Nokaut po ciosie w korpus...
Napisano Ponad rok temu
Wpisujcie swoje doświadczenia odnośnie ciosów na korpus - najlepiej takich które zakończyły walkę!
Interesuje mnie:
1- jaka to była technika (gyaku-zuki, prosty, hak, sierp)...
2- czy druga ręka wycofywała się do biodra, czy zostawała w gardzie...
3- czy był to cios gołą pięścią, czy w napięstniku, rękawicy...
4- gdzie trafiono (splot, żebra, pod łokieć, w mostek)...
5- jaki był skutek, jak długo trwała niezdolność przeciwnika do walki...
6- inne uwagi
Analogicznie można wpisywać kopnięcia np. mae-geri, czy mawashi pod łokieć itp.
Osobiście przyznaję, że nie ufam technikom na korpus i wolę uderzać na głowę, ale gyaku-zuki mam bardzo średnie i pewnie muszę jeszcze potrenować ze 137 lat....
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teisho uchi które otrzymałem w wątrobę jakieś 10 lat temu w czasie egzaminu - byłem w stanie wykonać jeszcze krok do tyłu i to było wszystko co byłem w stanie zrobić bo jak to się ładnie mówi dech mi zaparło. Doszedłem do siebie po jakiś 20 sekundach, a przynajmniej tak mnie się wydaje.
Z tej samej działki - dwa szybkie strzały we wątróbkę mojego autorstwa jako akt desperacji w walce z klientem z muay thai jeszcze gdym cwiczył na Weście. Gdyby nie ten szczęśliwy traf to po dwóch następnych low-kickach jego autorstwa znoszono by mnie. Facet się poddał na moje szczęście.
Mae-geri w okolice podbrzusza na zadymie przed koncertem Sepultury w 1992 roku. Delikwenta ścięło, po czym jął zwracać treść żąłądkową.
To kilka bo nie chce mnie się dalej pisać, ale generalnie bolesne to jest dla przeciwnika, bolesne.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Ostatnie zawody w KB na Polibudzie, koles wyjechal drugiemu z kolana w okolice watroby, tamten padl i jakis czas nie mogl wstac.
Raz tez dostalem od kolegi taka machawe od serca w nere - parenascie sekund nie moglem oddechu zlapac.
No i slynny nokaut w walce Hopkins - De La Hoya, gdzie Zloty Chlopiec padl po ciosie na watrobe.
I jeszcze w paru innych walkach bokserskich.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczymy to gyaku-zuki i ćwiczymy, ale czy są zadowalające rezultaty?
!
A jodan to co?
Gyaku zuki mozna w rozne strefy uderzyc.
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prawdziwy knockdownowiec ma tak kciuki powybijane i palce ze piesci rozgiac nie moze i strzalow sie nie boi A tak powaznie to na ulicy jest wystarczajaco duzo zamieszania zeby wyjsc calo ze liczenie czy strzal do pow. dni siedmiu jest niepowazne. Walisz i spieprzasz, jak jestes szybki to moze i byc do dni 20Poza tem strzał w maskę naraża udarzającego na ryzyko bo primo może sobie uszkodzić łapkę, secundo może uszkodzić delikwenta powyżej dni siedmiu a za to zdaje się jest już prokurator.
Reasumujac ja na ulicy jak moge to skracam i wywracam delikwenta, jak nie moge to proste w twarz a jak jest okazja bo klient zbliza sie z kilometra to tylko maegeri z tylniej nogi. I tu w wypadku ulicy nie ma co dywagowac gdzie trafiac bo jak sie dostanie strzal adrenalinowy to po prostu walisz to co sie na treningu wyuczyles - z tego powodu ja np. cwiczylem na treningu 70% czasu prawy prosty bity po skosie a nie 100 wariantow jak sie przygotowywalem pod jakies walki.
A widzieliscie moze ten HL z rosyjskimi zawodnikami kyokushin? Tam w pewnym momencie pan fenomenalnie bije z otwartej dloni sierp w nerke. Z fajnych zagran to jeszcze kiedys mnie kyokushinowiec wylaczyl bijac mnie kilka razy w biceps od wewnatrz, 3 strzaly i reka wylaczona.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnego razu na treningu udalo mi sie odebrac kumplowi dech na jakas minutke, dwie, potym jak dostal gyuaku-zuki dobre.
Napisano Ponad rok temu
2. Druga ręka była cały czas w gardzie.
3. Cios gołą pięścią.
4. Trafiłem pod łokieć.
5. Nie mógł dalej walczyć.
6. Nie potrafił złapać oddechu na jakieś 10 sek.
Napisano Ponad rok temu
w koncowki zeber znaczy z boku?4. Trafiłem pod łokieć.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ile płacicie za wynajmowanie sali treningowej .
- Ponad rok temu
-
Wlasny klub
- Ponad rok temu
-
Karate Tsunami... ?!
- Ponad rok temu
-
ICHIGEIKI KYOKUSHI KAIKAN
- Ponad rok temu
-
G.Beghetto/Gdynia