chłopaki nie bijcie
ja tylko chciałem sprowokkowac i podyskutowac o wybranych technikach(według mnie najlepszych i najprostrzych) z róznych stylów, z różnych warstw walki(stójka, zwarcie , parter)
tyle na mie nap.... że niewiem komu odpisac jeżeli chodzi o moje doswiadczenia to tylko 5 latek KB i troche boks. Reszta to troche wymian doswiadczeń, ale napiszcie co wy byście polecali co wywalili .
FAkt że w róznych stylach techniki się powtarzają, ale nie oto chodzi skąd jest front kick czy z mt , fb, karate tylko o to ze wykonanie kopa w kolano ze szpica czy poduszki stopy jest ok.
Ktoś napisał że lipa z tą techniką z uderzeniem kantem stopy w kolano, człowieku nie wiem czy to technika od BRUsa czy Heńka ale uderzenie zakroczną kantem buta (taki front kick w kolano
Kurna nie umiem tego opisać na stronie gościa który ma dużo dużo wiecej doświadczenia jest kilka technik(między innymi ta z tym kantem stopy -uderzenie frontalne)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]z bjj fakt że ważne jest duszenie ale z tego co wasz GRAce napisał najważniejsze w BJJ jest umijętność wyjścia z gardy(gość chyba wie co pisze
), a co dalej jak jestes w dosiadzie napierdala... ile wlezie w gości. Ale fakt duzsenie jest bardzo wązne tylko dusić chyba większośc umie i lać w dosiadu a założyc klucz czy balache to pewnie mało kto.
Jeszcz ktoś napisał ze w YUDO niema podcięć , jak to niema chłopaki na forum wybrali właśnie jakko techniki najskuteczniejsze i pewnie najbezpieczniejsze do wykonanie to o-soto, podciecia.
ALe zachęcam do dyskusji , wiele stykli trenujecie napiszcie co zmienić co dodac