klubow bjj w waszym miescie (dla uproszczenia przyjmijmy ze mieszkamy w Warszawie). No znalezlismy jakies kluby. Wchodzimy na strone szukamy terminarzu treningow. Patrzymy - bjj jest tylko we wtorki, srody i czwartki.
No nie pasuje szukamy dalej.... i tak kilka razy az znajdziemy.
A wystarczy tylko zaznaczyc:
- szukaj sekcji bjj
- w Warszawie
- w ktorej treningi odbywaja sie w poniedzialki lub srody lub piatki.
Po chwili mamy szukane przez nas informacje. Oczywiscie zastosowac mozna to rowniez w ten sposob:
- szukaj sekcji: dowolny styl
- w Warszawie
- w ktorej treningi odbywaja sie w poniedzialki lub srody lub piatki.
PS. Pytanie brzmi, czy taki mechanizm:
- jest potrzebny i go brakuje
- korzystal(-as) bys z niego
Nie pytam teraz o kombinowanie i trudne kodowanie czegos takiego...
Napisano Ponad rok temu
A tak swoją drogą... Y3ti, Ty nie grasz czasami w zośkę?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KKKasa tez znam od dawna - stary pijak
Sorka za off-topa
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Hopak
- Ponad rok temu
-
Sklepy internetowe
- Ponad rok temu
-
mister pride :) - pytanie do pań
- Ponad rok temu
-
Przerwa w treningach sw ==> wzrost poziomu agresji?
- Ponad rok temu
-
SKLEP W ŁODZI
- Ponad rok temu
-
Krav Mage-ocencie prosba do was :)
- Ponad rok temu
-
Pomoc
- Ponad rok temu
-
Pomoc