Kształt dolnej części ostrza w folderze a blokada
Napisano Ponad rok temu
chcialbym się dowiedziec czy kształt samej klingi w miejscu mocowania do rękojeści i "zakleszczania" blokadą, różni się jakoś znazaco w stosunku do zastosowanej blokady.
Mówiąc prosto, czy nóż z fabrycznym balcklockiem można spozytkowac na custom w dorabianą rękojeścią w kórej chciałbym zastosować frame L.
Nie znam żadnego noża kóry fabrycznie wystepuje w wersjach z óznymi blokadami, tym bardziej nie mam fotek takowych, tak iwęc jeżeli ktoś miałby porównane prosze o info.
Napisano Ponad rok temu
Mówiąc prosto [...]
e? i tak nic nie skumałem. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Myślę że to kwestia "osobnicza", ale np. Spyderco Navigatora z back lockiem z pewnością na frame locka nie przerobisz.
Napisano Ponad rok temu
Witam,
chcialbym się dowiedziec czy kształt samej klingi w miejscu mocowania do rękojeści i "zakleszczania" blokadą, różni się jakoś znazaco w stosunku do zastosowanej blokady.
Mówiąc prosto, czy nóż z fabrycznym balcklockiem można spozytkowac na custom w dorabianą rękojeścią w kórej chciałbym zastosować frame L.
Nie znam żadnego noża kóry fabrycznie wystepuje w wersjach z óznymi blokadami, tym bardziej nie mam fotek takowych, tak iwęc jeżeli ktoś miałby porównane prosze o info.
1. Rozni sie najczesciej.
2. A ja znam, Benchmade AFCK.
Ale nie mam fotek rozlozonego - mam mini AFCK i TSEK axis - i Ci nie zrobie bo aparatu nie mam aktualnie.
Jak poczekasz jeszcze poltora tygodnia, to Ci cykne fotki
Generalnie "spozytkowac" mozna - sorry Adam - tylko troche roboty to bedzie i musisz pokombinowac.
Napisano Ponad rok temu
Podoba mi się jej kształt ostrza, stal, jej jakość, cena... ale rękojeśc i brak linersów trochę przeszkadza. Niby nie będzie służyła jako składany łom, ale chciałbym jej zafundować jakieś ciekawsze trzymanko.
AFCK byłby właśnie dla mnie odpowiedni, ale ta cena, narazie trochę dla mnie za wysoka.
Napisano Ponad rok temu
W czym?
Sorka, ze przynudzam, bo bylo nieraz, ale probowalem ja polamac pare razy i mi sie nie udalo. Z tego co czytalem tu i owdzie, nie tylko ja probowalem.
Nawet blade playa nie ma.
No chyba, ze faktycznie "You had a dream" i sobie chcesz po prostu zrobic inna rekojesc. Jest to w sumie calkiem zrozumiale, bo jak sie ja chce probowac polamac, to rekojesc jest czasem troche za cienka.
To nie mam pytan
Napisano Ponad rok temu
Jesli to nie problem chętnie obejrzałbym te fotki, nie chcę żeby w połowie projektu okazało się ze jednak się nie da...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wcale nie twierdzę że jest zbyt delikatna, po prostu chciałbym mieć to poczucie pewności, pozatym bosko wyglądałaby w stalowej rękojeści ala coponiekóre spyderco nie uważasz ?
Jesli to nie problem chętnie obejrzałbym te fotki, nie chcę żeby w połowie projektu okazało się ze jednak się nie da...
Rob, moze byc niezle.
Akurat znalazlem jakas stara fotke Piki, nie jestem pewien nawet, czy to moja
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Thanks to ImageShack for [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
biorę na względ coś relatywnie prostego do wykonania. Frame mi pasuje...
BTW. wydawało mi się ze sebenza ma frameloka monolok to coś podobnego ? Może to samo... ?
Napisano Ponad rok temu
A framelock i monolock to to samo, nazwe monolock to zdaje sie nawet Benchmade wprowadzilo. Sebenza ma framelock, a Pinnacle albo Monochrome monolock
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
moja przeróba
- Ponad rok temu
-
Palenisko, piecyk
- Ponad rok temu
-
Wycinanie ksztaltu - Bandsaw / Pilarka tasmowa etc.
- Ponad rok temu
-
Rodzaj poroża - pytanie
- Ponad rok temu
-
PRZETARG NA ZROBIENIE NOŻA
- Ponad rok temu
-
Nóż łańcuchowy ;)
- Ponad rok temu
-
Do Konusownerów.