PS.1 na naszej stronce wkrótce nowe fotki z popoludnia w sobote i niedzieli.
Przepraszam za zasmiecanie forum ale nie mam dostępu do wiadomosci prywatnych

Napisano Ponad rok temu
PS.1 na naszej stronce wkrótce nowe fotki z popoludnia w sobote i niedzieli.
Napisano Ponad rok temu
Mialam na mysli wylacznie to, ze jak 300 osob shintoistycznie klaszcze w dloni..z czego nikt nie jest shintoista (może się myle..ale raczej tak)...to jest to zwykły cyrk. A niech sobie Sensei klaszcze, niech sie kłania..to JEGO rytuał i religia...i dla neigo to ważne...ale on jest "stamtąd"
)
Yoshi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taka luzna uwaga, nie majaca na celu atakowania waszego stylu, ale czy u was instruktorzy nie trzymaja notorycznie wlasnie rak zalozonych na piersiach? Nie raz widzialem to u J.W oraz innych wysokich ranga aikidokow?
Napisano Ponad rok temu
No coś w tym jest Szczepanie, tylko powiedz mi, czy to ma byc aktorstwo, jak chodzenie do kościoła w niedzielę, czy faktyczna potrzeba szacunku i repektowania obyczajów. I co zrobić jak obyczaje są niezrozumiałe, w sensie nie posiadania sensu w naszej kulturze, braku kontekstu? "Przetłumaczyć" czy zostawic pusty rytułał?Co do etykiety, to istnieje takie stare przyslowie z Himalajow: SW zaczynaja sie i koncza etykieta.
Moze to warto przemyslec? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
A niektorzy zamiast byc na stazu to mi psuli humor p****** bzdury w studio Polsatu Sport na temat rzeczy o ktorych nie maja pojecia
![]()
![]()
:?
Napisano Ponad rok temu
Jak już jestesmy w temacie, to komentarze o tym że mma i VT sie nie przyjmą, bo nie będzie zawodów w szkołach czy na uczelniach, były bzdurą. MMA ma sie dobrze i dynamicznie sie rozwija. Śmiem twierdzić że znacznie dynamiczniej niż skostniałe struktury aikidowe. Zwłaszcza, że dużo bardziej trafia do mentalności młodych niż strzelanie z łuku.Co takiego drogiego telewidzuńka szczególnie mocno w******wiło?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jasne, nigdy nie watpilem, ze idziecie Jedynie Sluszna Droga w sposob politically correctSzczepanie,
tylko ze my z J.W. nie mamy nic wspolnego, :wink:
a uwierz mi ze u nas cos takiego nie spotkaloby sie z luzna uwaga - raczej z ogolnym opr.....![]()
Pancer (szukujacy sie wlasnie do prowadzenia zajec niedaleko Kremla 8) )
Napisano Ponad rok temu
Do szczerego respektowania etykiety sie dojrzewa. Na poczatku robi sie rozne rzeczy bez glebszego zrozumienia, ale wazne jest zeby od poczatku wyrobic rozne odruchy. Z czasem, niektorzy zaczynaja rozumiec O Co Chodzi, ale musi to wynikac z ich wlasnego doswiadczenia i niemoze byc narzucone z gory. Wiec zadne "wyjasnianie" nic nie pomoze, wrecz przeciwnie, bo sie zrobi sekta.No coś w tym jest Szczepanie, tylko powiedz mi, czy to ma byc aktorstwo, jak chodzenie do kościoła w niedzielę, czy faktyczna potrzeba szacunku i repektowania obyczajów. I co zrobić jak obyczaje są niezrozumiałe, w sensie nie posiadania sensu w naszej kulturze, braku kontekstu? "Przetłumaczyć" czy zostawic pusty rytułał?:
np chyba u ciebie, jak sie przygotowujesz do kolejnych zawodow w tym kto najpiekniej zrobi technike :roll:PS. Sztuki walki zaczynają sie rozgrzewką, a kończą relaksem. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze zdenerwowalo mnie samo zaproszenie do studia czlowieka ktory o walce ma pojecie... Hmm... Bardzo male(zastrzegam, ze jest to tylko moje zdanie i nie chce rozpoczynac kolejnych dyskusji o skutecznosci aikido) Po drugie sam Pan chyba przyzna, ze gadanie bzdur o tym iz walka wygrana jest juz przez jednego z zawodnikow mentalnie w szatni jest troszeczke... Hmm... Dziwne :? Nie wiem rowniez po co przy okazji gali MMA mowic o wachlarzach i japonskich mieczachCo takiego drogiego telewidzuńka szczególnie mocno w******wiło?
Napisano Ponad rok temu
tego nowego(dla nas w Polsce) SPORTU(a nie widowiska dla mas jak Pan to raczyl okreslic)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze zdenerwowalo mnie samo zaproszenie do studia czlowieka ktory o walce ma pojecie... Hmm... Bardzo male(zastrzegam, ze jest to tylko moje zdanie i nie chce rozpoczynac kolejnych dyskusji o skutecznosci aikido) Po drugie sam Pan chyba przyzna, ze gadanie bzdur o tym iz walka wygrana jest juz przez jednego z zawodnikow mentalnie w szatni jest troszeczke... Hmm... Dziwne :? )Co takiego drogiego telewidzuńka szczególnie mocno w******wiło?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyżby El Presidento był również znawcą i ekspertem MMA, samoobrony i walki realnejJakie mam pojęcie o walce można lepiej ocenić na moich treningach
Napisano Ponad rok temu
zblizamy sie do miejsca gdzie uznamy za sport gladiartorów rzymskich.
Napisano Ponad rok temu
Cóż za "mądrości ludowe".A wszystko dlatego ze ludziom nie dość krwi i emocji w innych "sportach".
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu