World Kanreikai Karate
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kanreikai ma się nijak do rozpadu Oyama.
Oyama "rozpadło się" na IKF Oyama i na WOKO po tym jak Shigeru Oyama oddał funkcje szefa Saiko Shihanowi Yasuhiko Oyamie.Rozpad był spowodowany tym że Saiko Shihan wprowadził wszędzie jednakowe stawki a wiadomo ze np. Polska to nie USA i ze tyle $ nie mamy. Słyszałem też że Shigeru Oyama także nie zaaprobował pomysłu Y. Oyamy i poparł utworzenie IKF Oyama.
Napisano Ponad rok temu
A z organizacji Oyama zostali wyrzuceni przez shihan Yoshike Oyama, któremu nie chcieli sie podporządkować bo wola sami zarabiać kasę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do jest za IFK Oyama ? nowa maszyna do kasy ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oyama "rozpadło się" na IKF Oyama i na WOKO po tym jak Shigeru Oyama oddał funkcje szefa Saiko Shihanowi Yasuhiko Oyamie.
to kto jest teraz w jakiej organizacji ?kogo popiera Shigeru Oyama?kto stoi na czele jakiej organizacji Oyama Karate?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pan Dyduch próbuje zrobić swoja światowa organizacje i znaki juz zmienił tak więce w Krakowie będzie główna siedziba na nowej hucie 8)
Napisano Ponad rok temu
po cholere zaczynac temat w taki sposob? czytam to forum juz troche i widze, ze zawsze masz swoje wizje i nikt cie nie przegada - byle by dojechac inna niz twoja organizacje - to po co w ogole sie pytasz innych?
i podobno mamy tu doczynienia z sensei, az strach pomyslec ze mozesz byc dla jakiegos dzieciaka wzorem..
Napisano Ponad rok temu
Jak się nie wiem to pytam -to po pierwsze ,a po drugie to o co ci chodzi ? może odpowiedz na pytanie jakie padają ze strony forum ?,gdyż widać ,że jesteś z górnej półki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ech, jak już wyzej napisałem Kanreikai nie dotyczy rozpadu oyama (bo to organizacja non-profit stworzona do organizacji gal karate o dużą kasę)
Z tego co sie dowiedziałem S. Oyama poparł utworzenie drugiej org. Oyama.
Ale ile w tym prawdy nie wiem, sam Shigeru mi tego nie powiedział.
Wiem tyle ze Y. Oyama ponoć przysłał kontrakty których w polsce nie da sie zrealizować
Napisano Ponad rok temu
Więc czytam, obserwuję, notuję swoje spostrzeżenia... Będzie z tego fajny materiał na pracę z psychiatrii.
Napisano Ponad rok temu
Biedni ludzie dali się znowu wykantować jak Kraków nie będzie chapał do siebie to i będzie go stać płacić na rozwój organizacji jak dotychczas :wink:
Kirinki bez ciebie forum naprawdę jest bardzo a to bardzo smutne
Napisano Ponad rok temu
No tak , ale Ty sie nie pytasz , sensei , Ty sie czepiasz.
i wlasnie , o co ci chodzi ? Co cie obchodzi co robi p. Dyduch ? Chce zalozyc organizacje swiatowa w Krakowie - niech zaklada !
Jak stara baba - tylko ploty Cie interesuja.
Napisano Ponad rok temu
Jako shihanosempaiosensei pragnę zauażyć ,że jaktoś nie chce komentować nie musi klikc i czytać :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Po raz kolejny ponawiam prośbę o podanie imienia i nazwiska moje już znasz. Klikasz i klikasz mówisz o karate a ja patrząc na Twoje wejścia na forum pytam kiedy masz czas na trening tego karate. O ile pamiętam zaprosiłem Cię na turniej do siebie i co ? Z Kyokushinu
przyjechał tylko sensei Basiak i przywiózł wspaniałą ekipę , konkretny miły sympatyczny gość (pozdrawiam jeśli czyta) A Ty? To ja powinienem być zainteresowany rzekomym rozpadem Oyama Karate bo go ćwiczę ale mi to lata bo trenuję a nie politykuję jak Ty o ile pamiętam to nikt z Oyama Karate nie roztrząsa podziałów w Kyokushin a tak wiesz ile jest organizacji Kyokushin na świecie 5,10,15. Zapraszam na "VI Cobra-kai Cup" w czerwcu 2006 choć wątpię czy masz na tyle duże jaja by stawić się na tatami.
Napisano Ponad rok temu
swoją drogą całą tą sytuacje podsumuje tak: jeżli shihan Dyduch zerwie kontakty z panem Yasuhiki Oyamą to wg mnie tylko dobrze,zważywszy na pomysły pana YO (narazie "tylko" internetowe karate, a co dalej tego nie wie nikt),ja nie chę żeby ktoś z ciężko trenujących zawodników , instruktorów z Polski których kilku znam i cenie kojarzył z internetowym karate i innymi cudami, im szybciej sie od tego odetną tym lepiej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sankukaj karate
- Ponad rok temu
-
Kakie w Shorin-Ryu
- Ponad rok temu
-
pomocyyy
- Ponad rok temu