rower vs biegi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co do kolidowania tych dwoch dyscyplin to nie wiem jak to sie ma w tę stronę o którą pytasz, ale pamietam, ze dawno temu jak Lech Piasecki przeszedl na zawodowstwo i jezdzil we wloskiej grupie (cos tam Colnago etc), to byla jakas wzmianka w prasie, ze zalecali mu jak najmniej chodzic i biegac, nawet chyba ekstra kupili (lub kazali kupic) samochod, bo przy tym rozwijaja sie jakies inne partie miesni, ktore by mu przeszkadzaly ( ale mysle, ze bardziej chodzilo o zbedny balast niepotrzebnych do pedalowania grup miesni, niz rzeczywiste przeszkadzanie w ich pracy )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no bo znacząco nie wpływa ale pewnie w jakimś niewielkim procencie takHmm a taka dyscyplina jak triatlon :-) :wink: . Tam mamy pływanie,bieganie i rower (nie wim czy w dobrej kolejności) . I jak patrze na triatlonczyków :-) to nie wydaje mi sie by rower jakoś zanacząco wplywał na ich biegi, ale moge sie mylić.
a co do triatlonu to szacun dla nich przebiec maraton po kilku godzinach pływania i jazdy na rowerze to jest coś a dla ewy dederko podwójny szacun:) gdyby wszyscy polscy hip hopowcy zajeli się triatlonem to świat był by piękniejszy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i pamiętajcie o tym że biegnąc bardzo łatwo się zmęczyć a na rowerze można jechac spacerowym tempem i spaić 5kalori w godzine
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lance Amstrong kiedyś był triathlonistą, miał niezłe mięśnie piersiowe od pływania. I wcale nie był dobrym kolarzem w górach. Po chemioterapii, jak odbudowywał organizm, pominął piersiowe, ma 8 kg mniej u góry i jest lepszym "góralem"
A jak chcecie liczyć wysiłek Bo bieg po parku do przyjemna rozzrywka, a takie ćwiczonko kolarzy górskich - podjazd pod stromy stok, jak już się nie da, zjazd i znowu podjazd może skatować każdego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja kiedys (dawno dawno temu) tutaj na budo czytalem, ze podczas jazdy na rowrze zbijaja sie tam jakies miesnie/sciegna (nie znam sie) i trzeba sie po takiej jezdzie duzo rozciagac bo dla figtera czeste jazdy bez rozciagania maja zly wplyw na wykopy :wink:
Ciekawa teoria , no ja od 10:00 do 16:00 jeżdze na rowerze, ale jakoś nie widze wpływu na rozciąganie się.
Napisano Ponad rok temu
Byl kiedys caly watek na budo, jak wroce z budy to poszukam w archiwum :wink:Ja kiedys (dawno dawno temu) tutaj na budo czytalem, ze podczas jazdy na rowrze zbijaja sie tam jakies miesnie/sciegna (nie znam sie) i trzeba sie po takiej jezdzie duzo rozciagac bo dla figtera czeste jazdy bez rozciagania maja zly wplyw na wykopy :wink:
Ciekawa teoria , no ja od 10:00 do 16:00 jeżdze na rowerze, ale jakoś nie widze wpływu na rozciąganie się.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do przeliczania czasu ćwiczeń na kalorie, to chyba trochę zapominacie o intensywności, można się równie dobrze zakatować na rowerze w 20 minut, jak i truchtać przez 40...
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr 8)
Napisano Ponad rok temu
ach ide pobiegac bo nie zdazylem w dzien ;p
Napisano Ponad rok temu
biega się po miękkich leśnych drogach i ściółce, gdzie znajdą sie jakieś przeszkody, utrudnienia itp...
W mieście też jest dużo utrudnień, barierek do przeskoczenia, płotów do pokonania itp...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sztuli walki a astma (?).
- Ponad rok temu
-
codzienne jedzenie
- Ponad rok temu
-
Żyły
- Ponad rok temu