pomoc w ninjitsu
Napisano Ponad rok temu
Kuji kiri i kuji in sa czescia wiekszego systemy zwanego Mikkyo, ktory to nauczany jest wciaz w sektach buddyjskich Tendai i Shingon - czarna magia? He he he - nie sadze, jest to bardzo praktyczna wiedza wciaz uczona takze w szkolach walki... Musze przyznac ze nauka trwa dlugo i powinna byc prowadzona przez kogos kto wie co robi - innaczej mozna sobie zrobic krzywde :twisted:
Czarna magia, smoki i klany bez odwrotu :roll: oj filiplew wstydzilbys sie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przez takich ludzi jak filiplew ludzie maja takie a nie inne wyobrazenie o tej sztuce.
Jest to smutne, ale prawdziwe.
filiplew the force is with you
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz racje Filipie - powinienes rozwinac ten temat i oswiecic wszystkich swa doglebna wiedza. Ja sie poddaje bo na moim fizycznym poziomie jestem za glupi na rozmowe o metafizycznych i ezoterycznych stronach telekinetyki...
"Fu" mudra w czystym zastosowaniu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie chodzi o to aby odpisywac sobie w formie ,, kontry '' jak ktos ma sie nauczyc panowac nad Kabudera to sie nauczy a jak nie to nic nie da to co napisze pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Wiem bardzo malo w tym obszernym temacie
To byłby komplement.
Prawda jest taka, że nie masz bladego pojecia o tym co piszesz. Nieco wcześniej Remi w niezwykle elokwentny sposób powiedział to samo, kiedy napisał że pomyliła Ci się manga z rzeczywistością. Ale Remi chciał być uprzejmy - ja walę prosto z mostu.
Zanim wypocisz kolejnego potworka, sięgnij może po publikacje autorów, którzy naprawdę mają na ten temat pojęcie. Daleko nie szukać: M. Hatsumi, S. K. Hayes (szczególnie 'The Mysitc Arts of the Ninja' oraz 'Ninja' części 1-5) czy S. Turnbull wydali szereg wartościowych książek które warto znać, zanim zacznie się udzielać na forum w aureoli wiedzącego cokolwiek.
Powtórzę to co napisałem na początku: po tym co powypisywałeś w swoich postach widzę, że nie masz ŻADNEJ wiedzy na temat ninjutsu ani któregokolwiek z aspektów tej sztuki, więc odpuść sobie. Odłóż na bok komiksy i video, porozmawiaj, ale przede wszystkim posłuchaj (lub poczytaj) ludzi, których zasób wiadomości jest naprawdę olbrzymi (vide Remi z którym nieudolnie próbujesz dyskutować) i wróć kiedy i Twoja wiedza bedzie wystarczająca na zabieranie udziału w polemice.
Moje (nazwijmy to) rozżalenie nie jest bezzasadne. Dzięki głupkowatym filmom, idotycznym ksiażkom (autorstwa m.in. Ashida Kim czy Petera Lewisa) czy takim wypowiedziom jak te powyżej o telekinetyce (ta mnie kompletnie rozwaliła - przeczytałeś to chociaż zanim wcisnąłeś 'wyślij') czy kuji-kiri, ninjutsu (budo taijutsu) jest traktowane w Polsce jak niepoważna rozrywka dla poszarpanych umysłowo. Wydaje mi się, że najwyższy czas to zmienić.
Napisano Ponad rok temu
Miejsce mego zamieszkania jest w stopce pod avtarem 8)
Napisano Ponad rok temu
Nagato wlasnie - jestesmy z tego samego miasta ... trenujesz Ninpo tai jutsu??moze przyjmiesz ucznia??
Napisano Ponad rok temu
Nagato wlasnie - jestesmy z tego samego miasta ... trenujesz Ninpo tai jutsu??moze przyjmiesz ucznia??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak czy tak - fascynujące...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cha cha cha Tengu - a widziales co ja wypisywalem na poczatku?? co o tym sadzisz jestem ciekaw ????????
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jiu-jitsu sportowe Szczecin
- Ponad rok temu
-
Rok 1674 Amsterdam a nie Japonia
- Ponad rok temu
-
ma ktos turniej.avi z Bytomia ?
- Ponad rok temu