Stanie na rekach
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi o jak najbardziej efektywny trening pod katem zwiekszenia sily i ogolnej sprawnosci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do pytania jakie ćwiczenia wykonywać by stać i chodzić na rękach, najlepiej będzie po prostu chodzić i stać na rękach, to jest chyba najlepsze i najprostsze rozwiązanie. Chodź na rękach, próbuj robić pompki na nich rób cokolwiek i zadbaj o różnorodność bo monotonia jest straszna dla ćwiczeń fizycznych.[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Może nie ma tutaj ćwiczeń wzmacniających ale może łatwiej załapiesz technikę.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam ten film, no gosci jest nieziemski. Ta opcja z tym powolnym opuszczaniem nog i rak - ehh no poprostu masakra. Nie wiem ile on musi miec pary w tych lapach zeby to zrobic, bo mi to sie odrazu uginaja ;P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i the_d nie potrzeba duzej pary, tylko musisz nadac cialu odpowiednia dynamike.
Napisano Ponad rok temu
duzo osob ulatwiajac sobie mowi poprostu fiflak do przodu i do tylu :-)
Napisano Ponad rok temu
W szkole tyle lat z stanie na rękach mam zawsze 1, to już niezmiennie, nikt mi nigdy nie chce pomóc wreszcie się nauczyć, ja wiem że to się kretyńskie wydaje, ale może kilka razy mi się udało, a tak to zero równowagi. Niedługo trzeba będzie wreszcie się nauczyć i stać i chodzić, bo to już czas. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jak juz to umiemy to stajemy przy scianie ale tak z sporym odstepem od sciany i odpychamy sie nogami i staramy sie utzrymac rownowage. Jak lecimy na sciane to sie znowu odpychamy jak na nogi to stajemy i jeszcze raz.
Jak juz zaczniemy lapac o co chodzi czyli zaczniemy wyczowac kiedy nas sciaga w jedna czy druga strone to probojemy robic to samo bez sciany. Na poczatek latwiej jest ze zgietymi nogami w kolanach i z lekkim rozkrokiem. I tak do znudzenia. Jak juz zacznie nam i to wychodzic to probojemy z prostymi nogami.
BTW: chodzic jest latwiej niz stac
Napisano Ponad rok temu
Na poczatek latwiej jest ze zgietymi nogami w kolanach i z lekkim rozkrokiem. I tak do znudzenia. Jak juz zacznie nam i to wychodzic to probojemy z prostymi nogami.
Niektórym o wiele łatwiej jest stać z prostymi nogami :roll:
A co do chodzenia, to zgadzam się w 100% - jest łatwiejsze od stania :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Który dokładnie film ściągnąłeś? Bo znalazłem na emulu kilka, a nie chce ściągać ich wszystkich.Sciagnelem ten film Matta Fureya i musze powiedziec ze warto. Co prawda polowa filmu to banaly i rzeczy oczywiste to jest pare ciekawych cwiczen i warto zobaczyc
Napisano Ponad rok temu
a)wziac rozbieg,
b)dobrze wykonac wyskok (znow ta dynamika)
c) "ciagnac" cialo biodrami w przod.
Dobre do tego cwiczenie to "powolny" przerzut. Stajesz na rekach i przechylasz nogi za siebie tak,zeby zrobic mostek. Stoisz chwile w mostku, oczywiscie z wyprostowanymi rekami i nogami (im bardziej sie wygniesz, tym lepiej), po czym wstajesz z mostka, wlasnie wypychajac biodra ku przodowi. Przynajmniej nas tak uczono. Chociaz przyznam szczerze,ze przerzut w przod zawsze sprawial mi najwiecej problemow,reszty uczylam sie w zasadzie bezproblemowo,ale zawsze mialam problem wlasnie z tymi nieszczesnymi biodrami. Jest w kazdym razie do zalapania
Napisano Ponad rok temu
Jeśli stoimy na rękach z wyprostowanymi nogami trudniej złapać równowage,jeśli natomiast chcemy stać ze zgiętymi nogami środek ciężkości o wiele łatwiej złapać jednak nacisk jest większy i potrzeba wiecej siły w to włożyc.Ja bym polecał poprostu chodzić,z czasam samo przyjdzie.Niektórym o wiele łatwiej jest stać z prostymi nogami
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy przerwa w trenignu na siłowni jest dobra?
- Ponad rok temu
-
Jak trenować na worku?
- Ponad rok temu
-
ocencie moj pan
- Ponad rok temu
-
kilka pytan
- Ponad rok temu
-
buty do biegania cdn.
- Ponad rok temu
-
rakieta tenisowa za rozsadna kase
- Ponad rok temu
-
Pulsujący triceps
- Ponad rok temu
-
rościąganie jak najlepiej,najszybciej.dokładniej??
- Ponad rok temu
-
przysiady i... ogólnie nogi :)
- Ponad rok temu
-
"Mocno zbity staw skokowy dolny"...
- Ponad rok temu