mój pierwszy folder
Napisano Ponad rok temu
stal 50HS, głownia na łożysku maszynowym. grubosc głowni 3mm, długosc całokowita 20,5 mm, złożony 12 cm. waga - spora. okładziny- coś podobnego do mikarty ale ciekawostka, materiał ten wyprodukowano w XIXw. / wymontowane z blatu eklektycznego biurka/ wszystkie elementy skręcane na wkrety M3. na razie pare srób jest roboczych. będą zakryte okładzinami. okładziny montowane takze na 3 wkręty. ostrze wykończe na końcu. szlif płaski na 1/2 lub 3/4 plus małe fałszywe ostrze. do tego klips
no to fotki
.
Napisano Ponad rok temu
Calosc sprawia wrazenie naprawde bardzo dobrze zapowiadajacego sie nozyka.
trzymam kciuki za dokonczenie dziela na takim samym poziomie!
powodzenia
Saber
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Tuco
Napisano Ponad rok temu
Okladziny juz mniej.
Jak na 1 folder w tej fazie produkcji jest w porzo.
Napisano Ponad rok temu
w katowicach jest taki sklep, zapytam i dam znac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ide spac chyba
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam, tyle danych, a jednego nie wiem... pytam, bo slepy ostatnio jestem i zdarza mi sie drzewa w lesie nie widziec - a blokada? Na czwartym zdjeciu wyglada jak framelock, ale jak wspominalem - slepy jestem - wole spytacjestem w trakcie roboty pierwszego swojego foldera(...)stal 50HS, głownia na łożysku maszynowym (...) okładziny- coś podobnego do mikarty (...) wszystkie elementy skręcane na wkrety M3(...) okładziny montowane takze na 3 wkręty. (...) szlif płaski na 1/2 lub 3/4 plus małe fałszywe ostrze. do tego klips
Ogolnie podoba mi sie. Wybrzuszenie ostrza odrobine zbyt agresywne, ale "surowosc" rekojesci bardzo pozytywnie do mnie przemawia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie, teraz sie zorientowalem, co mi nie pasuje - ja jestem praworeczny i szlag by mnie trafil chybaa frame jest na lewej bo tak mi wygodniej
EDIT:
oczywiscie czekam na ten tutorial, z mnostwem zdjec of course
Napisano Ponad rok temu
ale ogółem cały design jest naprawde, naprawde dobry. drugi folder zrób taki sam, tylko lepszy , ta forma o ile z nikąd nie zerżnięta (to komplement jest!) jest świetna.
Napisano Ponad rok temu
zdrówka
marcins
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], zrobilo mi się 8O 8O 8O 8O 8) :twisted:
i wygląda na to że najbliższa pozycja na liście zakupów to cos z taka glownia.
Żeby nie było na temat :-)
Crom, folder klasa, pomysł z blokadą klasa, pomysł z robieniem szlifu na 1/2 wysokości głowni do dupy ;-) już nie mogę się doczekać na kolejne fotki z następnych faz produkcji!
Napisano Ponad rok temu
Ale teraz juz wiem co to folder i ten bardzo mi sie podoba. Ciekawe jak bedzie wykończone ostrze ładnie by wyglądał taki jedwabisty mat.
Aha - tylko jakieś takie grube ma ostrze :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
zacząłem doceniac geniusz tego kogos kto wymyslił kołek w nożu.
nazwałem go Doker bo tak mi sie jakos kojarzy. stary port, morze i ciezka robota.
foty
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
powłoki
- Ponad rok temu
-
Co to za stal?
- Ponad rok temu
-
folder.....
- Ponad rok temu
-
geospectre
- Ponad rok temu
-
Było sobie dłuto
- Ponad rok temu
-
Sposob na nude.....
- Ponad rok temu
-
Jak zrobić katane (nihonto) - poradnik dla początkujących
- Ponad rok temu
-
Gdzie dostanę skóte na pochwy, rapcie , żabki , temblaki etc
- Ponad rok temu
-
mala prosba z ostrzeniem
- Ponad rok temu
-
Jak Mołot miecz "robi" (na razie robić będzie)
- Ponad rok temu