różnice w konstrukcji rękawic
Napisano Ponad rok temu
z góry dzięki :-)
Napisano Ponad rok temu
walczyłem w róznych rekawicach.
generalnie zauważyłem ,ze rekawice do boksu są wieksze i mają kształt bardizej "kulisty" aby zasłonić wiekszą cześć twarzy przy gardzie. Rękawice kickboxerskie są bardziej płaskie gdyż nie mogą ograniczać pola widzenia.
tzn tak to wygląda wg. mnie. mysle ,ze kwalifikacja wagowa rekawic jest taka sama.
Napisano Ponad rok temu
uważam za bzdurne. To nie wynika z takich czy innych rękawic. Jak ktoś zdolny to sobie zatka widok nawet piąstkówkami ;-)ograniczania pola widzenia
Napisano Ponad rok temu
jest.
generalnie zauważyłem ,ze rekawice do boksu są wieksze i mają kształt bardizej "kulisty" aby zasłonić wiekszą cześć twarzy przy gardzie. Rękawice kickboxerskie są bardziej płaskie gdyż nie mogą ograniczać pola widzenia.
tzn tak to wygląda wg. mnie. mysle ,ze kwalifikacja wagowa rekawic jest taka sama.
A nie mylisz rękawic sparingowych (duże, w środku grubo wyłożone pianką) ze "zwykłymi"?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jest.
A nie mylisz rękawic sparingowych (duże, w środku grubo wyłożone pianką) ze "zwykłymi"?
nie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rękawice aa boksie zawodowym są MNIEJSZEJ WEILKOŚCI, niż te do boksu amatorskiego!!! i nie optwarzajcie tego, bo się troche naoglądałem boksu i słyszałem na ten temat w TV:P:P:P
W zasadzie masz racje w boksie zawodowym nie dba sie tak o bezpieczeństwo przeciwnika wiec czesto rękawice są małe i jak wspominałem bardziej profilowane -najcześciej płaskie i czesto wchodzą "na wcisk" ale wszystko zalezy od firmy. Mimo że sie z Tobą ogólnie zgadadzam to argumenty że słyszałeś w TV albo oglądałeś boks są troche śmieszne, po prostu trzeba każde rekawice wypróbowac żeby miec o nich zdanie bo np. Pafeny nie są wcale mały ale np. 10 uncjowe na rękach Michalczewskiego w TV wyglądają na małe ale zapewniam cie że takie nie są! Miałem rękawice wielu firm takich jak ringside, Pafen, everlast, top ten itd i każde maja i plusy i minusy jeden zawodnik nie przejmuje sie jakie ma rekawice a dla innego zawodnika to bardzo wazne... Często zawodnicy chca na zawodach zakładać jak najbardziej "bandyckie" małe, twarde rekawice ale zapominają że wtedy ich przeciwnik ma równiez takie same
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wai Kru/Ram Muay dla TT
- Ponad rok temu
-
Boks we Wrocławiu?
- Ponad rok temu
-
S1 World Championship - 12 Sierpnia - Bankok
- Ponad rok temu
-
All Japan Kickboxing - Superfight
- Ponad rok temu
-
Tajski w Szczecinie, gdzie?
- Ponad rok temu
-
Trening MT ?
- Ponad rok temu
-
Saleta dostał ''byka'' za przeciwnika
- Ponad rok temu
-
Titans 2 - 22.08.2005
- Ponad rok temu
-
Rafał Szlachta
- Ponad rok temu
-
Klub Mightybulls Gdynia , Prosze o pomoc !.
- Ponad rok temu