Gdzie kupić tabletki do odkażania wody?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak też dołożę się z pytaniem. Gdzie można kupić długopisowe filtry do wody. Takie przez której pije sie jak prze słomkę. Kiedyś widziałem je w jakimś zagranicznym katalogu. Taki filtr starczał na 40 litrów wody. Długość 20cm, średnica 1cm.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podczas powodzi 97r. OC podawała co by się zaopatrzeć w tabletki o nazwie PANTOCID - ale za ch**a nie było tego uświadczyć, choć miało być dostępne w każdej aptece :? Wiem, że jednak te tabletki są używane przez WP.
Osobiście używam tabletek nadmanganianu potasu - dostępne w aptece, a przydatne jako środek do odkażania i rozpalania ognia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A kupić to pewnie można w aptekach bądź lepszych sklepach ze sprzętem turystycznym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za radę, ale przed wyprodukowniem tego postu właśnie to uczyniłem i wyszła mi cała lista serwisów ale żadnego e-sklepu, który to coś sprzedaje.Wpisz w google - "tabletki do odkażania wody". Pozdr.
W aptaekach pytałem ( fakt w kilku tylko) i Panie ekspedientki dostawały wielkie oczy ( jak babcio-wilk w bajce o...).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OK, dzieki, spróbuję wykonać drugie podejście do aptek.Powiedziałem o google tylko dlatego, że są tam wyszczególnmione nazwy i rodzaje tych środków :-) Ja kiedyś kupowałem takie tabletki (nie pamietam jak się nazywały) w aptece na specjalne zamówienie. Nie było żadnych problemów. Po prostu - za dwa dni przywieziono mi z hurtowni i tyle. Pozdro. :-)
Napisano Ponad rok temu
Co do nazw tabletek to wynalazłem: Micropur, Pantocid, Water-Ster, OxyMax.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
(od dnia zamowienia 2-3 dni). Tabletki odkazajace nazywały sie AQUA-CLEAR
Napisano Ponad rok temu
Co prada to nie tabletka, ale wrzucę tutaj jako ciekawostkę
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Interesujace, ale ....
Napisano Ponad rok temu
Zamawialem kilka m-cy temu w aptece,naprawde nie bylo najmniejszego problemu
(od dnia zamowienia 2-3 dni). Tabletki odkazajace nazywały sie AQUA-CLEAR
HAWK a ile kosztowały?? Testowałeś je już??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tabletki odkażające woda są oparte na chlorze, chlor też jest tokszyczny. Dodatkowo wchdzi w trujące związki jeżeli woda zawiera azotany (czy na 100 są to azotany nie jestem pewien).
Napisano Ponad rok temu
fajna jest tez metoda z ultrafioletem, w koncu idealnie w szpitalach tak odkazaja, ale troszke to niewygodne w uzyciu i baterii potrzebuje. choc przypuszczam ze to najzdrowsze by bylo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gdzie w Trójmieście mozna dostać taktyczne ciuchy?
- Ponad rok temu
-
leatherman XTI
- Ponad rok temu
-
Jak prać skórzane buty?
- Ponad rok temu
-
Maglite 2D 500 lumenów?
- Ponad rok temu
-
Mój SureFire