techniki nożne- niskie
Napisano Ponad rok temu
Na własne oczy widziałem jak dwóch kiboli lało się , jeden walkę zakończył łamiąc goleń prostym szpicem w golęń, taki front kick .
A bo pewnie zaraz się pojawi komentarz że kibol sie chce nauczyć lac na ulice,
nie mam juz 30 na karku ładną żonke i córe i mam w dupie ustawki i inne młodzieńcze wybryki.
Poprostu trenuje KB i chce uzupełnic swoje techniki .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na pewno nie polecam lowkicków na udo.
Według mnie się nadają. Najpierw ładna seria sierpów i prostych, a jak koleś już się tylko przed tym broni to porządny low kick i może być po sprawie. Jak nie to i tak kark złapie się za nogę bo będzie bolała, a wtedy taki strzał, żeby zobaczył inny wymiar bo co tam gwiazdy .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakbym miał gościa dobijać to nie lowkickim raczej. Mało destrukcyjna technika... Zresztą trzeba dobrze noge wsadzić, a to nie łatwa sztuka na ulicy. Zresztą kwestia gustu. Lowkickami to można kumpli rozpędzić, jak będą wnerwiać przy piwie .
pieprzysz.
dwa dobre lowki i po walce.
Napisano Ponad rok temu
ale co z technikami ja to nazywam typu nakładka- kopnięcie zakroczną, skierowaną do zewnątrz w goleń wykrocznej gościa lub zakrocznej w kolano gościa, kopnięcie frontalne piętom w goleń lub kolano. Chodzi mi o takie techniki wiem że są zabujcze ale czy stosujecie je w realnym zagrożniu jako atak początkowy czy są to tylko techniki wykańczające.
Napisano Ponad rok temu
pieprzysz.
Ta... na filmach z Brusem. Ludzie potrafią dużo wytrzymać, aż nazbyt. Polecam walki w Praid. Przekonasz się co jest skuteczne, a co nie. Nie przeczę że jak gościu słaby, to może odpaść, ale jak coś trenował to jaja tobie zwiędną (nie bierz tego do siebie) jak skontruje, lub zblokuje. Zresztą mów i rób co chcesz :wink: . To wolny kraj.
przedewszystkim niskie koniecia Very Happy Very Happy
Tak samo twierdze, ale nie na udo.
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
ale co z technikami ja to nazywam typu nakładka- kopnięcie zakroczną, skierowaną do zewnątrz w goleń wykrocznej gościa lub zakrocznej w kolano gościa, kopnięcie frontalne piętom w goleń lub kolano. Chodzi mi o takie techniki wiem że są zabujcze ale czy stosujecie je w realnym zagrożniu jako atak początkowy czy są to tylko techniki wykańczające.
Na ulicy nie ma zasad. Co jest skuteczne to dozwolone. Przy tych technikach nikogo nie zabijesz. I to ich plus. Kolana się zagoją, a taki dresik następnym razem pomyśli (albo się przestraszy - to dobrze, albo będzie z nożami chodził - a to bardzo źle). Najlepiej to uciekać... Jak trenujesz KB to pewnie bedziesz od nich szybszy .
Napisano Ponad rok temu
Ta... na filmach z Brusem. Ludzie potrafią dużo wytrzymać, aż nazbyt. Polecam walki w Praid. Przekonasz się co jest skuteczne, a co nie. Nie przeczę że jak gościu słaby, to może odpaść, ale jak coś trenował to jaja tobie zwiędną (nie bierz tego do siebie) jak skontruje, lub zblokuje. Zresztą mów i rób co chcesz :wink: . To wolny kraj.
Pozdro.
o co ci chodzi ? jakich filmach z brusem?
co do walk ulicznych mają walki Pride(gdzie btw 80% kopneic to wlasnie lowkicki)? Blokowales kiedys lowka?
Sila i skutecznosc lowkicka jest potwierdzona i kazdy tutaj tak ci powie, nie rozumiem co chcesz osiagnac ...
Napisano Ponad rok temu
co do walk ulicznych mają walki Pride(gdzie btw 80% kopneic to wlasnie lowkicki)?
I dobrze powiedziałeś, 80% to lowkicki.... Praid to sport, a ulica to ulica... Zresztą gdyby były takie skuteczne i śmiertelne to by pewnie zabronili ich używać (jak np. ciosów w twarz łokciem). Ja trenuje kung-fu, troche san shou i uczą mnie jak po lowkach w jaja trafić... Zresztą w czasie walki nic nie boli, dopiero po - na drugi dzień. Powinieneś to wiedzieć. Jaki więc jest sens kopania w uda. No chyba, że masz nogę jak armata... wtedy to respect . Bedziesz moim idolem. Lepiej kopać w kolana... efekt doraźny.
Nie chcę wywoływać tu wojny, więc troszeczke stonuj, a takie stwierdzenia, to zachowaj dla siebie:
pieprzysz.
Poproś, niech ktoś tobie przywali, najlepiej w czasie walki. Zobaczysz sam...
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W zasadzie w walce staram się uniknąć stosowania technik mogących wywołać trwałe obrażenia u oponenta. W większości przypadków nie są to źli ludzie - tylko tacy, którzy nie powinni pić a jeśli już to zamknięci w domu. Front na kolano to w 75% przypadków pewne złamanie nogi przeciwnika. Osobiście nie polecam..
POZDRO&RESPEKT
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio gdy wykonałem go "na rozpoczęcie" w "bardziej realnych warunkach" oponent się przewrócił Ja zrobiłem takie oczy 8O i starcie się zakończyło
Napisano Ponad rok temu
Loking zewn to wartościowa technika ( nie każdy na ulicy ma odruchy obronne ).
Loking wewn. lepiej zastąpić kopnięciem w krocze. ( czasem może funkcjonować jako podcięcie nogi wykrocznej jak ktoś za szeroko stoi ).
Kopnięcia w kolano doskonale spisują się jak przeciwnik stoi na prostych nogach lub do blokowania sygnalizowanych kopnięć.
Atak kolanem na krocze lub na zewn. powierzchnie uda to bolesna żecz i może dać w zwarciu czas na inną technikę ( chyba że już będzie miał dość ).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
taktyka walki niskiego a krępego
- Ponad rok temu
-
lewy prosty
- Ponad rok temu
-
Sparing na peronie...
- Ponad rok temu