Pomóżcie mi się zdecydować!!!
Napisano Ponad rok temu
Camilus Brute
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Camilus BK 9
Cold steel Kukri
Napisano Ponad rok temu
Bierz Wilku Brutala. Najfajniejszy, najładniejszy, potężny i z elegancką rekurwą. Nawet żonie się spodoba (nie mówiąc o kumplach ). O terenowych zaletach kukri w naszych warunkach klimatycznych było juz dużo mówione, więc nie bede się powtarzał. BK9 też jest bardzo w porządku ale brak mu rasowego klimatycznego wypiardu i czegoś co z noża czyni "własnie to cóś". Jakis taki kurwa nijaki jest...
A swoja droga jestem ciekaw: czemu wybór padł na Beckery? Bo ja bym kombinował zupełnie inaczej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A swoja droga jestem ciekaw: czemu wybór padł na Beckery? Bo ja bym kombinował zupełnie inaczej...
Cena Wyszu. Cena i jakość. Pozdro. :-)
Napisano Ponad rok temu
Swoja droga przejrzyj oferte Ontario. Ktos sprzedaje teraz RAT7 na bazarze. Ceny sa chyba porównywalne z Beckerami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
akurat rekurwa zdecydowanie polepsza cięcie...tylko jest w ostrzeniu ciężka (prowadzenie takiej linni ostrza jest trudne przy utrzymywaniu kąta)Ja bym brał BK9. Bedzie najwygodniejszy w noszeniu i bedzie najlepiej cial (brak rekurwy i stosunkowo wyski szlif).
Napisano Ponad rok temu
akurat rekurwa zdecydowanie polepsza cięcie...tylko jest w ostrzeniu ciężka (prowadzenie takiej linni ostrza jest trudne przy utrzymywaniu kąta)
No zle sie wyraziłem. Miałem na myśli ciecie bardziej precyzyjne np zywnosci (chleba itp). Rekurwa na pewno bedzie lepsza e cieciu lin i twardszysch materiałów
Napisano Ponad rok temu
zachorowalem ostatnio na niego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja bym brał kukri 8) W sam raz pod moje potrzeby. A tnie toto i rąbie niemiłosiernie dobrze, sprawdzałem :twisted: i śmiem przypuszczać że pod tym wzgledem odstawia beckery. Jeśli komuś waga nie przeszkadza to w sam raz. I nie zauważyłem aby 8mm grubości w grzbiecie głowni przeszkadzało w cięciu czegokolwiek co mozna ciąć tak wielkim nożem.
Fakt jeśli trzeba uciąć głowę, rękę, nogę albo drzewko jakoweś to... na bank nie będzie problemów z cięciem!! He he :twisted: choć fakt, że mię to kukrii podoba się najbardziej... mam MINI Kukrii i jest super zarówno do rąbania jak i do cięcia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zadaj sobie pytanie czy na długich dystansach Będziesz targał ekwipunek.
Z każdego 100 gram robi się kiligram.
Z wiekiem wzrasta potrzeba komfortu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
AUTOSTOP,NAMIOT,PODRÓŻE-POTRZEBUJE NOŻĄ!
- Ponad rok temu
-
podkladki z brazu fosforowego czy z teflonu?
- Ponad rok temu
-
sebenza
- Ponad rok temu
-
Gdzie to kupić ?...
- Ponad rok temu
-
Luzy w Gamer'ku
- Ponad rok temu
-
Sklepy w Wa-wie?