Latarka jako broń
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jezdze na wozu, planuje w niedlogim czasie zakup wozka elektrycznego i chetnie bym zamontowal sobie cos czym moglbym oslepic na jakis czas (wozek jest przystosowany do ruchu drogowego wiec swoje swiatla ma) zalezy mi na "czyms" co ma raczej skupione swiatlo, no ale nie tak jak laser zeby celowac az tak nietrzeba bylo......
Moglibyscie polecic cos mocnego w cenie ok 500pln? sa takie latarki w ktorych strone niemozna by patrzec, bardzo prosze o pomoc i info o mocnych latareczkach
Pozdro
PS
Pomysl moze wydac sie Wam pewnie glupi, ale lepiej miec i nigdy nieuzyc niz niemiec i zalowac (do tego bede mdl swiecic na dystanse) a niestety swiat jest pelen zwyrodnialcow ktorzy sumienia niemaja
Napisano Ponad rok temu
Wy tu sobie gadu-gadu, jakby nigdy nic, a przecież "snopem światła można zabić"!!! [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ja bym celowal na C2 na akumuatorki w tej cenie mozliwe jest do wyrwania no i do kieszeni latwo zmiesci
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fire niemosi byc mala i miescic sie do kieszeni, w linku ktory podales latarka ma 64 lumenow, taka moc myslisz wystarczy?
Napisano Ponad rok temu
Zawsze mozesz zalozyc żarówke P61 (120 lm) a to juz niezly palniczek
Poszukaj na tym forum bylo sporo kiedys na ten temat
www.budo.net.pl/viewtopic...ghlight=oslepic
http://budo.net.pl/v...ghlight=oslepic
Pozdrawiam Fire
Napisano Ponad rok temu
już mam wrażenie, że nielegalna pałka czy paralizator da bardziej wymierny efekt [chyba, że coś na zakończenie akcji już masz ...]
aha - oślepianie działa jeśli dookoła jest ciemno - nie zamierzałeś bronić się tym w mieście?
Napisano Ponad rok temu
a moze macie jakies pomysly na obrone dla kogos kto niema sily i ma slaby zasieg ramion?
latarka to zawsze cos jak jest ciemno, w dzien pozostaje liczyc na ludzi i kombinowac.......
PS
Najlewniej czulbym sie z nozem, ale niemam zamiaru nikogo dzgac
Napisano Ponad rok temu
Mel
Napisano Ponad rok temu
ja niekumaty (jeszcze mam nadzieje) w temacie "power light".......
Napisano Ponad rok temu
Mel czy moglbys rozwinac temat?
Najpełniejsze informacje znajdziesz na stronach producentów:
Sterownik Flupic ma wiele możliwości, ale należy go użyć własnoręcznie do modyfikacji lub budowy nowej latarki.
Obiło mi się o oczy, że można Gladiusa znaleźć już za 135 dolarów, Striker kosztuje chyba około 120, ale uwaga -- zasilanie z baterii 123, więc albo baterie, albo specjalne akumulatory litowe z napięciem 3V (plus odpowiednia do nich ładowarka), co podraża koszt.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i jaka latarka wedlog Was bardziej bylaby przydatna dla mnie xeonowa czy diodowa?
Czy latarki INOVy mozna tuningowac (glownie chodzi o wymiane zarowki) jak latary Sure Fire?
SF C3 z zarowka P91 to bylby wypas, szczegolnie jak piszecie ze 65 lumenow to juz spora moc
Napisano Ponad rok temu
Ona ma 2.500.000 czego? moze wiecie.....
albo taka: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
kandeli...2.500.000 czego
Ale moim zdaniem, pomysł obrony światłem jest do niczego. Jeżeli nie uszkodzisz napastnikowi wzroku trwale, to odzyska ostrość widzenia i dogoni Cię od tyłu wkurwiony jak sto pięćdziesiąt.
Na ludzi bym zbytnio nie liczył
Napisano Ponad rok temu
Macie jakies pomysly taktycznej obrony?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Multitool dla wymagających
- Ponad rok temu
-
Sklepy
- Ponad rok temu