Frosts???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr. Surval
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Węglówka lepiej tnie, ale wymaga minimalnej troski. Nie znosi częstego ostrzenia na ostrzałkach elektrycznych, wymaga konserwacji woskiem lub balistolem przy dłuższym przechowywaniu. O tym, że każdy nóż po użyciu należy wymyć i wysuszyć nie wspominam, to oczewiste. Jak nóż regularnie używasz - nie zardzewieje....Ja mam 5 takich Clipperów. 3 stainless (dwa z zieloną rękojeścią, i jeden z niebieską) oraz 2 z węglówki (oba z czerwoną rękojeścią). Nie polecam tyc z węglówki, zostawiłem niedokładnie wytarty z wody nóż w pochwie i po kilku dniach mocno zardzewiał... Do codniennych prac czy użytkowania na wypadach ten zielony z sandvika będzie idealny Takie moje zdanie
Napisano Ponad rok temu
jako ze nie mam w zwyczaju przebywac w ekstermalnych warunkach wybralem more z weglowki
jak to trafnie zostalo okreslone "można kupywać na wagę" i jak "się znudzi to wyrzucisz"
ale zeby tutaj chwalono noze ponizej 50 zl hlehle.........
Napisano Ponad rok temu
A wlasciwie Frosts-Mora.
Od lat... No, duzo. Zrobiony ze "stainless steel", 14.5cm klinga, niski szlif, zero grind.
Glownie w kuchni uzywalem kiedys (teraz tam i nie tylko tam BMki rzadza, wiec Frosts raczej lezy), ale trudno mu cokolwiek zarzucic.
Zajebiscie wygodna rekojesc, tnie super, tepi sie umiarkowanie, ostrzy smiesznie latwo.
No i kupiony za grosze. Trudno nie polecac, jak ktos czegos naprawde taniego szuka.
Napisano Ponad rok temu
I jak do diaska umiescic noz z jelcem w takiej pochwie?
Napisano Ponad rok temu
eeeee ale o so chodzi? ja sie moze nie znam ale jelec zazwyczaj powinien byc skierowany w ten sposob (czyz nie?) a w ktora stone wg ciebie powinien byc skierowany??niech mnie ktos kurde oswieci: czy ten jelec to przez pomylke, czy ze wzgledu na przeznaczenie tego noza jest skierowany w te strone?
bo moze ja sobie jakis wybrakowany noz zamowilem
hehe a zebym to ja wiedzial jakos sie pewnie daI jak do diaska umiescic noz z jelcem w takiej pochwie?
jak mi go przysla to gotow jestem zdac relacje
Napisano Ponad rok temu
to ten wynalazek, co mnie zadziwil:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
co go wczesniej podawalem......
Napisano Ponad rok temu
I dalbym glowe, ze juz raz to pisalem... czyzbym zostal zmoderowany???
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
RAT 7 - Jak wysoko hartowane
- Ponad rok temu
-
Tykał kto Talonit,INFI,etc. ?
- Ponad rok temu
-
Nóż na biwak