Szkoły Iaido
Napisano Ponad rok temu
szukam informacji o szkołach, klubach w których można ćwiczyć Iaido na terenie naszego kraju.
Czy możecie mi pomóc i powiedzieć jakie jeszcze szkoły działają na Tereni Polski poza Polskim Stowarzyszeniem Iaido, Tsubą Jerzego Ludziejewskiego i Szkołą Szermierki Japońskiej z Czerwionki.
Czy jest gdzieś ćwiczone Muso Jikiden Eishin Ryu ?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Informacje o działających klubach iaido znajdziesz na stronach PZK:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Z jakiej pobudki lub nieświadomosci ten nieobliczalny post od TANTOR.
Człowieku zastanów się co piszesz w obliczu chodżby informacji, które sam w linku podajesz.
Reszte pozostawiam bez komentarza.
Acha, będziesz miał szczęście jak ten post zobaczy mała ilość mieczoświrów :roll:
Napisano Ponad rok temu
Polskie Stowarzyszenie Iaido nie jest organizacją Polską jakby na to nazwa wskazywała a lokalnym klubem w Opolu działającym w ramach struktur Polskiego Związku Kendo.
Informacje o działających klubach iaido znajdziesz na stronach PZK:
a jaką jest organizacją - zuluską ? co do lokalności, to jakim ma być klubem - ma swoją siedzibe w Opolu i przedstawicielstwa w innych miastach - Warszawa, Szczecin, Wrocław, Kraków, Bielsko - Biała, Olkusz, teraz powstaje klub w Gdańsku więc chyba nie jest aż takie lokalne. Po za tym jak napisał przedmówca lekko sie wygłupiłes z linkiem, to PSI w PZK ma głos wiodący w iaido i to PSI organizuje staże w imieniu PZK.
naucz się tez ortografii, przymiotniki w środku zdania pisze się z małej litery (Polską).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mój wkład do tematu:
PSI zrzesza osoby a nie kluby - czytaj status na stronie.
W strukturze PZK Warszawskie Stowarzyszenie Iaido i Jodo jest na równi z PSI
Napisano Ponad rok temu
faktycznie się z tym troche zakręciłem , status...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiscei wszystko bylo dobrze dopuki zrzeszone ososby byly stopni i wiedzy malej:)
obecnie po kilku latacvh cwiczenia wydaje mi sie ze kazdy klub chcialby byc organizacja o zasiegu krajowym i to najlepiej wiadaca w Polsce.
i kazdy chyba umie wiecej nis s. Gornicki
tylko po co?
oczywiscie piasnei o sensei Gornickim "ogorek" itd swiadczy jedynie o kulturze piszacega ale to juz nie temat tego tematu...
w PZK zrzeszonych jest kika klubow zajmujacych sie iaido
sa one jako kluby zrzeszone kluby na rowni z PSI
jedynie Krzysztof Gornicki pelni funkchje dyrektora do spraw technicznych iaido w PZK
jak ta funkcja jest realizowana i jak jest traktowana przez inne kluby iaido w PZK to juz nie moj sprawa na szczescie
mnie sie nie spieszy do oderwnia sie od PSI
mam klub iaido w Opolu i Wroclawiu i nie przeszkadza mi ze widnieje jako klub dzialajacy w ramach PSI
chociaz za chwile tez bede klubem zrzeszonym w PZK.
co do szkol iaido
najlepszym informatorem co i gdzie sie cwiczy jest internet i np google
nie robmy w iaido tego co dzieje sie w aikido np...
nie klocmy sie o tytuly, pierszenstwo i strefy wplywow...
iaido cwiczy zbyt malo ludzi zeby zarobic na tym kokosy i zeby walczyc o ziemie...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
nie skupiajmy sie wiec moze na tym jak to jest prawnie zorganizowane i pomyslmy nad tym czy osobiste ambicje nie przeszkodza nam kiedys we wspolnym cwiczeniu i rozwoju... no, chyba ze komus jest dobrze we wlasnej organizacji i lubi sie kisic we wlasnym sosie...
pozdrowienie cwiczacym!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kto rozszyfruje te napisy na mieczu ?
- Ponad rok temu
-
co o tym sadzicie?
- Ponad rok temu
-
Sprzedaży na Allegro przykład kolejny.
- Ponad rok temu
-
Jak ocenić czy miecz jest dobrze wyważony ?
- Ponad rok temu
-
Wszystkie seryjne katany są z chin- jestem w szoku
- Ponad rok temu
-
Metamorfoza miecza - fotki
- Ponad rok temu
-
Komplet z allegro.
- Ponad rok temu
-
Manga i Anime