Frosts???
Napisano Ponad rok temu
od pewnego czasu zagladam tutaj i doszedlem do wniosku ze chcialbym noz; jak wy to ladnie okreslacie fixed edc. jako ze zbyt duza kasa nie dysponuje (w porywach do 100 pln)
a ow nozyk: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
mi sie spodobal i jeszcze "pan z mysliwskiego" twierdzi ze dobry i ogolnie (dziwne by bylo jakby inaczej twierdzil) chcialbym sie dowiedziec co myslicie na ten temat moze jest cos lepszego za ta cene?
z gory dziekuje
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Generalnieza te pieniądze nie kupisz niczego lepszego!!!
Rękojeść dobrze się trzyma,lecz jest zajebiście wrażliwa na udeżenia,tak więc niczego nie rąb a pierwszy rzut będzie ostatnim. Ostrze da siębardzo łądnie odnowić nawet na kawałku piaskowca, tnie nieźle, dość szybko traci ostrość. W terenie należy ostrzyć co dwa, trzy dni.
Tnie ładnie bo ma płaski szlif, niczego nie podważaj bo się pożegnasz z rękojeścią.
Za tę kasę dobry nóż.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdy dorobisz się lepszego noża ten z powodzeniem może powędrować do kuchni.
Napisano Ponad rok temu
i mam nadzieje ze komus mi sie uda to gowno opchnac jeszcze
moze drozsze lepsze by byly (tak jak pisalem do 100 wykosztowac sie moge) ale jakos juz do tego zaufania nie mam
natomiast frostsa juz macalem nie tego co na fotce(ktory zreszta ma rekojesc gumowa nie plastikowa) i jakos mi bardziej lezal niz kopromed
i tu ci trzeba przyznac racje ze te rekojsci plastkowe nie zbyt ciekawe sa ale ostrze i szlif ogolnie bije kopromed na glowe
a jeszcze pytanie do tych co frostsa maja: a jak pochwa bo na zdjeciu prezentuje sie jak kawla tandetnego plastiku nie lamie sie? nie peka?
to chyba tyle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Borjec, ten Frosts, na EDC nadaje sie dobrze, jest lekki i rozmiar ma w sam raz. Stal to Sandvik 12C27, bez porownania lepsza od 420 i 440 z Mueli, Jokerow i innych Renno w podobnej albo i wiekszej cenie. Swietnie tnie i lezy w rece, chociaz brzydki jak nieszczescie. Z drugiej jednak strony nikogo nie bedzie kusil. Pochewke mozesz zaczepic nawet za duzy guzik. Nie peka, chociaz zdarzylo mi sie nadepnac. Fabrycznie jest calkiem ostry, po przeciagnieciu po spodzie talezyka bedzie golil az milo. Przeswietlilem kiedys ten nozyk rentgenem i trzon nie jest pelny, ale konczy sie jakos tak w 3/4 rekojesci. O podwazaniu i rzucaniu mozna zapomniec, ale w cieciu sprawia sie znakomicie
Na forum przwijal sie tez kiedys temat nieoprawionych ostrzy Frosts Lapplander. Sprzedaje je wysylkowo Helikon [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , zdarzaja sie tez czasem w sklepach mysliwskich. Cena 60 zl w Helikonie, wydaje mi sie, ze w sklepie kupowalem troszke taniej. Sa wykonane staranniej i nieco grubsze, no i jest pelny trzon. Dorobienie okladek rekojesci nie jest trudne, a bedziesz mial naprawde fajny noz za niewielkie pieniadze.
Kopromedow nie uzywalem, ale w tych co macalem szlif byl taki sobie. No i na EDC za ciezkie troche chyba.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
bluzniz synu frosty bywaja rozne od takich tanich za 24 pln do duuzzoo drozszych ale zaden kopromed im jeszcze nie doroenal jesli chodzi o jakos stali :wink:Wiesz, za tę cenę znajdziesz jakiegoś Kopromeda. Na pewno lepszy niż ten Frosts... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bóg cię synu opuścił???????Wiesz, za tę cenę znajdziesz jakiegoś Kopromeda. Na pewno lepszy niż ten Frosts... :roll:
Jakiś post, pokuta i wszystko wróci do normy - słowo!!!
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ktos z panow specjalistow moze mnie oswiecic co to za "stal specjalna" bo z tego co sie dowiedzialem na stronie producenta to z weglowki robione jest(nie podali ile wegla)
tez taki przyjemny (i niesamowicie tani nozyk) jak dla mnie (napewno lepszy pod wzgledem wizualnym)
ale zapewne rdzewiec jak cholera bedzie
mial to ktos?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
RAT 7 - Jak wysoko hartowane
- Ponad rok temu
-
Tykał kto Talonit,INFI,etc. ?